zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Jasje van buitenlandse bezoeker ministerie kapot getrokken

VIDEO: Jasje van buitenlandse bezoeker ministerie kapot getrokken

-

Does Travel - naar Suriname

Een buitenlandse man die verbonden is aan een Frans team van gezondheidsexperts op bezoek in Suriname, is vandaag op een asociale, onbeschofte en ongemanierde manier bejegend toen hij het pand van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid wilde betreden. De man werd de toegang geweigerd, uitgejouwd en zijn jasje werd kapot getrokken door een vrouw (foto).

Dit gebeurde tijdens een protestactie van boze medewerkers van verschillende ziekenhuizen in Suriname, die de Henck Arronstraat ter hoogte van het ministerie van Volksgezondheid bezet hielden. De medewerkers eisen antwoord van minister Amar Ramadhin omtrent uitbetaling van de verschillende toelagen.

De man in kwestie zou horen bij een delegatie van het Franse Ontwikkelingsagentschap AFD, dat momenteel op bezoek is in Suriname om samen met een team van gezondheidsexperts van 17 april tot 21 april een behoefteanalyse uit te voeren van het Marwina Ziekenhuis om de volledige operationalisering ervan te verzekeren in samenwerking met de Surinaamse autoriteiten.

De delegatie bracht een bezoek aan het ministerie van Volksgezondheid op maandag 17 april en zou vandaag weer een afspraak daar hebben. Dit keer verliep dat door de acties anders. De man kwam midden in het tumult terecht en mocht van de politie het pand, net als de demonstranten, niet in.

Op video is vastgelegd dat hem de toegang wordt geweigerd en dat er vanaf de zijkant diverse keren aan zijn jasje wordt getrokken. Het resultaat was een gescheurd jasje. Een persoon probeerde hem nog met een paraplu te slaan. De man, die verder niets met het protest of de reden daarvoor te maken had, werd vervolgens uitgejouwd en weggejaagd toen hij besloot de andere kant op te lopen.

Hij probeerde het daarna nog een keer maar werd hardhandig tegengehouden, waarna hij het opgaf.

De beelden zijn hier te zien:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
  1. De mensen zijn verhit. Ze zeggen je dat je niet door kan gaan.
    Dan moet je instaan voor de consequenties.
    Als er oorlog is ga je toch ook niet in het gevecht lopen??


    gemodereerd
  2. Bij de uitslag vd algemene en geheime verkiezingen is heeft een regeringscoalitie is er een regeringscoalitie tot stand gekomen tussen VHP, abop, pl, nps.

    In deze coalitie zijn heeft de VHP 20 zetels behaald en abop 8 zetels, pl 1 zetel en nps 2 zetels.
    Er is wel doordat men ddb, ndp een criminele partij vond enkele zetels van andere etniciteiten die bij dexe verkiezingen op de VHP gestemd hebben.

    De VHP is bezig met voor alle etniciteiten open te staan, maar dat is nog niet zo ver dat deze zich goed genesteld hebben in deze partij. Hierdoor was bij deze verkiezing nog niet zo ver dat ze ook al prominent in beeld zijn. Ook vanuit de partij zijn er nog stromingenn die de partij etnisch willen houden. Op grond van deze keiharde werkelijkheid moeten de creolen niet verwachten dat ze al bij deze verkiezingensuitslag ambassadeurs of vele hoge posten zouden krijgen. Dit omdat we zeer weinig mensen die op hen lijken sleutelposities in het bestuur, enz van deze partij zijn.

    Men zal meer geduld moeten hebben, vandaar dat men ook bij de uitslag zoveel mensen die op de voorzitter lijken op vele plekken vh bestuur ziet en dat is gewoon logisch. Hetzelfde kan gezegd worden vd abop, pl. De nps zat toch ook in deze de coalitie, ja toch? Hoeveel andere etniciteiten die op niet op de voorzittter lijken hadden waren minister in deze coalitie?

    Dus men moet niet vd VHP verwachten omdat ze de afgelopen verkiezingen gewonen hadden er Chinezen, Boeroes, Inheemsen, enz de beste ennmeeste posities zouden krijgen. Dat andere etniciteiten bij deze verkiezingen uit het beleid van ddb, ndp op de VHP gestemd hebben, maar heel weinigen in de VHP zichtbaar zijn, wil
    nog niet zeggen dat de andere etniciteiten ook massaal op vele posities door de VHP geplaatst zijn in functies.

    Als nps, ndp de regeringscoalitie zou ziin, zouden ook weinig of geen Hindoestanen, Boeroes, Inheemsen aanwezig zijn.

    De creolen hebben bij alle verkiezingen waarin zij een regeringscoalitie hebben altijd mensen die het meest op ze lijken ook de meeste funties
    gegeven.

    De winnaars plaatsen altijd mensen uit hun eigen etniciteit op belangrijke functies.

    Dus laat men nu niet doen alsof de VHP is verkeerd heeft gedaan.

    Zie verder:
    – abop,
    – pl,
    – ndp,
    – ktpi,
    – bep,
    kijk maar naar de geschiedenis vd Surinasmse politieke partijen.

    Het zal nog even duren, maar Surinamers stemmen nog steeds etnisch en houden vd leiders, die vaak op hun lijken.

    Dus ophouden met die verontwaardiging nu de VHP, abop, pl, het zelfde gedaan heeft.

    De VHP heeft niets fout gedaan, ddb liep ook met een veer in zijn kont en noemde zichzelf indiaan, wat heeft hij voor de Inheemsen gedaan, zie hun grondrechten, waarvoor ze nog steeds strijden.

    Waar waren de creolen toen, toen ddb aan de macht was en Suriname vernietigde? O hij was een van hen, had ook kroeshaar en een kroeshaar snor.

    Dit was de naakte waarheid en is nog steeds zo.

    Wie wint is de winaar en bepaalt wie in zijn/ haar team zit, dat zijn mensen vd dezelfde bloedgroep, ook inteenationaal, ja toch?


    gemodereerd
  3. zijn dit verpleegkundigen , opdonderen met die gasten , de Fransen , de Nederlanders en andere delegaties , willen voortaan niets meer met de Surinaamse zorg te maken hebben , dus jullie zullen niets meer krijgen van het buitenland , jullie ja jullie verpleegkundigen vermoorden de patiënten met dit gedrag , omdat er geen medicijnen en andere medische dingen meer komen , en hoe wil je ze dan helpen , natuurlijk mag je protesteren als jullie ergens niet met eens bent , maar buitenlanders bejegenen is wel het domste wat jullie kunnen doen


    gemodereerd
  4. Wat heeft deze man te maken met jullie fucking protestactie. Deze zinloze actie zal Suriname zeker niet in dank worden afgenomen door Frankrijk en de rest van de wereld. Begrijp ik het goed dat de politie-kleuters die man niet ontzet hebben? Foei toch! Waarom hebben ze deze man, die nota bene in het belang van de gezondheidszorg in Suriname is, niet beschermd?
    Wat een asociale, ordinaire bende. Jullie staan weer gekleurd op de wereldkaart. En wie zijn het?
    Kijk naar het plaatje: ze hebben het moeilijk, alles is duuuuuur, ze komen niet uit, maar allemaal hebben ze gevlochten touw op hun hoofd; dat is zeker gratis.


    gemodereerd
  5. Schaamteloos gedrag van enkele heethoofden. Willen wij in het buitenland ook zo behandeld worden? Wie waren de geüniformeerde personen? Bewakers of veiligheidsmedewerkers. Waar was de politie? Dit gedrag is niet goed te praten en de schuldigen moeten worden aangepakt. Er zij n videobeelden van de misdragingen.


    gemodereerd
  6. De Fransman werd overvallen door de keizerlijke geest van Napoleon. Niets kon hem stoppen.
    Alleen was de grote groep zorgmedewerkers en een handvol nieuwe agenten een brug te ver voor monsieur Croissant…


    gemodereerd
  7. Hierdoor krijgt suriname een nog slechtere naam.Schreeuwen en klagen is hobby nr. 1.


    gemodereerd
  8. Politie van suriname is in een woord AKTERLIJK WAAROM MOCHT DIE AMBASSADEUR NIET NAAR BINNEN??

    AKTERLIJK BELACHELIJKE KPS!!!!!


    gemodereerd
  9. alleen maar “blauwkoppen” die het land permanent te schande zetten……..deze buitenlander is juist in het land om deze eeuwige bedelaars, financieel te ondersteunen bij de meer dan belabberde volksgezondheid die ze overigens zelf hebben gecreëerd……Ondankbaarheid is ´s-werelds loon…..!!!…….


    gemodereerd
  10. Dang oeng pina. Vrijpostig en kortzichtig. Bigi bigi oemasma e doe lek hagoe. Foto en de gezichten zeggen genoeg. Waarom moeten jullie iemand zomaar aanvallen? Denk jullie dat dit niet wordt gezien? Jullie hebben geluk dat het geen colombiaan of amerikaan is. A bo poer ka dji oenoe.


    gemodereerd
  11. Dit is weer zeer amateuristich. De mensen van het ministerie die een afspraak hadden met de delegatie hadden dat van te voren moeten regelen met de politie voor het gebouw. Nu wist de politie van niets.

    Ik rust
    Djamoe


    gemodereerd
  12. Dit soort beelden zien wij vooral in Afrikaanse landen en in de regio in Haïti. Deze persoon kwam notabene voor de ontwikkeling van de regio waar vooral Afro’s wonen. Het gevolg kan zijn dat zelfs goedwillende personen dan weinig tijd en aandacht meer zullen besteden aan degelijke samenlevingen. Ik kan mij nog herinneren dat zulke gedragingen vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname ook plaats vonden richting de Aziatische bevolking van Suriname. De onafhankelijkheid van Suriname moest doorgedrukt worden, ook al had de meerderheid van de bevolking haar twijfels hierover. De Aziatische bevolking werd als verrader beschouwd, omdat deze groep door had dat het land er nog niet klaar voor was. Ik vraag mij af of de afro leiders wel beseffen dat dergelijke gedragingen alleen maar in hun nadeel zal werken.


    gemodereerd
  13. Primitieve asociale bende!

    Nogmaals; reorganiseer en fuseer!
    Sluit s’lands want het is een horror-bende.

    Bouta/adhin hebben jullie opgezadeld met een leeg omhulsel, wanica ziekenhuis. Vanwege covid moest dit ziekenhuis heel snel operationeel worden gemaakt.
    Nu zitten jullie met een tekort aan personeel en attributen.

    Die mensen snappen niet dat de minister afhankelijk is van het ministerie van financiën, er is geen geld.

    Dit zijn de mensen die doodleuk tijdens covid hebben gestaakt en ze zullen blijven doorgaan.

    Alle ambtenaren hebben een verhoging ontvangen ten koste vd rest vh volk. Stop hiermee en start de reorganisatie en afvloeiingsregeling. De nieuwe wet ligt klaar.
    Salarisverhoging = prijsverhoging= vicieuze cirkel.

    De gezondheidszorg heeft handjes tekort bij tehuizen etc., breng ze daar onder.

    Zelfs in het rijke Nederland met haar miljoenen bevolking sluiten ziekenhuizen. De massa is te oud het is financieel niet haalbaar. Ook suri vergrijst.


    gemodereerd
  14. Deze functionaris moest beter opgevangen worden. Ik vraag mij af waar de politie op dat moment was. De journalist bleef maar doordrammen in het Nederlands terwijl die man alleen maar Frans sprak. De journalist duwt bovendien een microfoon voor zijn gezicht terwijl hij van alle kanten wordt belaagd.


    gemodereerd
  15. Ordinaire mensen. Jullie willen geld, het land heeft niets, anderen komen uit verre landen om hulp te bieden en dit is hoe zij behandelt worden. Waar zijn jullie manieren mensen. Altijd afreageren op verkeerde mensen. Ik ga lachen wanneer iedereen die wil helpen jullie de rug toe keert en jullie laat stikken in die shit die jullie ook creëren. Echt verschrikkelijk en racistisch naar alles en iedereen. Arme man wat moet hij denken van Suriname & Surinamers; “Ze zoeken het zelf.”


    gemodereerd
  16. Ze staan er gekleurd op! De uitlatingen zijn duidelijk gericht tegen het gladharige ddeel van de Surinaamse gemeenschap. Ik blijf neutraal want ik heb geen geld om real human hair aan te schaffen en te laten invlechten.


    gemodereerd
  17. De ware aard van de meeste landgenoten komt naar boven, het apen
    gedrag!!!! Stef blok had toch gelijk, ”wij moeten de Mini – ster aanpakken,
    en de buitenlandse gasten”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  18. Het zoveelste bewijs dat we met een stelletje minder intelligente politieke bestuurders in Suriname te maken hebben. De minister van Volksgezondheid is m.i. een grote dombo. Het zijn figuren die op de een of andere manier ommhoog zijn gevallen met hun gekochte diploma’s. Zij hebben het land in een grote wanorde gebracht.

    Dit gebeuren is het zoveelste bewijs dat deze regeerders geen inzicht in planning hebben.Zij hadden vooraf voorzorgsmaatregelen moeten treffen zodat deze buitenlandse bezoekers niet tussen het protesteerde volk terecht kwamen. Deze regering heeft wederom gefaald.


    gemodereerd
  19. IK SCHAAMME DIEP VOOR DIT SOORT VOLK DAT DE STRAAT OPRENT ALS PAKIRA,S.

    ER IS INTERNATIONAAL BEZOEK VAN FRANS GUYANA IN HET BELANG VAN EEN ZIEKENHUIS IN SURINAME.

    EN KIJK HOE VARKENSACHTIG VERPLEEGSTERS ZICH GEDRAGEN

    VRESELIJK. NET PINGO,S NET VARKENS NET WATERVARKENS. AGOE GEDRAG MISSELIJK MAKEND

    DAAROM STERVEN ZOVEEL MENSEN IN SURINAME. DEZE KAULO VIEZE ZUSTERS MAKEN JE DOOD.

    SCHANDELIJK GEDRAG!!!!!!!!!!

    WAAROM WORDEN DE WANAORDE SCHOPPERS NIET OPGESPOORD!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ZIELIG VOOR SURINAME . VIES VOLK VERPEST HET.

    ECHT OM JE DIEP TE SCHAMEN.


    gemodereerd
  20. Ze willen meer loon, maar moet je daarvoor dan een buitenstaander molesteren?
    Welk rapport gaat deze Fransman maken? Dat de demonstranten en tevens werknemers niet in staat zijn rationeel te handelen en daarmee elke investering weggegooid geld is?


    gemodereerd
  21. het land produceert niets dus kost alleen maar
    teveel werken er als ambtenaar en doen de hele dag niets
    regeringsleiders, ministers en dna leden doen niets en krijgen een hoog salaris
    overal reisjes naar toe al 3 jaar lang terwijl je niets aan te bieden hebt

    en het volk?
    heeft veels te veel feestdagen om productief te kunnen zijn
    elke scheet heeft een eigen feestdag
    tevens… deze klagers/zorgmedewerkers moeten hun kwaliteit ook ens verhogen
    want in het azp denken ze allemaal god te zijn als ze wit dragen
    laten patienten gewoon 2 uur liggen zonder water te geven
    gister gehoord van een vrouw die 9 kinderen had en niet rond kan komen
    noemde alle mannen pedofielen en dat mannen geen vrouw willen met meer dan 2 kinderen
    waarom heb je eigenlijk zoveel kinderen?? wilde je een man vastleggen door middel van een kind? en hoeveel vaders zijn er voor die 9 kinderen?
    kijk eens naar je eigen domme gedrag waardoor je eindigt met 9 kinderen
    welke man wil er nu een vrouw met 9 kinderen die niet van hem zijn en die opvoeden en voor betalen? je moet als man wel gek zijn


    gemodereerd
  22. “Een buitenlandse man die verbonden is aan een Frans team van gezondheidsexperts op bezoek in Suriname, is vandaag op een asociale, onbeschofte en ongemanierde manier bejegend toen hij het pand van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid wilde betreden.”

    Wat een stelletje vieze vuile paarse rioolratten.
    Meer hoeft er niet aan toegevoegd te worden.


    gemodereerd
  23. Al ga ik thuis dood maar ga niet naar ‘sLands en in handen van deze volgevreten vrouwen.Schaamteloos.


    gemodereerd
  24. Rectificatie

    Niet de buitenlandse gasten, maar de illegalen bedoel ik!

    Jacko

    @ Diana
    Het is een gedrag van Asoo´s heb geen andere woorden voor, buitenlandse hoogwaardigheid bekleders en andere mensen dat ons willen helpen en be-
    schermen dienen gerespecteerd te worden. En dat moet de overheid doen en niet, de burgers van Su.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  25. Alle agenten die ter plaatse waren en niet hebben opgetreden de laan uit sturen. Ook de burgers die hun boekje te buiten zijn gegaan oppakken en een gepaste celstraf opleggen voor hun dierlijk gedrag. Het leek wel op een kudde hyenas die een prooi aanvielen. Overigens, wederom schandelijk gedrag van de nep-journalist die duidelijk genoot van het zeer betreurenswaardig gebeuren van de meute. Straks krijgen we te horen dat dit wangedrag de schuld is van ons koloniaal verleden (de witte man dus).
    O ja, een van de mislukte activisten was ook ter plaatse om de bende op te jutten. Aardig gelukt.
    Totaal verwerpelijk dit gedrag. Shame, foei.


    gemodereerd
  26. A broeia disie nô bung dji a kondre, m’a tang so.
    Een buitenlandse delegatie die zonder Surinaamse begeleiding terecht komt in een verhitte meute, onverstaanbaar voor de buitenlandse delegatieleden, die dachten zeker te maken te hebben met een onschuldig bijeenkomst. Een Surinaamse begeleider had ze uit de branding kunnen houden. Een telefoontje naar je ‘afspraak’ (afspraak annuleren) had ook geholpen. Wat verder is gebeurt is een grote schande, je blijft met je poten af van de ander. Fysiek geweld is (mag) nooit een optie (zijn).

    Maar, om weer van alles bij te halen werkt ook alleen maar polariserend. Na disie deng oranje helden lobi. De onderbuik gevoelens wordt weer van stal gehaald. Zaken die niks van doen hebben met dit gebeuren worden weer breed uitgemeten. De vermeende groepstegenstellingen worden weer aangedikt, de oranje helden struikelen over elkaar heen om hun gal te spuwen op hun (vroegere) kondremangs. Schijnheilig tot en met🤮

    WAT 21 april 2023 Bij 00:30
    –VERWIJDERD —
    Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?@@
    Moderator, dit kan niet waar zijn, als dit uw beleid is dan kunt u de tent sluiten, wij allen maken ons schuldig aan herhalingen die de ander niet leuk vindt. De Pro’s van deze regering worden ook moe van alle kritiek op deze regering.
    Ik erger mij ook aan WAT en de Pro’s die alle kritiek op deze regering zien als paars geklets. Dat is hun manier van reageren, altijd op dé man/vrouw spelen, de boel een beetje ‘broeia’ maken.


    gemodereerd
  27. Wat erg! Die “gasten” waren op een missie om het Marwina ZKHs te ondersteunen/aan de “praat te krijgen”. Wat een ervaring! Ze hebben lef… want als je dit soort Surinamers tegenkomt moet je wegwezen en NOOIT meer terugkomen!! Snap je waarom Ramdin niet naar buiten wilde komen..ze zouden hem de kleren van het lijf scheuren..


    gemodereerd
  28. Een ordinair land produceert veel ordinaire mensen. Een beschaafd land staat bekend als minder ordinair.

    Ik blijf het zeggen. In Suriname zijn er meer domme, dan slimme mensen en ga je dit altijd zien. Alleen de volgende generatie zou dit land MISSCHIEN kunnen redden in samenwerking met de Diaspora. Anders is er geen hoop in Suriname. De huidige generatie leeft alleen voor het uiterlijk vertoon, jaloers worden en van anderen afpakken en weer anderen jaloers maken.


    gemodereerd
  29. Niet alleen de politie op de pd heeft iets uit te leggen ook de personen die er zorg voor moeten dragen dat deze Franse man, dag en tijd bij de minister moesten zijn.

    Raar dat de politie er bij stond en niet optrad. Mijn paar worden deze blauw pak uit het ambt gezet.

    Gewogen en te licht bevonden om te worden ingezet bij protest acties. Ze kunnen niet voor de veiligheid, orde en rust zorgen. Ongeschikt.

    Die madam/taante die de jas van de Fransman kapot trok moet een proces verbaal krijgen vd politie en moet worden opgepakt en een vonnis komen. Ze heeft niet het recht om aan lijf en goed van derden te zitten die ze niet kent. Ze was zeer agressief ook met woorden. De veiligheid van de Fransman was in heel groot gevaar. Zijn hele jas is kapot getrokken door de madam/taante.


    gemodereerd
  30. De actie voerder zijn de ouders van de plunderaars van 17 februari. Door afro Surinamers is land weer internationaal belachelijk gemaakt. Wanneer gaat deze volk iets positieve doen voor het land. In 1975 is Suriname onafhankelijk geworden door de Afro afrikanen, in 2010hebben deze volk massaal op de Moordenaar Bouterse gestemd. Zolang de mentaliteit van de Afro Afrikanen niet veranderd komt nooit goed met Suriname. Op de video zie alleen een soort volk, deze volk wil alles gratis en houd niet om in vrijheid hard te werken. Hun voor ouders hadden hard gewerkt, alleen omdat het moest. Ze hadden geen andere keuze.


    gemodereerd
  31. Als ik een ander fysiek bedreig kan ik opgepakt worden. De vrouw is verder gegaan dan een fysieke bedreiging en heeft de colbert van de fransman beschadigd. Ik ga ervan uit dat ze inmiddels opgepakt is ( de beelden zijn immers haarscherp) en dat ze minimaal de kosten van de pak betaald. Ik hoop dat de journalist die achter de fransman zat ook verslag doet of de vrouw inmiddels al is verhoord door de politie.


    gemodereerd
  32. WAT 21 april 2023 Bij 00:30
    –VERWIJDERD —
    Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?@@

    Moderator, dit kan niet waar zijn, als dit uw beleid is dan kunt u de tent sluiten, wij allen maken ons schuldig aan herhalingen die de ander niet leuk vindt. De Pro’s van deze regering worden ook moe van alle kritiek op deze regering.
    Ik erger mij ook aan WAT en de Pro’s die alle kritiek op deze regering zien als paars geklets. Dat is hun manier van reageren, altijd op dé man/vrouw spelen, de boel een beetje ‘broeia’ maken.
    =======
    Zeer terechte actie van de moderator. Mijn complimenten. Dit kinderachtig gedoe moest allang aangepakt worden.


    gemodereerd
  33. Er zijn dropouts in beide geslachten de heren jonge mannen zoeken meestal de straat op n gaan in de hossel mr niemand praat over de vröuwelijke dropouts. Wel 80% vn hun gaan massaal vr d verpleegsters opleiding en werken terwijl ze d opleiding volgen.
    Ze vreten zich vol mt ht eten vn d patiënten en brengen ook mee nr huis n de kruimels die overblijven wordt opgediend vr de zielige patiënten.
    Alml vetgemeste luilakken n hun tetters hangen tot op hun rondgevreten bronbere. Ik hooede ramadhin onlangs zeggen dat su d beste verpleegstersopleiding hft. Ey minister gim wan k brik jere laat je beter informeren.inderdaad in ht wit gestoken voelen ze zich als heersers over de patiënten n bezoekers al hangt er nog n kilo drek aan hun vette kont.


    gemodereerd
  34. Ben gelukkig net op tijd om niet af te reizen naar uw mooi land. Ook wij hadden een afspraak met minister Ramdin, maar zien er nu maar vanaf want als dit soort mensen onze apparatuur moet gaan bedienen is het zonde van het geld.
    Sterkte met uw ontwikkeling. Wij hebben inmiddels een afspraak met het ministerie in Guyana geregeld.


    gemodereerd
  35. Keneth, boi wat een geklets of ben jij racistisch bezig. In 2020 hebben de Afro Surinamers massaal (slim Suriname) op de VHP gestemd. Wat heeft het hen opgeleverd. Onder de NDP veel ellende en verdriet, nu onder de VHP/ABOP veel armoede en mislukkingen.
    Maar, stre

    Dat het sinds 1975 niet goed gaat in Suriname heeft zoveel oorzaken. Wie kan ze benoemen en in verband brengen met onze teloorgang. Wat zeker een feit is, wij Surinamers zijn verantwoordelijk, niet die ene groep of de andere groep, wij Keneth, wij zelf zijn verantwoordelijk.
    Keneth, waar waren de andere groepen dan, woonden zij in het buitenland. Achterover zitten met gekruiste armen/benen en alsmaar roeptoeteren: na deng krioro é broko a kondre. Wat zegt dit dan van jezelf, zo’n opportunistische houding is ook geen aanbeveling. Kom op laat je stem horen, niet het groepsbelang maar het s’landsbelang moet leidend zijn.
    Na 1975 hebben landgenoten het land massaal verlaten, voor een “betere” toekomst, zij hadden geen vertrouwen in eigen kunnen.
    Nu, anno 2023 worden wij door deze groep en hun nazaten (niet allemaal natuurlijk) op een koloniale, bekrompen manier bejegent. Diaspora is beschaafder dan….mi mars🤮


    gemodereerd
  36. wat een domme en hersenloze volk is SU people zeg mie gado zulke volwasenen mensen net een appen gedrag zeg jullie moeten echt diep gaan schamen ik zweer het.


    gemodereerd
  37. Zelf de jonalisten gingen ook hard op lachen op deze meneer van jullie domme optreden jullie moeten echt diep gaan schamen, maar blijkbaar jullie houden van dit soort gedrag net als de gedrag op 17 feb gebeurd was.
    jullie zijn zeker heel erg trots op wat jullie gedaan hebben.
    jullie geven echt een goeie voorbeeld aan jullie kinderen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES