SLM delegatie voert gesprekken met Curaçaose toerisme sector en regeringsautoriteiten

9
SLM delegatie voert gesprekken met Curaçaose toerisme sector en regeringsautoriteiten

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways, heeft onlangs gesprekken gevoerd met de Curaçaose toerisme sector en regeringsautoriteiten. Het bedrijf uit Suriname bracht onderstaand verslag hierover uit:

In het kader van verder herstel van Surinam Airways zijn het infaseren van een eigen vloot; de uitbreiding hiervan en nieuwe bestemmingen toevoegen, middelen om de productie verhogen. Dit streven heeft geleid tot een bezoek aan het eiland Curaçao waarmee Surinam Airways een historische band van circa dertig jaar onderhoud. Curaçao wordt gezien als strategische partner en destinatie om de groeistrategie van Surinam Airways (SA) in te zetten.

De Surinam Airways delegatie bestond uit acting CEO, Steven Gonesh, Coördinator Corporate Planning/ Commerciële Zaken, Angela Landbrug en President- Commissaris, Ganesh Laigsingh. Het bezoek had een viersporig karakter waarbij op de eerste dag een bezoek werd gebracht aan de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA), de Curaçao Tourism Board (CTB) en lokale reisagenten.

Tijdens dit bezoek stond centraal het verkrijgen van de vrijdomsrechten vanuit Curaçao waarbij gesproken en gekeken werd in welke mate de Surinam Airways groeistrategie zou kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Curaçao. Partijen waren enthousiast over hoe zij elkaar kunnen ondersteunen en de samenwerking zal geïntensiveerd worden.

De primeur op dag twee van deze missie was de ontvangst van de Surinam Airways delegatie door de Minister-President van Curaçao, Z.E de heer Gilmar Pisas en diens kabinet, verder bestaande uit de Minister van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning, Z.E. de heer Charles Cooper en de Minister van Economische Ontwikkeling, Z.E. de heer Ruisandro Cijntje. Verder ook aanwezig; de directeur van het Ministerie van Vervoer, sector Verkeer en Vervoer, mevrouw Giselle Hollander en de directeur van Curaçao Civil Aviation Authority, de heer Peter Steinmetz, mevrouw Christa Zuiverloon, Consul-Generaal Curaçao en mevrouw Roxienne Albertina, woordvoerder van de Minister-President.

Tijdens dit bezoek aan de Minister-President en zijn kabinet is door de Surinam Airways delegatie, de “company profile” gepresenteerd waarbij tegelijkertijd de groeistrategie werd besproken. Hier is zeer positief over gereageerd. Partijen zijn voorstaander van het uitdiepen van de samenwerking en werd in dit kader verder gesproken over de potentiële strategische ontwikkelrichtingen.

De eerste ontwikkelrichting is om vanuit Curaçao een aantal destinaties te willen gaan bevliegen. Vrijdomsrechten zullen in dit kader worden herbekeken om ervoor te zorgen dat Surinam Airways vanuit Suriname in staat is via Curaçao een aantal nieuwe bestemmingen toe te voegen aan het huidig routenetwerk.

Er is onder andere gesproken over de routes Curaçao-Miami; Curaçao-Santo Domingo en Curaçao-Port Au Prince waarbij Surinam Airways aangaf dit gefaseerd te zullen aanpakken. De gefaseerde aanpak zou alles te maken hebben met het nog in de fase van herstel zijn en dus ook niet in staat te veel tegelijk te kunnen doen. Ook over de route Paramaribo – Curaçao – Amsterdam was men heel enthousiast.

In deze eerste fase van een vernieuwde samenwerking met het land Curaçao is besloten om vooruitlopend op de amendering van de bilaterale overeenkomst een M.O.U. te tekenen voor de route PBM-CUR-MIA. Deze M.O.U. zal binnen afzienbare tijd getekend kunnen worden.

Tijdens deze vruchtbare missie zijn nog andere groeipotenties geïdentificeerd die gefaseerd zullen worden uitgevoerd. Surinam Airways zal zich inzetten dat de banden aangehaald en versterkt worden. Met alle stakeholders is de basis gelegd de aanwezige potentie van Curaçao, Suriname en Surinam Airways niet verder onbenut te laten.


9 REACTIES

 1. Ondernemingen van diverse musea, talen en cultuur, cultureel erfgoed van Suriname, plantages, toneel, cultuur, muziek en dans, klederdracht, diverse muziekfestivals, hotel, Horeca, wandelmars, festivals, feesten, racefiets tours, savanne rally, paardenwedstrijden, culinair, hobby toeristen in riviervisserij, bigi-pan, vogels spotten, berg beklimmen, eco-toerisme, bos/oerwoud wandeltochten, stadswandelingen, dieren en planten van het oerwoud, leven van inheemsen en marrons in hun dorpen, enz moeten zich hiermee bezig houden om toeristen naar Suriname te halen. Zij moeten deze zaken goed opzetten en gaan organiseren en gaan promoten en toeristen naar toe laten komen.

  Men moet alles heel goed professioneel maken en niet wan miki nyan, wan hossel. Het moeten zaken worden met een naam dat jaarlijks plaats vindt en bekend wordt in de regio en de wereld. Dan kunnen de websites voor deze producten in het toerisme worden gemaakt.

  Het eco-toerisme is gewoon niet goed opgezet anders zou men valuta als water mee verdienen. Al de oorden vd marrons en inheemsen moeten een behoorlijke update krijgen waar de toeristen alle gemakken hebben waar ze verblijven en van de rust en natuur kunnen genieten.

  De SLM moet zich bezig houden met ticketverkoop vervoer over de lucht van passagiers van A, B en terug van A naar C en terig, van A naar D en terug, enz.

  Er zal behoorlijk in moeten worden geïnvesteerd en geen poppenkast. Het product moet body hebben.
  gemodereerd

 2. passant , lulkoek , jij wilt buitenlanders de dood injagen , flikker op man ,het binnenland is totaal vernield en vervuild , dan hebt je de criminaliteit hier , de buitenlanders worden beroofd en velen zullen gedood worden , dan in paramaribo , is ook een gangsterstad geworden,
  en dan jou paarse slm , met schulden van nu al zeker 100 miljoen US$ , en oude verroeste kisten , die nu al vast geplakt zijn op de grond, omdat ze niet mogen vliegen , en deze president heeft verdomd al bijna drie jaar lang geld van het volk erin gepompt , schande , dat geld had hij in de zorg moeten stoppen , o ja als buitenlanders toch komen , en ze worden ziek of dat ze in elkaar getimmerd worden, zijn ze ten dode opgeschreven omdat hier de zorg nul is , dankzij die verpleegkundigen
  gemodereerd

 3. So so las teng, want Suriname heeft toeristen niets te bieden. Het stadsbeeld is om te huilen. Er is totaal geen vertier op casino’s en ’t vat na en het is zeer slecht gesteld met de veiligheid vanwege de fors toegenomen criminaliteit. Ik zou zeggen, blijf vooral verder dromen van dat massa toerisme hor. Ik kom in elk geval Niet meer.
  gemodereerd

 4. Passant
  Je vergeet de meest elementaire zaken die vreemdelingen meenemen in hun beoordeling om wel of niet als toerist een land te bezoeken.
  De veiligheid en milieu alsook de gezondheidszorg en infrastructuur zijn de belangrijkste elementen die uitnodigen een land als toerist bezoeken.
  Daarnaast is accommodatie en goed vervoer alsook gezondheid een must.
  gemodereerd

 5. Enigste wat Suriname internationaal kan bevorderen is “danger toerisme”. Come alive but not sure you will leave. Geen enkel nuchter mens denkt erover om een week te genieten, relaxen in Suriname. Toch leuk dat de Surinamers een mooie excursie naar Curacao hebben kunnen maken.
  gemodereerd

 6. Waarom flikker jij niet zelf op met je rotzooi.

  Als je land niets te bieden hebt, zal je zaken moeten hebben om toeristen graag willen zien. Dat geef ik aan.

  Dat rotzooi waar je over praat zijn zaken hoe grote groepen Surinamers zijn. Zo zijn hun manieren, hun gedrag.

  Ook al dat rotzooi over criminaliteit, enz. Daar heb ik het niet over.

  Ik geef aan dat als zaken oa die ik opnoemt niet zijn, zullen geen toeristen naar Suriname komen.

  Surinamers weten niets van ondernemen en hoe ze zaken professioneel op moeten zetten. Een dom volkje die allemaal bij de overheid willen werken.

  Suriname heeft veel zaken te bieden, alleen weten ze niet hoe ze het professioneel, ondernemend moeten opzetten. Geen kennis en ervaring, niet ondernemend. Dat is wat ik aangeeft.

  De mentaliteit van grote groepen Surinamers daar moet heel veel aan veranderen. Surinamers doen aan viestie prodo. Willen met goud in hun mond en lichaam lopen, en mooi boi en mooi meid spelen en verder lopen bedelen en met heel veel broers en zussen en kids bij hun moesje en oma slapen in een prasie oso met lekkende dak.

  Een schaamteloos volkje, over vuil maken, overheid baantjes willen en crimineel gedrag en bedelen, daar zijn ze goed in.
  gemodereerd

 7. Wat lul je van mijn paarse slm.

  Wat heb ik met paars te maken, hoe kom je aan die onzin.

  Val dood zwakzinnig mens.
  gemodereerd

 8. Passant

  Hetgeen WAT heeft aangegeven is exact datgene wat ik beschreef in reactie op jou stuk.
  Echter was er veel meer aangegeven namelijk
  Milieu veiligheid gezondheidszorg infrastructuur en hygiene en bovenal gezonde voeding.

  Waterkant heeft kennelijk mijn stuk wellicht uit overweging niet geplaatst dus doe ik dit in aanvulling op hetgeen WAT heeft aangegeven
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.