Aangehouden tiener in zaak diefstal kerosine vrij op verzoek van advocaat

5
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De 16-jarige R.D. die op 18 april wegens verduistering van kerosine in Suriname was aangehouden, is donderdag op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris (rc) ging mee met het verzoek van de raadsvrouw en stelde de tiener op vrije voeten.

Volgens de raadsvrouw heeft haar client ten stelligste het feit ontkend, dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal van vier vaten kerosine. “Er is absoluut geen bewijs dat mijn client kerosine heeft weggenomen. Hij bezit geen pick-up, hij kan geen auto rijden. Hoe gaat hij vier vaten kerosine stelen en waar gaat hij het bezorgen”, vroeg de advocaat zich af.

De plek waar de kerosine zou zijn ontvreemd is een locatie nabij JAP Luchthaven.

De verdachte vraagt zich in gemoede af wat hij met kerosine (vliegtuigbrandstof) gaat doen aangezien hij geen eigenaar is van een vliegmaatschappij. Ook vraagt hij zich af hoe hij zo een grote hoeveelheid kerosine moest vervoeren en opslaan.

De ouders van Revenildo zijn er niet over te spreken dat hun jeugdige zoon vlak voor de ogen van zijn vader en de gehele buurt, als een grote crimineel met groot machtsvertoon en zware wapens is opgepakt door leden van Regio Bijstand Team, in de boeien is geslagen en in volle vaart naar een locatie op Zorg en Hoop is vervoerd.

Volgens de vader werd hij erg onheus en ronduit onbeschoft bejegend waarna de deur in zijn gezicht werd dichtgesmeten.

De raadsvrouw verzocht de rc om consequenties aan het bovengenoemde te verbinden en de jeugdige in vrijheid te stellen. Uiteindelijk wees de rc het verzoek van de advocaat toe en stelde de tiener in vrijheid.


5 REACTIES

 1. de kerosine was bestemd voor de slm , maar ja stelen hier in suriname is de gewoonste zaak van de dag , maar niemand gelooft dat die nibte een barmhartige samaritaan is
  en alle recht commissarissen hier zijn gewoon neppers , alle criminelen weten dat ze gewoon kunnen blijven stelen want madam krijgt ze vrij
  gemodereerd

 2. Zelf de grootste koe kan zien dat die 16 jarige de vaten kerosine niet kan hebben gestolen. Hoe hft hij ze vervoerd???
  Lijkt hetzelfde BS verhaal van de bode die duizende met valse recu hft laten overschrijven op hun rekening
  gemodereerd

 3. Als het waar is dat deze jongeman onterecht door de politie opgepakt en mishandeld is, moet hij een aanklacht tegen de politie indienen en een forse schadevergoeding; ‘defund the police’. In America zou dat de normale gang van zaken zijn. Ik ben echter bang dat er in Suriname niet veel van zal komen, van een kale kip kan je eenmaal geen veren plukken.
  gemodereerd

 4. Zo dus deze tering jong is ook beland in het kweek vijver, dank zij Mr:
  M. Nibte. Ga maar lekker verder groeien tot een volwaardig ”Crimineel
  jongen” later als je ouder wordt, mag je een olie tanker enteren!
  Wat een heerlijke land voor criminelen mang gewoon heerlijk, lekker
  zon heerlijke eten, en gewoon ontspannen stelen. Mr: M. Nibte lult ze
  allemaal plat, zij is slimmer dan de rechters dat het vonnis moet
  vellen.

  Sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Dus de leden van RBT hebben hem “zomaar” aangehouden? Additionele informatie ontbreekt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.