Alle basis-, voj- en vos-scholen vrijdag gesloten

1
uniform-basisschool

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 26 april de grieven van een vertegenwoordiging van leerkrachten aangehoord.

Naar aanleiding daarvan is er vandaag op het kabinet van de president een overlegmoment geweest tussen een cluster van ministers, het onderhandelings orgaan van de overheid, een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en een afvaardiging van de ontevreden leerkrachten.

Het besluit is uiteindelijk genomen om alle basis-, voj- en vos-scholen in Suriname op vrijdag 28 april gesloten te houden. Dat, voor een adequate en afdoende monitoring van de ontstane situatie als gevolg van wateroverlast. De scholen worden op dinsdag 2 mei wederom normaal opengesteld.

De scholen in het binnenland die volledig ondergelopen zijn, blijven tot nader order gesloten. De leerkrachten verbonden aan die scholen krijgen wel de gelegenheid of te reizen om hun inboedel veilig te kunnen stellen.

Leerkrachten van de overige scholen in het binnenland worden normaal naar hun standplaats vervoerd ter opstart van het onderwijsproces op 2 mei aanstaande.


1 REACTIE

  1. goed besluit , maar als het in het weekend weer regent en veel regenwater komt , dan moeten ze weer besluiten om de scholen nog niet te openen , en het gaat zo steeds door tot het einde van de grote regentijd , maar of de grote droge tijd dan nog wel komt
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.