Sharman fluit Nurmohamed terug: ‘Nee minister, we verwoorden het niet op die manier’

20
Sharman fluit Nurmohamed terug: 'Nee minister, we verwoorden het niet op die manier'
Beeld uit DNA live uitzending in Suriname.

“Voorzitter, ik ben uitgenodigd voor het thema wateroverlast. Niet voor andere nonsens!” Zo reageerde minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken dinsdag in het Surinaams parlement op vragen van assembleeleden Patricia Etnel (NPS) en Melvin Bouva (NDP).

De twee volksvertegenwoordigers tikten tijdens de vergadering de bewindsman op de vingers voor de kwetsende uitspraken die hij meerdere malen via diverse mediakanalen heeft gedaan richting het volk. Volgens Etnel zijn deze uitspraken niet volksvriendelijk, terwijl Bouva het gedrag van Nurmohamed schandelijk en arrogant vindt. Hij ging zelfs zover om te eisen dat de minister zijn verontschuldiging aanbiedt aan het Surinaams volk.

De OW-topman ging echter niet in op de opmerkingen van deze assembleeleden, totdat Bouva deze kwestie weer onder de aandacht bracht van waarnemend parlementsvoorzitter Dew Sharman. Dit zorgde voor aardig wat zichtbare irritatie bij Nurmohamed.

“Nee minister, we verwoorden het niet op die manier. Kunt u het correct verwoorden”, was de oproep van de waarnemend voorzitter aan zijn partijgenoot Nurmohamed.

Uiteindelijk nam de minister de woorden wel terug, maar nuanceerde zijn uitspraak door te stellen dat hij uitgenodigd is om over wateroverlast te praten. “Ik verwacht dan vragen over water”, aldus de bewindsman. Bouva bleef toch erop aandringen dat er een correctie moet komen op al de uitspraken van Nurmohamed.

“De minister komt naar hier en doet zijn antwoord, maar zonder een vorm van pardon. Terwijl we vinden dat een minister die waardig is, zich anders moet opstellen. Die arrogante houding en uitspraken, daar hebben we niets aan. Natuurlijk zijn de vuilniszakken leeg ja, maar dan zeker vanwege het wanbeleid dat gevoerd wordt. Tenminste zijn ze vol met wat kalpol en toiletpapier, want we hebben hoofdpijn en buikpijn van deze regering”, aldus Bouva.


20 REACTIES

 1. bouva en etnel moeten maar naar hun eigen partijen gaan kijken en uitzoeken hoe het komt dat de ndp na 25 Mei 2010 in het politieke centrum vd macht gekomen was.

  Als dat niet gebeurd was, zou de republiek Suriname en de Surinamers veel verder zijn. Ook de kiezers die bij de verkiezingen en erna op de ndp, abop, pl, bep gestemd hebben moeten zich die vraag stellen.

  Zie niet alleen wat ddb Suriname sinds 25 Februari 1980 heeft gebracht, maar ook telkens wanneer ddb, neven en nichten daltons, ndp aan de macht was met andere politieke partijen. Zie hoe de vierkleur van de republiek Suriname er (inter)nationaal bij staat.

  ddb, neven en nichten daltons, ndp is schuldig dat de republiek Suriname en de Surinamers nu in zeer grote armoede en zeer diepe ellende en zeer grote valuta schulden zijn bij buitenlandse en binnenlandse crediteuren, maar er zijn meer naar wie gekeken moet worden.

  Laat etnel en bouva opsodemieteren er zijn zeer grote uitdagingen die moeten worden opgelost z.e. president Chandrikaperkash Santohki is met een team bezig hier heel hard internationaal aan te werken, maar nationaal zijn er nog behoorlijke sta’s in de weg die op sleutelposities zitten en deze gasten moeten zo snel als kan worden opgesodemieterd. Deze gasten zijn bezig om het bestuur en het beleid te ondermijnen.

  Triest dat Sharman hier tijd aan besteedt en dit ten koste gaat van prioriteiten. Elk minuut, energie, moment en gelegenheid in de DNA en de regeringsbeleid, bestuur is belangrijk om aan opbouwende uitdagingen te besteden. Hoofdzaken en niets ter doende zaken moeten goed voor ogen worden gehouden.
  gemodereerd

 2. Voor iemand die les geeft op de universiteit van Suriname is deze minister zijn woordenschat echt beperkt.
  Vandaar dat hij boos wordt als hij wordt bekritiseerd. Hij drukt zich vaak ongelukkig uit ook.

  Het ministerschap is voor deze man te hoog gegrepen.
  gemodereerd

 3. helemaal juist. Deze minister is kwa gedrag en taal aan het opschuiven naar de vorige regering. Bouterse kwam wanneer hij wilde en niet wanneer hij moest. Woorden die toen werden gebruikt leek wel alsof ze in een dierentuin waren.
  Maar dat wil niet zeggen dat deze man dat ook moet gaan doen. Juist dat ze hem op zn vingers hebben getikt. Jammer dat ze dat niet deden met Adhin toen hij aan het stelen was om uien en aardappelen te gaan kopen
  Wat ik het meest jammere vind is dat de ndp totaal niet geloofwaardig over komt en ook niet over kan komen. Niet omdat ze zulke schurken zijn geweest, maar omdat boefdraad nog steeds niet uit zijn hol komt of welk hol hij ook zit. Deze bouva en veel andere ndp mannen en vrouwen weten waar hij zit en toch laten ze hem daar zitten.
  Dat is pas een schoffering aan het surinaamse volk. Hoe ongeloofwaardig ben je dan wel niet bouva?
  gemodereerd

 4. Jullie zakken, wie heeft het Surinaamse volk de armoede ingeduwd. Niet deze regering. Maar de ROOF regering van de NDP heeft dit volk de armoede ingeduwd.
  Stelletje huichelaars.
  Mooi weer nu komen spelen, als redder van het Surinaamse volk.
  Geen enkele ruimte gunnen jullie regering Chan om beleid te voeren.
  Het wordt de hoogste tijd om de misdaden tijdens de NDP regering te gaan onderzoeken. Laten ze beginnen met de criminele- en financiële huichelaar die ook verschrikkelijk uit het ruif heeft zitten plunderen, zoals bij de Kinderopvang.
  Beestachtige dieven allemaal van de Nationale Dagoe Partij.
  gemodereerd

 5. De President hoort hier in te grijpen…

  Nurmohammad moest allang uit zijn functie zijn ontheven… dus laat dat van zijn bedenkelijke uitspraken. Maar deze minister presteert ver beneden peil. Helemaal niets, daar moet hij op beoordeeld worden. De eerste de beste regenbui en het land ligt onder water. Om daarna notabene de bijbel te gaan citeren, over wat ons nog meer te wachten staat!!?? Sorry… maar deze man heeft niet 1 …maar een heleboel draadjes los in zijn bovenkamer.

  Nogmaals deze man moet WEG….. hier hoeft geen twijfel over te bestaan. En ik hoop ook dat hij word bedankt als docent op onze universiteit. Denk niet dat als leerling, ik deze man zou kunnen tolereren. Hij verdiend een schop onder zijn kont en dan druk ik me nog zachtjes uit…
  gemodereerd

 6. Boefa, je moet e paarse smoel houden. Je gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, heeft ons in deze ellende gestort. Kom geen mooi weer spelen, jo sebrefata, bongrobita. Ga jezelf verantwoorden voor jouw aandeel in de naschoolse opvang corruptie.
  Jouw paarse rattenbende heeft bewezen om dit land keer op keer naar de bliksem te helpen. En dan moeten anderen jullie rommel opruimen en heb je een bigi bek. Dus tap joe dong bigi paarse smoelwerk, paarse djamoe ede. Je hebt niks te eisen. Pas op de plaats moeten jullie paarse ratten maken.
  gemodereerd

 7. Bouva lult alleen maar rommel. Hij projecteert zijn nonsens (en ik neem mijn woorden ook niet terug) op iedereen die niet van zijn partij, die voor deze ellende gezorgd heeft, is. Hij praat over arrogantie van de minister. Look who’s talking! Bouva is zelf arrogant en ik vraag mij af vanwaar zijn arrogantie. Weet je nog dat je de boel belazerd hebt met de Naschoolse Opvang. O nee sorry ‘a no yu’. Het zijn altijd anderen die de boeman zijn. Lafaard! Jouw tijd komt nog.
  gemodereerd

 8. Mini-ster Nurmohamed vindt zichzelf zooooo belangrijk: “ Ik ben docent op de universiteit dus men moet niet met mij grappen”. Tjalh,lekker belangrijk doen meneer. Wat is zo interessant aan een baan op de universiteit. Met zijn houding en narcistisch gedrag zijn dit soort mensen geen rolmodel voor jonge studenten. Hoe komen dit soort figuren aan een baan op de Universiteit? Heeft hij een onderwijsbevoegdheid om te doceren op de Universiteit?
  En hoe kan je minister zijn en tegelijk docent? Geen wonder dat Nur alleen maar onzin zit uit te kramen. Ook zijn taalgebruik is van een niveau dat ik mij afvraag hoe hij de studie heeft afgerond. Taalkundig zeer zwak Nur.

  Hij moet zich als minister bezighouden met Infrastructuur en Planologie: laten zien dat hij kennis heeft van zaken en het beleid in de DNA verkoopt/ verdedigd met kennis van zaken.
  Nu horen en zien wij een minister die zich bezighoudt met “ kipdiscussies” en allerhande nonsens verhalen ipv zich bezig te houden met het echte werk, namelijk: zorgen dat wij droge voeten behouden. Daarnaast komt hij met allerlei apocalyptische verhalen over overstromingen e.d. Conclusie: elke ezel kan in Suriname minister worden. Het is zijn taak om te laten zien dat hij- met zijn staf- de knowhow hebben om Suriname te behoeden voor de door hem geschetste Apocalyptische ontwikkelingen. Nur: begin met een structureel beleid om de verstoppingen van afvoerwegen op te lossen : de straten en wegen gangbaar te maken en de verkeersveiligheid te garanderen dmv het aanleggen van goede en beveiligde fiets en voetpaden.
  En laat de kippen met rust, want dat behoort niet tot uw beleidsterrein. En trouwens Nur: als je het werk niet aankan, leg je functie neer , en zoek gen zondebokken zoals “ de vorige regering bla bla bla.. Laat zien dat je het beter kunt( helaas teveel gevraagd).
  gemodereerd

 9. Heel goed van Sharman om deze arrogante minister op zijn plaats te zetten. Het enige wat de minster goed kan is als een kip zonder kop te kakelen. Sharman is trouwens een veel betere DNA voorzitter dan Bee en de beste DNA lid onder de VHP’ers.
  gemodereerd

 10. Deze minister moet tot orde geroepen worden want je vertegenwoordigd het volk je zit niet daar om het vk te beledigen.
  Zijn partij moet maatregelen nemen of zijn ze bang dat de vuilnis van hun naar buiten komt
  gemodereerd

 11. Noeri hft volkomen gelijk als hij zegt hij hft ht water niet gebracht. Al laat hij alle rivieren kanalen n lozingen ophalen, als de surinamerivier n de saramaccakanaal tjokvol is waar moet ht water dan naartoe trekken.sommigen ai lel lel nanga deng bek nomo.. dat vn kip n zo is wel n minister onwaardig. Noorie joe las ing drape wel jo koe.
  gemodereerd

 12. Sharman heeft gewoon op een nette en formele manier gezegd tegen Nurmohammed dat hij zich niet moet laten verlagen tot het niveau van die flapdrollen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. Bouva en zijn partijgenoten hebben voor de financiële ramp gezorgd. Wanneer gaat hij daarvoor de verantwoordelijkheid nemen?
  En maar zeuren over de ietwat ongelukkige uitspraak van een ander.
  Menige ministers van Bouva’s partij waren boeven.
  gemodereerd

 14. Deze minister is echt arrogant.
  Waarnemend voorzitter, voor u alle respect. U weet precies hoe u uw woorden moet kiezen. Velen kunnen van u leren.
  gemodereerd

 15. bouva , jij kent toch geen toiletpapier , jij poept en plast toch in een pamper , geleerd toch tijdens regering bouterse 2
  en jij bouva hebt ook nooit excuus gegeven dat het geld wat bedoelt was voor de naschoolse opvang in jullie eigen zakken verdwenen is
  gemodereerd

 16. sharman , deze minister van OW meent dat hij een god is , maar sharman daar gelooft u toch niet in , de president moet deze arrogante minister direct de laan uitsturen , , hij kan zo naar de arrogante ndp club , daar kan hij zich uiten en zal veel aanhangers scoren
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.