vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameWijzigingen in visumvrij reizen naar Suriname

Wijzigingen in visumvrij reizen naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft ingaande 1 juli 2022 de visumplicht voor reizen naar Suriname afgeschaft. Dit met als doel het bevorderen van toerisme, aantrekken van investeerders en om Surinamers die in het buitenland wonen tegemoet te komen. Deze maatregel is in de afgelopen periode geëvalueerd, waarbij besloten is enkele wijzigingen door te voeren, meldt de regering.

De besluiten hieromtrent zijn genomen tijdens de regeringsvergadering op woensdag 19 april onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi. Bij de evaluatie is onder meer geconstateerd dat reizigers veel gebruik maken van de regeling om Suriname als tussenstop te gebruiken.

“Dat is iets dat we niet kunnen toelaten”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ingaande 1 mei 2023 – met een overgangsperiode van twee weken die reeds is ingegaan – zal de visumplicht worden ingesteld voor een geselecteerde groep landen.

Het gaat volgens de bewindsman om 21 landen waarvan frequent passagiers niet voor de juiste redenen naar Suriname reizen. “We willen niet gezien worden als een doorvoerland of een land dat mogelijkerwijs mensensmokkel en illegale personenverkeer faciliteert”, zegt de minister. Landen in Zuidoost-Azië, Afrika en de Caribische regio zullen nu onder de visumplicht vallen.

De BIBIS-minister legt uit dat dit besluit valt binnen de regelgeving die bij de goedkeuring van de afschaffing van de visumplicht geaccepteerd was. De regelgeving voorziet in het treffen van additionele voorzieningen bij bepaalde landen, indien nodig.

“De oorspronkelijke bedoeling was om de toegang tot Suriname voor alle landen, zonder enige vorm van discriminatie, te vergemakkelijken voor toeristische doeleinden en zakenbezoek. Grotendeels is dat doel voor meer dan 90 procent gerealiseerd”, stelt minister Ramdin. Hij benadrukt dat het een kleine groep betreft voor wie de visumplicht nog zal gelden.

“Het is best mogelijk dat we in de toekomst nog meer landen onder een visumplicht moeten plaatsen. Migratie is zo oud als de mensheid zelf en mensen gaan altijd voor een beter bestaan, maar we moeten ook kijken naar het nationaal belang”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

14 REACTIES
  1. Eindelijk wat positief nieuws. Slimme zet elke Surinamer uit Nederland brengt minimaal €1000 euro naar Suriname aan deviezen.Dubai heeft grotendeels zijn inkomsten te danken aan Valuta van buitenlanders/toerisme.


    gemodereerd
  2. Visumplicht is een bron van extra inkomsten, dit hadden ze nooit moeten
    afschaffen. Wel verlagen bijvoorbeeld 30 € pp. is een redelijke bedrag, en
    kinderen vanaf 12 jaar de helft 15€ dus. In heel Europa hebben ze dat, of
    Toeristen belasting. Wang lo ..@ mang, daarom Sranan sa tang 3de wereld kondre!!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  3. Jacko, de visumplicht afschaffen is niet hetzelfde als het niet betalen van entreekosten (of hoe ze ook genoemd worden) om Suriname binnen te mogen komen. Duitse vrienden van mij wilden in de 80er jaren van de vorige eeuw Suriname bezoeken, maar konden dat niet omdat ze heel moeilijk aan een visum konden komen. Nu zou dat geen probleem zijn omdat ze gewoon op Zanderij een toeristenkaart kunnen aanschaffen om als toerist het land binnen te mogen. Met visumplicht was de kans dat Suriname valuta misliep, juist groter.


    gemodereerd
  4. Het zou goed zijn als 100.000 mensen uit india nepal bangladesh in suriname komen wonen.

    ze zijn welkom. harde werkers en brengen ontwikkeling.

    10 % zal weglopen ja. wat moet je doen


    gemodereerd
  5. visum opnieuw invoeren mag niet gebeuren.

    de instanties als MP KPS etc falen in suriname.

    er is altijd een % dat wegloopt of andere dingen komt doen.

    maar mathoera en amoksi falen op dit gebied

    jammer


    gemodereerd
  6. Als geboren Surinamer ben ik verplicht om een “Entry Fee” te betalen om familie te bezoeken in Suriname. Dus niks positiefs voor de Surinamers die in het buitenland wonen.


    gemodereerd
  7. Ik vind bezoek aan suriname voor 30 dagen voor personen die in suriname geboren zijn visum vrij moet zijn uit nl. Ik droom om op de rug van mijn lieve grote vogels eenden te vliegen dan reis ik zo wie zo visum vrij. 1 jongedame uit frankrijk gelukt om op de vleugels van een eend te vliegen. Ik kon mij ogen niet geloven. Mooie beesten.


    gemodereerd
  8. Deze man boi… hij heeft van de ballen geen verstand, maar blijft zich voordoen als de redder van Suriname. Hij is degene, die dit initiatief heeft genomen. Nu kom je met halve informatie.. hoort India bij zuidoost Azië? Benoem zaken bij hun naam! Vaag hoor..


    gemodereerd
  9. visumplicht voor cubanen??? mie gado times mall kan alle deuren sluiten. diamond krijgt tekort aan vers vlees. fly always raakt failliet.
    wat heb je gedaan meneer bibis.


    gemodereerd
  10. Niemand begrijpt deze regering eerst zou voor Surinamers die in buiten Suriname wonen.deze ramdien heeft zoveel blunders gemaakt dat hij zelf niet meer begrijpt.ik wil het ookt niet begrijpen afgelopen woensdag heb ik meegemaakt hoe de Kenianen onder begeleiding in slm zijn gestopt kost gemeenschap geld


    gemodereerd
  11. Waar zijn al die adviseurs van hem.haden ze dit niet kunnen zien dat men Suriname als tussen stop kan gebruiken?wang lo k… Boerkie sidong dape daarom gebeuren deze dingns.


    gemodereerd
  12. noem die 21 landen , en ook alvast landen die ook niet visum vrij kunnen reizen , echt een domme zet dat ze 1 juli 2022 de visumplicht voor iedere buitenlander afschaften , foutje he , maar de EU zal nooit een visumvrij uitgeven voor surinamers die naar de EU willen komen , niet naar nederland en ook niet naar frankrijk , de VS gaat de visum aanscherpen voor surinamers


    gemodereerd
  13. okee konsensi , deze minister zal het niet redden , maar was bouterse dan een redder van Suriname , hij was geen redder maar hij vernietigde Suriname


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES