Studenten uit Nickerie geconfronteerd met 200% verhoging verblijfskosten

7

Studenten die vanuit het district Nickerie in Paramaribo komen studeren, zijn maandag geconfronteerd geworden met een 200% verhoging van hun verblijfskosten. Dit deelde NDP-parlementariër Ebu Jones dinsdag mee tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

“Ze dreigen nu hun studie te moeten afbreken, omdat ze het niet meer kunnen betalen”, stelde de Surinaamse volksvertegenwoordiger.

Het basisonderwijs in het district Nickerie heeft de afgelopen jaren steeds de beste prestaties neergezet. Veel studenten kiezen na het middelbaar onderwijs ervoor om een HBO- en of Universitaire opleiding in Paramaribo te vervolgen. En aangezien zij vanwege de verre afstanden niet dagelijks naar huis kunnen keren, moeten zij ergens verblijven. Dit brengt aardig wat kosten met zich mee.

Vrijwel landelijk wordt het steeds moeilijker voor jongeren om hun studie voort te zetten. Dat komt door de verschillende prijsverhogingen die haast in alle sectoren zijn doorgevoerd. Veel studenten zijn zelf niet meer in staat om busvervoer naar school te betalen.


7 REACTIES

 1. @Eboe. Voor de studenten vind ik het heel jammer. Iedereen moet inleveren, maar om nou meteen de messias te spelen voor de studenten van nickerie? Wel wel, probeer je op deze manier zieltjes te winnen in het rijstdistrict? Voorstel: je krijgt elke maand een fors salaris. Begin een paar van deze studenten te sponsoren. Maak het leven voor je medemens een beetje dragelijk.
  gemodereerd

 2. Jones, je lult weer slap. Moet lanti voor iedereen alles betalen? Jij hebt je mond vol van, hoe nickerie het rijkste district is. Bovendien wonen er zoveel miljonairs daar. Waarom richt je geen studiefonds op voor deze studenten voor wie jij zegt op te komen, ipv staan te blaten , jo paarse djamoe ede?
  gemodereerd

 3. En natuurlijk laat de stichting Sanatan Dharma deze studenten in de steek. Ze geven geen zier om hun geloofsgenoten en kinderen.
  gemodereerd

 4. Meneer Bouva, hier moet u energie in steken. Goedkopere en betere huisvesting voor studenten. I.p.v. klagen over de benzine prijs, want dat is voor eigen belang.
  gemodereerd

 5. Ok het gaat weer alleen over de Hr. Jones (NDP) bij alle reacties. Maar wat nu met de studenten, die op deze manier niet verder kunnen? Zullen we het daar over hebben, ipv steeds maar op de man te spelen?? Het k..beleid van deze k..regering komt mij persoonlijk de strot uit. Wat is nou belangrijk? Die k..brug die men zo graag wilt bouwen of investeren in de toekomst van onze kinderen en het land..!? De talloze k..snoepreisjes van met name de President en Mr. Bibis of genoeg medicamenten in voorraad voor de inwoners van dit land?
  gemodereerd

 6. Is dit wat men bedoeld de jeugd heeft de toekomst.
  De rijke kunnen sturen de armen niet.
  gemodereerd

 7. Rest maar 1 optie: Nickerie onafhankelijk . Binnen 2 weken verhongeren de luie stadsmensen. Binnen een jaar heeft het nieuwe land Nickerie (leeg geen Nigeria) de beste universiteiten van heel zuid Amerika.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.