Arun Sankatsing nieuwe voorzitter Deviezencommissie

12
Arun Sankatsing nieuwe voorzitter Deviezencommissie

Arun Sankatsing is de nieuwe voorzitter van de Deviezencommissie Suriname. Zijn installatie heeft op donderdag 20 april plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

De Deviezencommissie, die belast is met het toezicht op de uitvoering van de Deviezenregeling, heeft in de afgelopen periode tezamen met de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën en Planning, een belangrijke bijdrage geleverd bij de vaststelling van maatregelen ter beteugeling van de koers.

Volgens President Chandrikapersad Santokhi, die de nieuwe voorzitter installeerde, is het daarom van eminent belang dat er continu overleg is tussen de Deviezencommissie en de monetaire autoriteiten, dit mede in het kader van de uitvoering van het IMF-programma. 

De Deviezencommissie werd opgericht bij resolutie van 8 september 1947. Zij heeft volgens het staatshoofd in de afgelopen 76 jaar haar nut bewezen met de uitvoering van de 51 artikelen in de Deviezenregeling, met inachtneming van de door de president vastgestelde voorschriften. Een belangrijke bevoegdheid van het orgaan is erop toezien dat exportopbrengsten van exporteurs terugvloeien naar Suriname, zodat de deviezenreserves continu kunnen worden aangezuiverd. “Hiervoor zijn de nodige stappen al ondernomen en waar nodig zal het Openbaar Ministerie de zaak strafrechtelijk afhandelen”, zegt president Santokhi.

De nieuwe voorzitter staat met zijn commissie voor een belangrijke taak om de Surinaamse economie weer op spoor te krijgen, tezamen met alle andere actoren. “Ik ben mij bewust van de uitdagingen die ons te wachten staan, maar ik ben vastberaden om samen met mijn team onze verantwoordelijkheden uit te voeren en de Surinaamse economie te versterken,” aldus Sankatsing. De Deviezenregeling van 1947 is volgens hem achterhaald en zal ingrijpend gewijzigd moeten worden aan de huidige omstandigheden, zowel nationaal als internationaal.

Het staatshoofd heeft Aroen Jadoenathmisier die enige tijd heeft waargenomen als voorzitter en tevens lid is van de Deviezencommissie, bedankt voor zijn deskundige en ervaren wijze van leidinggeven. De president memoreerde ook diens actieve participatie in diverse taskforces en commissies alsook de samenwerking met de Surinaamse monetaire autoriteiten.

Op Jadoenathmisier werd het beroep gedaan dat hij zijn deskundigheid en jarenlange ervaring verder ten dienste stelt van de voorzitter en de totale commissie. Zowel Sankatsing als Jadoenathmisier werd toegesproken in aanwezigheid van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname en leden van de Deviezencommissie.


12 REACTIES

 1. Mijnheer de president: Yu e go nanga langa nanga yu etnische benoemingen.

  Ga zo door mi boi: Jij zal nooit meer worden gekozen door het Surinaamse volk.

  President: Je snapt echt niet hoe je overkomt bij mij. Toen je de verkiezing won was ik zo blij maar nu. Dit had ik nooit van jou verwacht.

  Ik heb mij grandioos in jou vergist!!!
  gemodereerd

 2. Zijn er geen belangerijkere zaken die gedaan moeten worden President, dat benoemen schijnt het enige wat jij nog kan doen en liefst alleen maar Partij genoten.Je lijkt wel een Godfather in plaats van een President voor het volk dat te lijden heeft van een wanbeleid van de vorige president.
  gemodereerd

 3. @ henry,

  Je kunt niet iedere boerenlul benoemen voor deze functie.
  Jouw racistische opmerkingen getuigt dat je nog in de rimboe leeft !!!!
  gemodereerd

 4. Deze man mkt echt een bolwerk van mensen die op hem lijken bij alle posten. Houd dit nu 1 keer op?? Wil je me zeggen dat alleen mensen die op chan lijken het werk kunnen??? Vene lever nu je commentaar. Wat een racisten bende
  gemodereerd

 5. Als 3 jaren niks gedaan, hoop na 2 jaar dat t volk niet meer dom gaat denken. Bij bouta was koers nog 7.50 en nu 40!!!! Gaat nooit meer goed worden in SU, geloof me, alleen achteruit gang. Al wie dan zal komen, zetten hun eigen mensen in en dat is alrijd zo. Nergens zie je een advertentie voor een funktie bij de overheid.
  gemodereerd

 6. Voer onvoorwaardelijk het voorgestelde beleid van het IMF uit. Hoe eerder je dat doet, hoe sneller je er vanaf bent.
  Want dat dit moet gebeuren – door welke regering dan ook – staat vast, wil Suriname niet overgenomen willen worden door de Wereldbank.
  En gooi Bouterse – de veroorzaker van al deze ellende – in de Surinamerivier en neem al zijn bezittingen in beslag en gooi het op de veiling.
  Exporteer het hout niet aan landen, maar dwing ze om in Suriname hun eindproducten te maken en dan te importeren.
  gemodereerd

 7. Wie is deze menner Arun Sankatsing? Hij heeft12 jaar bij de Centrale bank gewerkt, is dat de enige kwalificatie die nodig is voor deze functie?
  Wat was zjjn fubctie bij de Centerale Bank? Heeft hij gesolliciteerd of is dit een vriendjes benoeming?
  gemodereerd

 8. Blijkbaar zijn de hindustanen, het enige ras met hersenen en de juiste competenties in Suriname, deze 5 jaren. Ik bid God dat dit alles snel voorbij is.. geef mij maar een Telting of een Hildenberg op financiën. Die waren toch iets betrouwbaarder en… niet te vergeten.. ze PRESTEERDEN….@#%$/*?
  gemodereerd

 9. Wat heeft het benoemen van een persoon nu te maken met etniciteit? De president benoemt mensen met kennis en ervaring en laat deze nou mensen zijn die toevallig op hem lijken. Het hoeft toch geen vriend of familie te zijn. De president zou, zeker weten, boeboe bit sjorie ook willen benoemen, maar hij en zijn trawanten behoren tot de groep waarvan 40% tot de 4e klas of lager is gegaan.
  gemodereerd

 10. Hiervan geniet de president heel erg. Samen met family and friends gezellig aan tafel. De NPS heeft hele goeie bestuurders, maar die komen niet in aanmerking. Daarom gaat er heel veel fout in Suriname.
  gemodereerd

 11. @Kmamka,

  Je bent onnozel: Je beschuldigt mij van racisme. Je bent echt aan het verkeerde adres. Misschien ben jij blind en niet kunt zien dat Chan heel erg etnisch is in zijn benoeming beleid.

  Ik zie waar Chan Santokhi duidelijk mee bezig is. Op de meeste stragische posten benoemt hij alleen mensen die op hem lijken.

  Die opmerking die je maakt dat Chan niet iedere boerenlul kan benoemen voor de functie: Er zijn ook andere capabele mensen die niet op Chan lijken.

  In 2020 was ik een fervent aanhanger van Chan laat mij je dat vertellen dus mij beschuldigen van racisme gaat niet op!!

  Yu nanga deng sma die no e sjie dat deng benoemingen fu Chan etnisch: JULLIE zijn BLIND EN NAÏEF
  gemodereerd

 12. @moengo,

  hoe lang heeft boefdraad gewerkt bij de centrale bank????
  Waar is hij nu? hocus pocus waar is boefdraad gebleven?????
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.