vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Geen sprake van dambreuk bij stuwmeer Suriname'

‘Geen sprake van dambreuk bij stuwmeer Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Er is geen sprake van een dambreuk bij het stuwmeer, zoals de Surinaamse krant De Ware Tijd vanmorgen berichtte onder de kop ‘breaking news’.

De integriteit van de Afobakadam is voor honderd procent gegarandeerd, meldt de Staatsolie Power Company Suriname N.V. (SPCS). Op social media ging een filmpje rond waarop een beschadiging bij de dam zou zijn te zien (foto).

Het gaat echter niet om de dam, maar om een klein deel van een onderhoudsweg aan de voet van de Afobakadam, die is weggespoeld. Dit kom door de zware regenval in het afgelopen etmaal.

“Deze onderhoudsweg vormt geen onderdeel van de hoofdstructuur van de dam. De integriteit van de dam is voor honderd procent gegarandeerd, wat ook wordt bevestigd door reguliere monitoringsmetingen van SPCS”, meldt het bedrijf.

De situatie bij de weg:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. de Ware Tijd was vroeger een kwaliteitskrant, maar sinds 25 Februari 1980 is het een sensationele ver onder de norm krant geworden.

    De redactie zou eens goed moeten nagaan of de journalisten wel degelijke kwaliteiten hebben, waarvan zij vinden dat deze krant moet voldoen. De hoogste tijd dat men het allooi zo snel als kant opsodemietert. Hoe eerder hoe beter, waardoor het aantal abonnees niet sterk vermindert en de krant helemaal ten onder gaat.


    gemodereerd
  2. Het ziet er vrij ernstig uit zo dichtbij de dam. Dit is wel heel nalatig onderhoud van de onderhoudsweg. Want zo dicht bij de dam mag je geen risico’s nemen. Chan, zo snel mogelijk een commissie samenstellen om de situatie te monitoren. En ook nog een commissie samenstellen om te onderzoeken hoe en waardoor de breuk bij de onderhoudsweg is ontstaan.


    gemodereerd
  3. Dat de dam er nog staat, is het gevolg van meer geluk dan wijsheid. Als een onderhoudsweg bij de eerste de beste zware regenbui wegspoelt, kan dat bij een beetje meer regen ook met de dam gebeuren. Ik vraag me eerlijk gezegd af welke idioot op het idee is gekomen om in zo’n vlak land als Suriname een stuwmeer aan te leggen, in vlakke gebieden ontstaan er achter een stuwdam enorm grote stuwmeren voor het opwekken van relatief weinig electriciteit. Nederland en Amerika zouden in eigen land nooit zo’n groot stuwmeer aanleggen om een klein beetje.electriciteit op te wekken, maar in dat achterlijke land Suriname was dat geen enkel probleem voor deze twee mega uitbuiters.


    gemodereerd
  4. als het echt een dambreuk was , dan had de fotograaf deze foto nooit kunnen maken want voordat hij zijn toestel in gereedheid had gebracht was hij al weggespoeld en kopje onder gegaan , einde zijn loopbaan
    kijk als en een stuk grond wegspoelt van een onderhoudsweg ( dat is geen hulpdam) is er niets aan de hand , maar zorgelijker is dat ze goudwinningen doen bij de hulpdammen verderop , maar daar wordt niet opgetreden want als die hulpdammen verslapt worden en er komt een dambreuk , nou heel paramaribo zal ook onder water staan en meer dan nu naar een extreme bui


    gemodereerd
  5. henkes , nu suralco niet meer actief is want die gebruikte meer dan de helft van de opgewekte stroom , gaat nu 100% naar paramaribo en omstreken
    dat stuwmeer is aangelegd om suralco voor stroom te voorzien voor het verwerken van bauxiet ,en henkes amerika heeft wel een stuwdam de hooverdam en die levert 2000 megawatt , en hier levert de afbakadam maar 180 megawatt op , zie het verschil
    en eigen+ mening , het is geen breuk in die onderhoudsweg , maar gewoon is er zand door de vele regen weg gespoeld


    gemodereerd
  6. It’s just a matter of time…
    Vroeg of laat zal de damwand het begeven. Zeker als er nooit controles of onderhoud plaatsvindt. Garanties die in verleden zijn gegeven bieden geen zekerheid voor de toekomst.
    Groeten uit Langkawi. Het leven is hier een groot genot!


    gemodereerd
  7. Henkes je blinkt niet bepaald uit door een geweldige kennis van zaken. Waar denk je dat de stroom voor Paramaribo vandaan komt. Daarbij is zo’n onderhoudsweg geen deel van de hoofdstructuur maar apart. Dus schade daaraan heeft geen enkele invloed op de dam.
    Daarbij is dam aangelegd voor de aluinaardefabriek van Alcoa, die vervolgens door Bouterse zin politiek is weggepest.


    gemodereerd
  8. De autoriteiten willen geen paniek veroorzaken. Het past in het beleidsbeeld van de VHP. Niks no fout. Maar de situatie is ernstig.Mijn inziens is de aangelegde onderhoudsweg een onderdeel van de dam.De weg is aangelegd tegen het talud van de dam en is mijn inziens een deel van het fundament van de dam.

    Als een deel wegspoelen is er stront aan de knikker.Dit had niet mogen gebeuren.Wijst op slecht onderhoud van de dam.Door de grote regenval zal er vanuit de vele rivieren, kreken en en kanalen veel water stromen naar het stuwmeer. De druk op het stuwmeer zal toenemen.Zullen de damwanden de druk lang kunnen weerstaan? We moeten erop rekenen dat men de spuigaten gaat openen en dat men bewust vele gebieden onderwater gezet zullen worden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES