Bouva: “TCT bezig met massale intrekking busvergunningen”

13
lijnbus in Suriname
Archieffoto lijnbus in Suriname

NDP-parlementariër Melvin Bouva beweert dat het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) in Suriname bezig is massaal vergunningen van particuliere bushouders in te trekken.

“Ongemotiveerd in grote delen en als het wel gemotiveerd is, dan heel onduidelijk en onzeker”, benadrukte Bouva dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Juist in deze periode waar dagelijks de valutawisselkoersen en de brandstofprijzen de lucht ingaan, zou er volgens de volksvertegenwoordiger beleid door de regering moeten worden gevoerd om kleine ondernemers te faciliteren.

“En niet frustreert. Regering, yu e frustreer den man. Van de één op de andere dag vergunningen intrekken, terwijl mensen met twee of drie bussen nog financieringen hebben lopen bij de bank. Het is killing. Ik doe een oproep aan de regering om met de bushouders en de verenigingen te zitten en deze intrekking van vergunningen onmiddellijk terug te draaien. Laat men werken, laat de kleine ondernemers ondernemen. Het is al moeilijk genoeg in het land”, aldus Bouva.

Eén van de bushouders van wie de vergunning ook is ingetrokken, is Clayton ‘Pakai’ Willie. Hij was één van de trekkers van Organic Movement die vorig jaar straatacties heeft gevoerd tegen de regering.


13 REACTIES

 1. Het is meer dan logisch dat jij je moet houden aan de vergunning voorwaarden . Dat heeft niets te maken met benzine prijs in het land . Jij door dit te doen zorg je voor ordening en geen wanorde.
  gemodereerd

 2. Deze regering is heel RANCUNEUS bezig als ze de vergunning van Pakai Willy hebben ingetrokken omdat hij diverse malen heeft deelgenomen aan protestacties.

  De minister van Buitenlandse Zaken heeft ook de beveiliging van overheidswege voor de journalist laten intrekken had ik ergens gelezen.

  President Santokhi droeg ik een warm hart toe in 2020.
  Wat heb ik mij toch lelijk vergist in deze man!!
  gemodereerd

 3. Bouva ga je gestolen geld opnieuw tellen. Doe met j tijd wat nuttigs. Wojf in schapenkleren. Schaamteloze huichelaar.
  gemodereerd

 4. Boeva zeurt en wil leuk doen en witte voetjes maken bij de bushouders. Als ze maar niet willen voldoen aan de vereisten, herhaaldelijk worden aangesproken, dan moet er worden opgetreden. Chaos en willekeur kan worden getolereerd. Als er niet wordt opgetreden is het dezelfde Boeva die daarover klaagt.
  gemodereerd

 5. Bouval….reminder !!!!!!!!!!!!!!! Van de 1 op andere dag de nso opgelicht en de kas leeggeroofd. Hypocriete paarse crimineel.
  gemodereerd

 6. Ik begrijp de crimineel Bouva wel. Want deze crimineel heeft liever dat er chaos en wanorde in het land heerst naar Afrikaans model.
  gemodereerd

 7. Vergis je niet. Dit is een plan van de WEF. Ze willen ook in Suriname zo min mogelijk auto’s op de weg. Zgn om de klimaatdoelen te halen. Maar in werkelijkheid is hun echte doel: you will own nothing and you will be happy.
  gemodereerd

 8. Laat deze Pakai Willie nu wortel gaan schieten want zoals Bouva aangeeft is deze meneer een buschauffeur. Deze Willie gedraagt zich niet als buschauffeur maar vanaf het aantreden van de huidige regering is deze man bij elke demonstratie van welke groep dan ook op de voorgrond en presenteert zich als grote demonstratieleider omdat hij geen njang meer kan maken bij de PLO busorganisatie.
  gemodereerd

 9. Boefa, je lult weer een lo ka in de ruimte. Ik heb nog nooit een buschauffeur zien pinaren in Suriname en als men zich niet houdt aan de vergunningsvoorschriften. Dan trek ik jezelf vergunning in, ja.
  Vooral deng boro bus, die een njang denken te maken op routes, die niet in hun vergunning voorkomen en ook nog extra geld vragen…..
  Dus paarse djamoe ede, Boefa, tap joe dong bigi bek met je dubbele salaris , ongemanierde vent, die maar denkt iedereen te kunnen beledigen. Ga als eerste je gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname aanspreken op zijn desastreus belijd vanaf 25 februari 1980, jo awari domrie.
  gemodereerd

 10. niemand reageert op deze aantijging van die bouva
  waar blijft hij met het bewijs , zwaaien met blanco velletjes maakt geen indruk bouva,
  straks bouva zal jij wegdruipen want de massa van jou club lusten jou niet meer
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.