Jones: “Tassen met US dollars uitgevoerd via Backtrack route”

11
us dollars

NDP-parlementariër Ebu Jones zegt informatie te hebben gehad dat er tassen met US dollars via de Backtrack route in Nickerie worden uitgevoerd naar buurland Guyana. Deze trend is volgens hem ook debet aan de stijging van de dollarwisselkoers in Suriname.

“Dat brengt ook een schaarste aan US dollars met zich mee. Als die informatie correct is, is punt twee. Maar je hoort die geluiden. Het is taak van de overheid om na te gaan of dit juist is”, benadrukte de NDP’er uit het rijstdistrict in een Tv-interview.

Hoewel er een controlepost is die moet toezien op het personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana, blijkt volgens de volksvertegenwoordiger in de praktijk dat er geen enkele controle daar plaatsvind.

“Je hebt noch de politie noch de douane. Geen enkele autoriteit zit daar, waardoor die ruimte wel is voor een dergelijke actie”, beweert Jones.

Ondanks het Surinaams parlement niet lang terug een themavergadering heeft gehouden om het wisselkoersvraagstuk te bespreken en de president daarbij verschillende koersbeteugelingsmaatregelen heeft aangekondigd, is niets daarvan te merken in de praktijk.

De gemiddelde koers door de Centrale Bank van Suriname maandag genoteerd is SRD 37,392 voor de US-dollar en SRD 41,114 voor de euro. De cambiokoers voor de aankoop van US-dollar bedroeg SRD 38,65. De euro werd voor 40,60 verkocht.


11 REACTIES

 1. Wel vreemd dat een parlementarier deze informatie hoort maar KPS niet. In welke kringen zit deze Jones precies? en waarom meld hij de officiële instanties niet?
  gemodereerd

 2. het is dus de taak van de overheid om achter elk gerucht aan te gaan, aldus deze politicus
  niveau -2
  gemodereerd

 3. Zal op zeer grote schaal door jouw Oppergod Bouterse gebeuren want deze drugscrimineel heeft nog steeds belangen in de drugshandel en yere noh zijn grote vriend Roger Khan is toch ook in Guyana. De geluiden over Bouterse en Brunswijk van Le Monde komen zijn niet uit de lucht gegrepen. Dus pier je kwebbel bij je oppergod.
  gemodereerd

 4. Jones, kom geen mooi weer spelen met je informatie over valuta smokkel naar Guyana. De smokkelroute is in de jaren 80 ontstaan tijdens jouw gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. En by the way, is niet jouw gevluchtte partijgenoot boefdraad via diezelfde smokkelroute via Guyana gevlucht uiteraard Suriname? Dus tap joe dong mofo en pe boefdraad de, jo paarse djamoe ede.
  gemodereerd

 5. Waarom besteden we aandacht aan de vage geruchten die door Jones worden verkondigd? Als we alle fake news, dat door NDPers als Jones wordt verspreidt, gaan overnemen, is het internet binnen de kortste keren overbelast.
  gemodereerd

 6. Wie moeten wij serieus nemen de heer Jones of de reageerders op zijn nieuws.
  De wateroverlast waarin wij nu zitten is ook de schuld van………….fake News
  Je hebt van die mensen die reageren alsof de regen niet bestaat, sari tori.

  Als het klopt wat parlementariër Jones beweert, dan moet hij met bewijzen naar de politie.
  gemodereerd

 7. Goedzo, eerst was het ndp en nu vhp die de koers omhoog stuwt, kijken wie na 2025 de koers omlaag kan brengen? Alleen is er geen 2e VENE. Dus zal het slechter gaan in SU.
  gemodereerd

 8. Nooit gedeugd en soso rommel uitleggen.
  Doe iets wat goeds voor onze burgers.
  Nog jij nog jouw partij heeft het kunnen waarmaken.
  gemodereerd

 9. pony , jou moeten we zeker niet serieus nemen , want jij lult , die club van jou de ndp zitten altijd te lullen en te schreeuwen , nu jones , straks bouva weer en dan komt die parmessar en dan die vreedzaam en adhin , okee het zijn parlementariërs , maar als hun iets naar voren brengen wat fout is , nou kom dan ook gelijk met bewijsstukken , maar jullie zwaaien altijd met blanco papieren , dus ook deze jones lult
  gemodereerd

 10. Het is toch niet moeilijk om te weten uit welke hoek van zware criminelen, dalton, neven daltons, deze tassen met valuta naar Guyana worden gebracht.

  Guyana gaat de grote overwinnaar zijn als de al deze valuta in beslag nemen en naar hun eigen CBvG brengen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.