Pg bespreekt strijd tegen grensoverschrijdende misdaad met Amerikaanse veiligheidsdiensten

8
Pg bespreekt strijd tegen grensoverschrijdende georganiseerde misdaad met Amerikaanse veiligheidsdiensten

Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft op dinsdag 25 april samen met de hoofdofficieren van Justitie een delegatie ontvangen op het Parket.

De delegatie bestond uit de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Robert Faucher, Deputy Director of the Joint Interagency Task Force South, Rear Admiral Larry Le Gree en vertegenwoordigers van de Drug Enforcement Administration (DEA), de Federal Bureau of Investigation (FBI) en de International Narcotics and Law enforcement Office.

Het doel van het bezoek was onder meer om de strijd tegen grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, mogelijke hulp, regionale veiligheid en de ontwikkeling van regionale partnerschappen te bespreken.


8 REACTIES

 1. Eindelijk komen berichten die nu internationaal kunnen worden aangepakt en voor een oplossing kunnen zorgen voor de cocaine doorvoer vanuit Suriname naar andere landen en de drugscriminelen die al bekend zijn in Suriname kunnen worden uitgeschakeld. Hierdoor zal de invoer ook worden gestopt en of nieuwe criminelen instappen ook zullen worden uitgeschakeld.

  Ook de uitdaging van het wateroverlast moet internationaal worden aangepakt voor een land als Suriname, waar meer dat de helft vd bevolking in de kwetsbare lage kustvlakte leeft. Het is bekend in de wereld dat door CO2 de opwarming vd wereld plaats vindt, de ijskappen smelten, zeespiegel stijgt en lage landen, cq Suriname onder water gaat lopen. Er zijn voor deze landen internationaal mogelijkheden om een beroep te doen vd mogelijkheden om dit op te lossen. Het Koninkrijk Der Nederlanden en delen in het Caribschgebied is een land die kennis, ervaring, equipment, valuta heeft om dit op te lossen. Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld in Suriname, Suriname was tot 25 November een kolonie van Nederland. We hebben een geschiedenis met Nederland. Er zijn afspraken tussen Nederland en Suriname gemaakt bij de tot stand koming vd onafhankelijkheid van Suriname op 25 November 1975, dat Suriname altijd een beroep kon doen op hulp van Nederland. Internationaal is bekend dat de zeespiegelt stijgt door verwarming. Nederland heeft de kennis, waarom staan de juiste mensen/deskundigen van watermanagement bij OW in Suriname niet op, op de ADEKUS/ Faculteit Waterbouwkundige werken niet op om met samen met Nederland die overal ter wereld deze uitdaging op lost niet ook ondersteuning aan te geven.

  Ik heb tot nu toe niet een werkgroep vanuit Suriname, het ministerie van OW, de afgelopen regeringen ook de huidige gezien die met Nederlandse deskundigen, specialisten van Watermanagement hiermee bezig is. Waar wordt opgewacht? O er is geen enkele plan, geen deskundigen in Suriname hiervoor, ook niet op de ADEKUS/faculteit Watermanagement.

  In plaats van dat in de DNA over zaken die te doen gesproken wordt, hoor je vooral de oppositie, cq ndp/boefa, die het land vernietigd heeft, over allerlei rotzooi l.llen, zoals hij vanaf het begin van zijn intrede in de DNA heeft gedaan.

  Surinamers op het ministerie van OW, ADEKUS/Faculteit Watermanagement wordt wakker en gaan jullie werken aan een plan over het wateroverlast in de hele kuststrook tijdens de regenseizoenen in de Kuststreek en in de dorpen langs de rivieren, enz. En ga in overleg met het ministerie van Rijkswaterstaat, watermanagement, water in Nederland. Gezamenlijk met deze deskundigen die verstand van de hoed en de rand weten kunnen jullie dit plan verder verbeteren en gaan werken aan studenten van watermanagement in Suriname en deze uitdaging oplossen.

  Niet duimen gaan draaien, maar aanpakken en dat kan alleen met een heel grote plan worden aangepakt en niet met ad hoc aanpak. Jullie gaan het hiermee niet oplossen. De uitdaging moet internationaal worden aangepakt en niet kletsen dat er geen valuta is. Suriname heeft genoeg natuurlijke hulp om dit te kunnen betalen en er zijn mogelijkheden hoe lage landen die in problemen zijn door de verwarming vd aarde een beroep internationaal kunnen doen. CO2 is een internationale probleem en landen die last van ondervinden moeten hulp krijgen, vooral van landen die hiet schuldig aan zijn.
  gemodereerd

 2. Het probleem waar nooit aandacht aan ingeschonken is. is Suriname boven het hoofd gegroeid.
  Corrupte zittende machthebbers laten criminelen en drugsdealers hun gang gaan in ruil voor wat stuivers.
  De wereld weet dat, le Monde schrijft erover maar niemand is in staat om het tij te keren.
  Soso Sjeng,..bakba kondre
  Groeten uit heerlijk Langkawi
  gemodereerd

 3. Btw, het leven hier in Thailand en Maleisië is 1000x beter dan in bakba kondre sranang. Mijn keuze is gemaakt, ik ga hier van m’ ’n pensioen genieten. Je krijgt hier waar voor je geld in een prachtig en veilig land.
  Groeten uit Langkawi
  gemodereerd

 4. degenen die de criminele club bijstaan , hoeven niets te vrezen , want de amerikaanse veiligheidsdiensten kunnen hier niets doen , het blijft bij lullen
  gemodereerd

 5. PG, u hoeft niet verder te zoeken…patrijsstraat 28 leonsberg. Daar is het hoofdkwartier.
  gemodereerd

 6. De amerikanen zijn hier om deze corrupte OM en corrupte Amoksie een lesje te leren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.