Brunswijk: “Met of zonder Pokie, succes voor ABOP in Brokopondo”

24
Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij in Suriname (ABOP), zegt dat de geel-zwarte partij met of zonder Diana Pokie wederom succes zal boeken in Brokopondo.

“Ondanks Pokie niet meer participeert in de partij, komen er meer mensen om onze partijvergaderingen in Brokopondo bij te wonen. Ik heb gekeken op Brokopondo Centrum, Sarakreek, Brownsweg en Nieuw Koffiekamp. Toen ik vroeger hier kwam, waren er nauwelijks zeven mensen aanwezig en kwamen de mensen bij mondjesmaat binnen. Toen ik vandaag hier kwam, was de zaal al vol”, benadrukte Brunswijk tijdens een druk bezochte ABOP-meeting te Nieuw Koffiekamp.

Brunswijk voerde aan het jammer te vinden dat Pokie nu besloten heeft om richting de NPS te gaan, omdat er vanaf haar aftreden als minister in 2021 tevergeefs op meerdere momenten geprobeerd is om een gesprek met haar aan te gaan. Echter heeft zij steeds geweigerd. Maar hij respecteert haar besluit.

“De partij jaagt mensen niet weg, maar wat niet kan hoeft ook niet. De tijd zal ons leren”, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk is Pokie niet uit de ABOP gezet, maar werd zij als minister in 2021 bedankt vanwege ontoelaatbare handelingen. Welke deze ontoelaatbare handelingen zijn, werden echter niet specifiek aangehaald. Wel stelde hij dat de ex-bewindsvrouw bepaalde handelingen heeft gepleegd op Jai Kreek welke niet door de beugel konden.

“Als je nu op Jai Kreek gaat kijken, dan zie je waarom deze mevrouw vandaag geen minister meer is”, zei de ABOP-voorman. Hij benadrukte dat meerdere prominenten de partij eerder ook uit ontevredenheid hebben verlaten, maar vandaag de dag toch teruggekeerd zijn. Onder andere noemde hij de naam van Alice Amafo.

Ook stelde hij dat de NPS voorheen al jaren zetels kreeg in het binnenland van Suriname, maar nooit ontwikkeling voor de mensen daar heeft kunnen brengen. Hij vraagt zich daarom af waarom bepaalde van zijn marronbroeders en zusters zich toch aansluiten bij die partij.

Ondanks de ABOP zonder Pokie nog nooit een zetel in Brokopondo heeft gehaald, verwacht Brunswijk naast Brokopondo, ook zetels te halen in Marowijne, Sipaliwini en Paramaribo. “We boeken landelijk succes”, aldus Brunswijk.


24 REACTIES

 1. Brunswijk is rijk zat om iedereen in Brokopondo om te kopen maar gaat dat lukken?
  Verkiezing win je niet door een grote mond op te zetten.

  Ik hoop dat Bravo een flink pak slaag krijgt bij de verkiezing van 2025.
  gemodereerd

 2. Beste Brunswijk probeert aub zaken niet te verdraaien. Deze concessie is door regering Bouterse I waarvan u deel uitmaakte uitgegeven aan een Chinese onderneming.
  gemodereerd

 3. Door rond te vliegen met de helikopter en geld naar beneden te strooien vast wel…
  gemodereerd

 4. De uitspraken over Pokie van deze man berusten niet op waarheid en zijn laag bij de grond. Amafo en Pokie vergelijken is gelijk aan knollen en citroenen vergelijken. Weet je waarom de zaal vol was? Niet omdat mensen voor je gaan stemmen, want de NPS heeft geen ontwikkeling gebracht, zoals je zekt, maar dat heb jij ook niet gedaan. De mensen zijn gekomen, omdat ze dachten dat sinterklaas cadeautjes zou uitdelen.
  gemodereerd

 5. ha ha brunswijk , het zal je straks lelijk tegenvallen , als jou partij de abop geen zetel haalt in brokopondo , als het kiesstelsel veranderd is , mevrouw pokie is populair in brokopondo , maar ook zei die dan bij de nps is zal ook niets krijgen , let op die belfort die zal de ene zetel wegkapen
  gemodereerd

 6. Dan heeft de mensen die op jou lijken totaal geen schaamte, geen eergevoel of trotsgevoel. Als mijn leider in een krant voor drugscrimineel en handelaar uitgemaakt zou worden dan wil ik met zo een onmens niks mee te maken hebben. Maar jouw soort heeft geen schaamte (ze naaien in het openbaar achter een bus), geen gevoel van trots noch eer (eergevoel heeft de Afro alleen met zijn mond voor de rest houdt hij liever zijn handen op). Dus ja het zal zomaar kunnen dat jouw soort toch weer op jou gaat stemmen.
  gemodereerd

 7. Dit in het perspectief van Suriname zorgt voor braindrain.

  Surinamers durven niet te kiezen voor brain.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Brunswijk heeft overvloedig gegeten van de “bewerkte” Oranje Movement masala.
  Rest dat Brunswijk zijn eigen ABOP verlaat en lid wordt van de V….H….P…….,
  zo werkt dat in de praktijk.
  gemodereerd

 9. Na de recente onthullingen van de Franse krant (Le monde) over de rol van Brunswijk in de drugshandel hoop ik dat alle weldenkende mensen in Suriname tot inkeer zullen komen dat een keuze op Brunswijk gelijk staat aan een keuze op Bouterse. Bouterse heeft een hele generatie kapot gemaakt en Suriname naar de afgrond gebracht. Brunswijk heeft bovendien de meeste goudconcessies in Suriname en betaald nauwelijks belasting. De oproep van Somohardjo om Brunswijk te ondersteunen is daarom een grote politieke blunder.
  gemodereerd

 10. Mensen verwachten van een bankrover dat hij er altiid met het geld van DSB (MOENGO) zal strooien tijdens de ABOP vergaderingen.
  gemodereerd

 11. na mi kesi kesi de na dorosee, mi mooi if no mooi, neks te maken nanga deng.
  na mi blaka toi toi den na dorosee, mi mooi if no mooi neks te maken nanga deng !!!
  gemodereerd

 12. Mensen, ook al weet u van uzelf dat u verre van snugger bent, wek dan op z’n minst de schijn dat u dat wel bent door niet voor deze nutteloze klootzak te stemmen bij de komende verkiezingen. Brunswijk heeft van meet af aan aan zelfverrijking gedaan.
  gemodereerd

 13. De ABOP zou nooit in een regering mogen deelnemen. Op dit moment levert deze partij geen enkele nuttige bijdragen in het kabinet. Ze hebben wel overal hun familie en vrienden geplaatst. Dat moet nou afgelopen zijn. Ook de VHP mag nooit meer zo veel zetels halen, want ze gaan heel arrogant mee om zowel in de regering als in DNA. Er wordt niet geluisterd naar het volk. Bij de komende verkiezingen worden deze beide partijen afgestraft.
  gemodereerd

 14. Het probleem is dat alleen brunsi iets heeft gedaan voor brokopondo, kijk maar naar de verharde asfaltweg van brokopondo en atjonie, dat komt door hem. Daarom gaan de apen nog steeds op brunsi blijven stemmen want anderen partijen deden niks en zal ook nooit iets voor een bos bewoner doen. Brunsi was van t bos en weet hoe t aanvoeld. Stadsmensen niet, die wil alleen maar graaien.
  gemodereerd

 15. Als er in het binnenland van Suriname meer mensen met verstand wonen dan leeghoofden, heeft Brunswijk ongelijk dat de ABOP weer sterk uit de bus zal komen in dat gebied. Net als wat er met het stemvee van de NDP gebeurde, zal ook het stemvee van de ABOP zich niet steeds weer aan dezelfde steen blijven stoten.
  gemodereerd

 16. Sun faja voorlopig, en a hossel faja, me taigi!.

  Te a wojo jagi wo see fa seri waka.
  gemodereerd

 17. Chan moksi brunsi, meest waardeloze koppel die Suriname ooit heeft gekend.
  Ipv je bezig te houden met zaken van het land houdt deze kloot zich bezig met verkiezingscampagne
  gemodereerd

 18. ze zitten nu bij je om te profiteren van je domme sukkel
  strax bij het echte stemmen zal blijken hoe het echt zit

  afgeven op pokie omdat ze je broer geen land wilde geven?
  maar dat wil je weer niet benoemen
  niet alle ratten leven in het riool
  gemodereerd

 19. Mie gado en deze neppe VP is nog in dromen om president van Suriname te worden terwijl hij niks kan bakken en alleen maar met drugs geld mensen kunnen omkopen.
  en kwijlende volk wacht op zijn portie van VP

  hoe corruptie ben je dan..
  gemodereerd

 20. Suriname is de grootste corruptie land terwereld aan het worden Su staat nu op de 3e plek qua corruptie
  gemodereerd

 21. ik snap er niks van als mensen uit nederland naar su gaan en jullie zien zodra nederland mensen een mooie siraden om heeft gaan jullie plannen maken om hem of haar te gaan beroven!

  maar Brada naga Sisha kijk wat VP Brunswijk om zijn nek heeft hangen een dikke Goutoe kettie waarom gaan jullie hem niet een keer roven waarom moeten jullie mijn familie gaan roven?
  gemodereerd

 22. Ai famiri, hup sa kee! een blaka bal richting de NPS!!!!
  Deze man heeft geen moer geleerd om samen Suriname op te bouwen. Suriname heeft geen bal aan een vieze plee die geen saamhorigheid uitdraagt in woord & daad.

  Maar goed om reel te handelen heb je een redelijk functionerende bovenkamer nodig!
  Ik wil wedden dat hij precies weet waar Bordo is!, daarom wil hij de coalitie laten barsten!
  gemodereerd

 23. Met geld maakt je ook geld, en niemand is vies voor geld: maar eens raakt het op!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.