Ministerie Volksgezondheid keurt onheuse bejegening bezoeker af

18
VIDEO: Jasje van buitenlandse bezoeker ministerie kapot getrokken
Beeld (c) D-TV Express

Tijdens een protestactie van zorgwerkers bij het ministerie van Volksgezondheid in Suriname op donderdag 20 april 2023, heeft zich een onsmakelijke situatie voorgedaan. Hierbij is vanuit enkele protesterenden een bezoeker van het ministerie op ongepaste wijze fysiek bejegend, waarbij zelfs overgegaan is tot het vernietigen van eigendommen behorende aan de bezoeker.

Het ministerie heeft na het analyseren van de videobeelden geconstateerd dat dit handelen getypeerd kan worden als afkeurenswaardig, mensonterend en onacceptabel. De persoon in kwestie is bij het ministerie bekend en op vrijdag 21 april heeft de leiding van het ministerie een overleg gehad met de desbetreffende, waarbij de kwestie is besproken.

Bij dit gesprek was een vertegenwoordiging van de vakbonden aanwezig. De vakbond deelt dezelfde mening als het ministerie. Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich op gepaste wijze verontschuldigd en is de kwestie besproken naar tevredenheid.

Het ministerie erkent het recht van protest, vrije meningsuiting en beleving van de democratische beginselen. Echter stelt het ministerie zich wel op het standpunt dat aan dit recht geen gewelddadigheden ontleend mogen worden en dat dit niet getolereerd zal worden. Suriname staat bekend als een vredelievend, gastvrij land en wij propageren nog steeds respect voor elkaar zonder geweld.


18 REACTIES

 1. Wie hft het zo ver laten komen?? Jij toch????
  Zn jas was niet zo een stevige. Gast hij de naat weer stikken of je gft hem 1 van jou. Zou hij in de oorlog gaan lopen tussen de kogels??
  gemodereerd

 2. geen fatsoenlijk persoon te bekennen m.u.v. die Fransman….allemaal stuk voor stuk enkel die zeer onsmakelijke tronies…….Suriname maakte met deze gebeurtenis, wederom een hele “goede beurt” naar de rest van de wereld toe……..ondertussen maar smeken om buitenlandse hulp, giften, investeerders en toeristen…….ik hoop van harte dat de buitenwereld heel goede nota neemt van datgene dat hen te wachten staat naast de vele berovingen en zelfs moorden, bij een eventueel bezoek aan deze failed state c.q. waardeloze bananenrepubliek……..
  gemodereerd

 3. Dit kan alleen naar tevredenheid opgelost worden als de jassen trekster alle schade vergoed en ontslagen wordt.
  gemodereerd

 4. Ik vind dat de mensen zich onbeschoft hebben gedragen.
  Die man is niet het probleem ze moeten het probleem aanpakken waar het thuis hoort.
  De regering is het probleem.
  De mensen maken zich belachelijk.
  Het buitenland kijkt ook mee en dat vergeten ze.
  Straffen moeten hieruit voortvloeien misschien leren ze het volgende keer af
  gemodereerd

 5. Wie heeft t slachtoffer in die situatie gebracht? Woe heeft met fysiek geweld t slachtoffer de weg gesperd?
  Jet lijkt wel n a no mie toestand. Flikker toch op ministerie.
  gemodereerd

 6. De Fransman voelde zich machtig als Napoleon, hij wilde door de zwarte menigte doorstormen, helaas lieten de zwarte politie rekruten de Franse bestorming niet toe…

  Overigens konden de secreten van het secretariaat van de miniSTER met een simpel telefoontje monsieur Croissant meedelen dat het niet mogelijk was om op dat moment het gebouw te betreden. Ze waren zeker te druk bezig op hun mobieltje…
  gemodereerd

 7. 100% eens met Jacobus. Dit mens moet op staande voet ontslagen worden. Zo ga je niet met mensen om en nota bene iemand die Suriname, namens zijn regering, komt helpen uit de drek te komen, die deze regering heeft overgenomen van de roversgilde. Minister, laat zien wie het voor het zeggen heeft en donder dit geval per direct op. Ze heeft niet alleen de regering te kakken gezet, maar het hele land. Door dit asociale viswijf daalt Suriname, qua beschaving, nog meer in achting van de wereld. Protesteer met je gore stinkbek, maar blijf met je poten van andermans spullen af. Natuurlijk moet ze de kosten van het stukgetrokken jasje ook nog betalen.
  gemodereerd

 8. Dat het gebeurt is valt niet goed te praten. Was die minister tot ze komen praten was dat niet zover gekomen, mensen komen op voor hun recht.
  Die meneer was gewoon op het verkeerde moment daar ( als het ook weer niet tot één van de scenario’s van ze behoort).
  In een oorlog gaan er vaak ook heel veel onschuldige burgers dood ( collateral damage).
  Dus minister Ramadhin zeur niet daarover, kijk naar de kern van de zaak, had jij je werk goed gedaan, was je de mensen gaan toe spreken en was jij de beloftes nagekomen was dat NOOIT gebeurt.
  Judas had ook schuld onkent
  gemodereerd

 9. IK SCHAAMME DIEP VOOR DIT SOORT VOLK DAT DE STRAAT OPRENT ALS PAKIRA,S.

  ER IS INTERNATIONAAL BEZOEK VAN FRANS GUYANA IN HET BELANG VAN EEN ZIEKENHUIS IN SURINAME.

  EN KIJK HOE VARKENSACHTIG VERPLEEGSTERS ZICH GEDRAGEN

  VRESELIJK. NET PINGO,S NET VARKENS NET WATERVARKENS. AGOE GEDRAG MISSELIJK MAKEND

  DAAROM STERVEN ZOVEEL MENSEN IN SURINAME. DEZE KAULO VIEZE ZUSTERS MAKEN JE DOOD.

  SCHANDELIJK GEDRAG!!!!!!!!!!

  WAAROM WORDEN DE WANAORDE SCHOPPERS NIET OPGESPOORD!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ZIELIG VOOR SURINAME . VIES VOLK VERPEST HET.

  ECHT OM JE DIEP TE SCHAMEN MANG
  gemodereerd

 10. ” Suriname staat bekend als een vredelievend, gastvrij land en wij propageren nog steeds respect voor elkaar zonder geweld” Nu is Suriname bekend als een luie afrikanen land met dikke vette verplegers die de voeding van patienten opeten.
  gemodereerd

 11. Als zo een persoon werkt in de zorg. Moet er niet aan denken hoe zij zich op de werkvloer gedraagt.
  gemodereerd

 12. Suriname is een vredelievend en gastvrij land?? Al een hele poos niet meer. Wat een illusie!
  gemodereerd

 13. @Debby….jij met je bekrompen denken. Donder op man. Keur je geweld goed??? Idioot. Dit is een vorm van fysiek geweld. Ik hoop dat ze deze verpleegkundigen die dit gedaan hebben, de kosten laten vergoeden. leren ze het voor eens en altijd af om met hun poten van anderen af te blijven. Het zijn dit soort gasten die patiënten onheus behandelen. Gelukkig is het grootste deel van de verpleegkundigen niet zo. En debby ..als je dit als normaal.ziet…please ga je kop onderzoeken bij de psychiater
  gemodereerd

 14. @Jacobus….helemaal met u eens. Dan leren ze het af. Je mag protesteren maar niet zo. Dit is ronduit asociaal….in het buitenland hadden ze gelijk een zwarte zak over dr kop getrokken en dr weggevoerd. .stomme trut.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.