Nurmohamed over aanschaf VW-Amaroks: “Alles is duur in Suriname; geen tijd voor discussie”

24
Nurmohamed over aanschaf VW-Amaroks:
Beeld via fernandesautomotive.com

Er zijn onlangs drie nieuwe voertuigen aangekocht voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (Minowc). Het gaat om drie VW-Amaroks, van rond de US$ 35.000,- per stuk. Er is enorm veel kritiek op deze keuze van het ministerie geuit, daar er nauwelijks genoeg middelen zijn om belangrijke zaken te bekostigen.

De aankoop van deze drie VW-Amaroks is volgens Marie Levens, gewezen minister van Minowc, een beslissing van het ministerie van Openbare Werken. Onderwijs geeft slechts aan behoefte te hebben aan voertuigen. In reactie hierop stelde OW-minister Riad Nurmohamed in een interview op ABC dat zijn ministerie inderdaad beoordeelt welke voertuigen gekocht moeten worden, afhankelijk van de noodzaak en waarvoor die ingezet zullen worden.

OW doet ook de aanbesteding. Als het gaat om ministeries die lange afstanden moeten afleggen, zoals van Apoera naar Marowijne, dan worden er brandnieuwe auto’s aangeschaft. Als het gaat om ministeries die in de stad rondrijden, dan worden tweedehandse auto’s aangeschaft. OW stelt ook eisen over welk type voertuig het moet zijn.

“De mensen die commentaar hebben moeten even naar hunzelf kijken, want dat gedonder moet ook een keer ophouden. Wij kunnen geen grappen maken met vervoer van ministeries die lange afstanden moeten afleggen, want de veiligheid van het stafpersoneel is verschrikkelijk belangrijk. Onze wegen zijn ook al niet geweldig, dus ik kan het risico niet nemen. Wij stellen ook de eisen of het een pick-up, personenauto of busje moet zijn, maar dat stemmen we met de ministeries af afhankelijk van de functie. En duur is alles, alles is duur in Suriname. Dus voor die discussie van duur, daar heb ik geen tijd voor. Dat is achterhaald”, aldus Nurmohamed.

De ministeries hebben volgens hem allemaal voertuigen nodig. “Deze regering mag van sommige politici, niets doen. Dit is een regering die werkt en niet kan gaan pienaren in die zin dat je met poti poti sani dingen moet doen”, aldus de minister.


24 REACTIES

 1. Deze arogante-, onbekwaande minister moest allang bedank worden , want toen paramaribo verzoop tijdens de regen tijd lagen 3 van de 4 pompgenalen op noord stil
  gemodereerd

 2. “Deze regering werkt”…. woorden van de minister van OW!:

  Beste minister, let een beetje op uw woorden. Want zoveel doet uw ministerie niet. Kritiek word niet geaccepteerd. Mensen de les lezen des te meer. Het regenseizoen lijkt aan te zijn gevangen, we zullen zien hoe hard u de afgelopen tijd heeft gewerkt. U heeft nu ruim de tijd gehad om politieagentje en rechter te spelen op het ministerie. Nu moet u echt aan het werk. Hoek verlangde keizerstr/vh idsingastr bijvoorbeeld…smeekt om uw aandacht. Doe wat…en kom niet steeds met uw achterlijke analyses
  gemodereerd

 3. Deze minister moet zich beter gaan leren uitdrukken: Hij zegt dat mensen naar zichzelf moeten kijken want het gedonder moet maar eens ophouden.

  Deze minister doet mij denken aan de minister van Alle Zaken die ook niet tegen kritiek kan

  Leggen die volgauto’s van Chan ook lange afstanden af? Deze volgauto’s zijn BRAND NEW mijnheer minister OW.

  Ik zie een aantal arrogante kwallen in het kabinet van Chan baja.
  gemodereerd

 4. Deze minister moet zich beter gaan leren uitdrukken: Hij zegt dat mensen naar zichzelf moeten kijken want het gedonder moet maar eens ophouden.

  Deze minister doet mij denken aan de minister van Alle Zaken die ook niet tegen kritiek kan

  Leggen die volgauto’s van Chan ook lange afstanden af? Deze volgauto’s zijn BRAND NEW mijnheer minister OW.

  Ik zie een aantal arrogante kwallen in het kabinet van Chan baja.
  gemodereerd

 5. Ben benieuwd wat de eindbestemming zal zijn van deze auto’s bij een eventuele wisseling van de wacht in 2025. De “trailer” hebben we in 2020 al gehad. Zo vergeetachtig zijn we weer niet. We weten allemaal wie de bijnaam van “mr. Amarok” opgespeld heeft verkregen.😄😄😄
  gemodereerd

 6. Deze minister klaagt heel vaak dat er geen geld is voor de reguliere onderhoud van het infrastructuur. Nu heeft hij wel geld om drie dure auto’s aan te schaffen. Zit deze minister wel op de juiste plek of moet niet gewoon docent worden op een universiteit.
  gemodereerd

 7. Medicijnen , schoolgebouwen etc zijn niet belangrijk volgens deze minister. Bloedzuigers. Parasieten v t su volk.
  gemodereerd

 8. Citaat: Dit is een regering die werkt en niet kan gaan pienaren in die zin dat je met poti poti sani dingen moet doen”, aldus de minister.

  Een cursus mediatraining voor Surinaamse bewindslieden zou in ieder geval niet als geldverspilling worden bestempeld. Jammer genoeg wordt de daadwerkelijke kern van de terechte of onterechte discussie naar de achtergrond verdreven door de toon die deze bewindsman aanslaat. Zijn toon die de valse muziek maakt, resulteert in 0.0 acceptatie en begrip bij de arme bevolking. Sterker nog, het roept alleen maar weerstand op.

  Hij had als doel om iets te verduidelijken, maar met deze uitleg en denigrerende houding wekt hij alleen maar wrevel.
  gemodereerd

 9. Quote
  De mensen die commentaar hebben moeten even naar hunzelf kijken, want dat gedonder moet ook een keer ophouden. Unquote

  My man, hé, hé, eindelijk.

  Go Nurie ☺️
  gemodereerd

 10. Laten we dan naar eens kijken hoe die wagens er na 1 jaar nog uitzien of wie er mee rond toert. Dan praten we verder.
  gemodereerd

 11. Maar de bevolking mag dus wel met poti poti dingen leven, wat een domme uitspraak
  gemodereerd

 12. Ik volg deze minister reeds geruime tijd.hij babbelt zoveel en weet vaak ook niet te praten.
  Onthoud dit goed minister Nurmohamed:
  Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan.
  Jij mag vandaag OPDONDEREN!
  gemodereerd

 13. Deze minister heeft lef met zijn uitspraken.
  Zijn achterban fluit hem niet terug.
  Er zijn goedkope auto’s die aan zijn voorwaarden voldoen.
  Hij moet zich schamen om te zeggen dat de wegen niet goed zijn.
  Wat doet hij dan daar.
  Hij zit gewoon zijn zakken te vullen.
  Een minister niet waardig .
  Maar dat zijn zovelen daar.
  Ik snap niet dat de algehele bevolking de straat niet op komt.
  Het word met de dag extremer in Suriname.
  De rijken worden nog rijker de armen nog armer
  gemodereerd

 14. Om waar te gaan zijn die Amarok??? Je heb geen verstand van wagens. Ga kijken hoe delen van het land nu al verzuipen, dan is de grote regentijd nog niet echt begonnen. Grote bek opzetten maar werken dat heb jd nog niet gedaan in de 2½ jaar. Oeps biina 3 jaar. Mik sma pot takroe mofgo dan zal je andets praten. Mensen hebben honger en jullie vernielen geld. V6 motor is amarok. Wie gaat tanken?? Jij
  gemodereerd

 15. Minister van Openbare Werken, dat “de wegen zijn ook al niet te geweldig”, wat je zelf beaamt is dus toch jouw taak als minister er wat aan te doen of moet Ministerie van Arbeid dat doen🤣. Ik vind u wel een domme minister door zulke uitspraken te doen. En btw de mensen mogen hun mening hebben dat zal altijd verdeeld zijn, o.dat u weet dat er een hoop misgaat daar op dat ministerie dan voel je je sobung op je kleine teen getrapt. Als je niet tegen kritiek kan moet je jezelf niet op de lijst hebben geplaatst dat je gekozen moest worden. Blijf voortaan dus van de lijst ben je een last minder😐
  gemodereerd

 16. deze minister van OW moet verwijderd worden , en maar lullen ,
  ook de minisister van bibis moet verwijderd worden , en de minister van binnenlandse zaken ook , deze zei toch drie jaar geleden dat het aantal ambtenaren drastisch omlaag moet , en nu worden er juist nieuwe mensen aangenomen , wie houd wie voor de gek
  gemodereerd

 17. Wedden dat deze auto ook voor privé doeleinden, zal worden gebruikt!
  Zoals camperen en gaan vissen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 18. Deze minister is officieel doorgedraaid…Nieuwe auto voor Marowijne of apoera… die auto is na een trip kapot.Een vw Amarok is een joke in de modder. Allerlei body panels blijven achter als je offroad. Veiligheid, wat ze gaan racen?Had hij hilux gekocht dat zou ik nog zeggen doe maar. Dit is gewoon geld verdienen voor Fernandes.
  gemodereerd

 19. Dat men zo schaamteloos zich probeert vrij te pleiten, voor zo een ordinaire vorm van corruptie spreek boekdelen van het moreel verval in Suriname.
  gemodereerd

 20. Deze man is ongeschikt. Bij zijn aantreden had hij van die ‘diehard’ praatjes over terughalen van gestolen voertuigen. Hij zou ze allemaal een lesje leren, het “stomme” volk en de stelende en frauderende bewindsmlieden van de vorige regering. Verder zou hij ook het overtollig personeel op O W aanpakken enzo. Het wateroverlast problematiek is ook op een laag pitje, vanwege grote onkunde. Laatst ook nog enkele denigrerende uitspraken gedaan over onze huisvuil. Kortom, Santokhi met deze bewindsman aan het roer gaat U de komende verkiezingen niet winnen, hij heeft teveel asociale karaktertrekjes (bedoeld om anderen te vernederen)
  Geldt trouwens ook voor u en de andere bewindspersonen uit uw kabinet, maar deze man samen met Ramadhin, spant de troon. Aan arrogante kwibussen hebben wij een broertje dood.
  gemodereerd

 21. Het gaat om USD 105.000 aan voertuigen bij elkaar.
  Minister had je dat geld niet beter kunnen verdelen onder de azijnpissers hier op WTK?
  Die weten het toch beter en kunnen als geen ander het land veel beter besturen, dus NOT.
  En daarom zitten ze aan de zijlijn en kunnen alsmaar met ongunuanceerde klaagliederen hier hun zegje doen.
  40 jaar lang hebben ze de tijd gehad om hun muil open te trekken. 40 jaar lang hebben ze feest gevierd. En nu dat er geen geld meer is om te feesten en het land in chaos en ellende is willen ze anderen er op komen wijzen hoe ze het land moeten besturen.
  Képoti….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.