Pakittow tegen leerkrachten: “Laten we niet wachten op een bond”

8
Pakittow:

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet vindt dat de vakbonden in Suriname niet in staat zijn om de problemen van de burgers op te lossen. De leider van het protest van 17 februari heeft donderdag fysiek de actie van een groep leerkrachten voor het kabinet van de Surinaamse president (foto) ondersteund.

“Kan men niet inzien dat bonden niet meer helpen. Deze mensen strijden al jaren en ze verdienen SRD 6.000 per maand. Kan je uitkomen met een SRD 6.000? Ze moeten minimaal SRD 15.000 verdienen? Waarom? Over drie maanden komt er een inflatie in Suriname. Als de benzine marktconform kan gaan, dan waarom de leerkrachten niet”, zei Pakittow in gesprek met DTV-Express.

Volgens de activist moet de kracht van de leraren in Suriname niet worden onderschat. Omdat wanneer deze groep zich bundelt, niemand ze gaat kunnen stoppen. Het feit dat de groep nu zelf moet strijden voor een beter bestaan, is volgens hem het bewijs dat de vakbeweging haar werk niet doet.

“Het zijn moeders en vaders, dus we moeten opkomen voor onze rechten. Laten we niet wachten op een bond. Laten we elkaar ondersteunen in elke actie. Je hoeft niet van die sector te zijn. Daarom ben ik ook hier om te ondersteunen”. Hij benadrukte wederom dat hij binnenkort weer op straat komt met een protestactie. “Als een bom. Het komt eraan”, aldus Pakittow.

De actiegroep ‘Wi Sa Strey’ heeft bewerkstelligd tijdens de onderhandeling met ministers op het kabinet van de president dat alle leerkrachten morgen vrij zijn. Ook leerkrachten die nog niet naar het binnenland zijn afgereisd, blijven nog in de stad.

Beloofd is dat de leerkrachten een waardebon zullen ontvangen. De actiegroep heeft een waardebon gevraagd voor SRD 5.000. Van de tien punten die naar voren gebracht zijn, zullen vijf concreet worden opgelost. Structurele zaken, zoals salarisverhoging kunnen nu niet gerealiseerd worden.


8 REACTIES

 1. Pakito, niet alle leerkrachten zijn 15000 SRD waard. Ideering wil salaris verhoging hierdoor daalt de waarde van SRD meer. Minimale salaris moet ongeveer 8000 srd zijn en koers moet omlaag. Onderwijzers zijn meestal 13.00 uur al thuis dan kunnen ze ook op hun percelen groenten planten voor eigen gebruik. Vroeger ging de onderwijzers met een schoolbus reizen, maar tegenwoordig komen ze met auto’s en dat is eigen keuze.
  gemodereerd

 2. bierfliet , wat ben jij een droplul , jij bent een eenling wat jij tig maal zelf hebt verkondigd , en nu ga jij de leider van het verniel en plunder en molesteren club van jongsleden 17 februari , zich met de leerkrachten bemoeien , straks zit jij in de cel bierfliet , want nu is het duidelijk dat jij niets meer kunt betekenen voor wie dan ook
  gemodereerd

 3. Pakira, ben je nu ineens vakbondsman???? Jij en jouw groepje hebben alle bewezen, dat jullie niets de oplossing zijn voor Suriname……jullie slaan iedere keer lucht en jullie willen bepalen, water en moeten gebeuren. Wanneer heb jijzelf een klaslokaal voor het laatst van binnen gezien, pakira?
  gemodereerd

 4. Zij dit wel leerkrachten of zijn het een stel willekeurig opgeklopte onruststokers met chefopstoker patikow op kop.
  gemodereerd

 5. Pakittow heeft groot gelijk. De meeste vakbonden deugen niet. In zo’n moeilijke tijd zou de vakbond moeten opkomen voor de werknemers en dat verzaken ze en durven ze ook niet om acties te ondernemen.
  gemodereerd

 6. paki moeder moet morgen niet komen huilen dat haar zoon opgepakt is en niets gedaan heeft als het verkeerd afloopt.

  Het is bewezen op 17 Februari 2023 dat hij geen acties kan demonstreren en de actievoerders uit de maat zijn.

  Hij heeft al een dossier dat aangeeft dat hij niet fris onder de oksel is. Het dossier kan dikker worden en daardoor zal hij bij de volgende misstap zal hij in SB opgesloten blijven.
  gemodereerd

 7. Dat de mensen een redelijke salaris moeten hebben is oké maar laat Pae Pakitow ook gelijk zeggen of uitleggen van waaruit die 150% verhoging betaald moet worden. De mensen hebben niets aan je aankondigingen over protesten die aanstaande zijn daar kopen ze nog geen droog brood voor Pakitow.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.