Diana Pokie: “Al een jaar intensieve gesprekken met NPS”

23
Diana Pokie

Diana Pokie, ex-minister van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname (GBB), gaat door met haar politieke carrière. Op papier is Pokie nog steeds lid van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP), maar zegt zij dat de tijd is aangebroken om de geelzwarte partij netjes per brief te bedanken en de overstap te doen naar een nieuw politiek huis.

“Als ik naar de geluiden uit het veld luister, dan zegt 90% van de mensen die mij bij de verkiezingen in 2010, 2015 en 2020 hebben ondersteund dat ik naar de NPS moet”, benadrukte Pokie in het radioprogramma Bakana Tori. Volgens de politica zijn deze diepgaande gesprekken met de groene partij al een jaar gaande.

“Ik praat met meerdere partijen, maar de gesprekken die ik voer met de NPS worden al een jaar intensief gevoerd. Het traject is nog niet afgerond, maar als het aan Diana Pokie ligt, dan mi e go teken. Bij mij gaat het om de overeenstemming in de ontwikkelingsvisie van de partij en mijzelf”, aldus Pokie.

Op 13 mei zal het precies twee jaar zijn dat de president haar onder druk van de geelzwarte partij thuis heeft geplaatst. In die periode heeft de ABOP op geen enkel moment contact met haar opgenomen.

“Op 12 mei 2021 werd ik met verplicht verlof gestuurd en verliet ik mijn kantoor op GBB. Daarna heb ik GBB nooit meer gezien. Zo grof is men met mij omgegaan. Het moment je geen ondersteuning meer hebt van je partijvoorzitter, dan kan je de tent sluiten”, stelt zij. Op dat moment besloot zij maar om niet publiekelijk op deze zaken te reageren, omdat zij weet dat de politieke macht in Suriname niet lichtvaardig daarmee zou omgaan.

“Maar ik heb een rein geweten, want ik heb niets gedaan dat tegen de wet is. Dus ik, Diana Pokie, kan met een opgeheven hoofd lopen”, aldus Pokie. Zij verwacht wel dat politiek anders denkenden met vuil, modder en troep de komende dagen zullen smijten.

De huidige situatie in het land is volgens Pokie onhoudbaar. De zittende regering is volgens haar constant bezig propaganda te maken. Dat is niet meer als vroeger, waar zoiets pas anderhalf jaar voor de verkiezingen werd gedaan. Indien Pokie inderdaad overstapt naar de NPS, dan zal dit haar derde politieke huis zijn.

Pokie was in 2010 door de BEP kandidaat gesteld in samenwerking met de ABOP en Seeka in A Combinatie. Na de verkiezingen viel zij in ongenade bij de BEP door haar ondersteuning aan Ronnie Brunswijk van de ABOP. De procedure van royement en terugroeping werd toen door de BEP ingezet. In 2012 heeft zij de terugroepactie van de BEP overleefd, nadat de rechter in kort geding haar royement samen met die van haar collega Waldie Ajaiso, nietig verklaarde.

Zij besloot eind 2014 formeel lid te worden van de ABOP. Zij behaalde namens de BEP in A Combinatieverband 576 stemmen in 2010 in Brokopondo. In 2015 kreeg zij als lijsttrekker van de ABOP in Brokopondo 955 stemmen. In 2020 kreeg zij wederom als lijsttrekker van de ABOP 1128 stemmen.


23 REACTIES

 1. Schaamteloos met je rein geweten.
  En je bigie dansie feest, wat was dat..

  Nu jullie kans om een ex-dievegge buiten de politiek te houden. Maak schoon schip!

  NPS wordt steeds meer een gangster-partij.
  Puinzooi achtergelaten bij het onderwijs, grote vraagtekens bij de woningbouw (3 jr lang niets uitgevoerd). Leden met koeien-dieven-kids en nu flirten met een ex-con, pfffff.

  Alleen minister milieu heeft hard gewerkt.
  gemodereerd

 2. Zelfs in deze moeilijke tijd ziet de ontslagen en werkeloze Diana er goed en weldoorvoed uit. Geen wonder overigens want zij krijgt natuurlijk, net als elke andere politicus in Suriname, die minstens een jaar assembleelid of minister is geweest, levenslang een riant pensioen.
  gemodereerd

 3. De NPS is een hele goeie keuze voor jou Diana. Het volk heeft helemaal geen vertrouwen meer in de VHP en de ABOP. Deze beide partijen hebben een flinke afstraffing nodig bij de komende verkiezingen. We willen een regering zonder family and friends en zonder grondrovers. We willen een betrouwbare regering die mee leeft met het arme volk en hun niet in de steek laat. Een regering die zelf het goede voorbeeld geeft en hun luxe uitgaven beperkt.
  gemodereerd

 4. Goede zet en ik wens haar en de NPS succes toe. abop is geen partij om bij te horen. Ze hebben geen kwaliteit, goed opgeleide mensen en kunnen daarom niets presteren als het om beleid, bestuur, plan van aanpak, uitdagingen, enz op te lossen moet.
  gemodereerd

 5. Het land heeft ECHT NIEMAND die het uit het moeras kan helpen. Suriname is echt een leeghoofd. Daarom gedijen de rovers daar goed. Een Pokie die naar de NPS gaat, heeft geen enkele betekenis. Ik zou maar uit principe een Indiaan als hoofd van het land aanstellen. Kan hij de mensen tenminste leren met pijl en boog vogels, dieren en vis te doden voor consumptie. En krappé eieren te verkopen.
  gemodereerd

 6. Eigen+mening
  20 april 2023 Bij 20:53
  De NPS is een hele goeie keuze voor jou Diana. Het volk heeft helemaal geen vertrouwen meer in de VHP en de ABOP

  Wie bent u dat u denkt de stem van het volk te vertolken?
  Het volk dat geen vertrouwen meer in de VHP en de ABOP heeft is vaak dat deel zonder visie.
  gemodereerd

 7. Mevrouw Diana Pokie, natuurlijk zullen er gasten zijn die met vuil, modder en troep zullen smijten, maar zorg dat je boven ze blijft staan. Spuw ze allemaal uit. Je hebt bewezen een dyadya dyadya uma te zijn en laat niemand je dat afpakken. Jij kan in elk geval terecht met opgeheven hoofd door gaan met je leven en de richting die je gekozen hebt. Heel veel succes.
  gemodereerd

 8. de nps is al stervende , en nu als die wispelturige poki kiest voor de nps , dan zal de nps nog sneller sterven , oh oh , wat vind die wispelturige etnel ervan , we zullen zien
  gemodereerd

 9. Roscoe, wat voor onzin verkondig jij? Op ieder continent, beha!ve Antarctica (en misschien Australie) hebben de inwoners van die gebieden pijl en boog ontwikkeld. Europeanen, Afrikanen, Aziaten en Indianen in Noord en Zuid America gebruikten traditioneel pijl en boog om te jagen of oorlog te voeren. Alleen in Australie gebruikten ze voor die aktiviteiten liever de boomerang (denk ik).
  gemodereerd

 10. Was het niet pokie die met gemeenschapsgeld een verjaardagsfeest had gevierd en een keer op een podium geroepen had om de stad in te ruilen voor de Amerikaanse dollar? De nps moet echt desperate zijn om iemand met een dergelijke reputatie als lid te willen hebben. Pure armoede!
  gemodereerd

 11. Niemand zit op een politieke prostituee te wachten. Als het je niet bevalt, dan ga je naar de volgende partij. In hoeverre ben je nog politiek geloofwaardig? Ze brengt wel een groot aantal kiezers van brokopondo mee en dat is belangrijk voor een aantal partijen bij verkiezingen. Als ik Diana één advies kant geven…..stoppen met politiek omdat het een slangenkuil is, tenzij jezelf 1 bent…..
  gemodereerd

 12. Met zeer veel respect …. mevrouw Diana Pokie …. wat een schoonheid …. what a beauty … puur natuur. Mevrouw Diana Pokie … u hoort thuis bij de Nationale Partij Suriname.

  Ik wil in herinnering brengen … Bronto Somohardjo … tijdens de massa meeting van de ABOP had je een grote bek over de schoonheid van jullie vrouwen … you remember.

  What about this beautiful, educated black woman !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  K{b}ronto … op de ABOP massa meeting was je jammergenoeg vergeten te brullen … deng bing foefoeroe … maar … wi/wij { Dreamteam Santokhi} e foefoeroe moro deng.

  @@@Esmerald … A…B…O…P’er of V….H…P’er je politieke partij is niet waard zo’n PAREL te bezitten.

  Het ” wisselgeld ” vanwege valse beschuldigingen richting mevr. D. Pokie … krijgen jullie van de ABOP/VHP kamp … na 25 Mei 2025.
  gemodereerd

 13. De huidige president Chandrikaperkash Santokhi is de enige en juiste man van al de huidige politieke partijen die de afgelopen algemene en geheime verkiezingen van 25 Mei 2020 gewonnen heeft om de republiek Suiname gewonnen heeft met de VHP.

  De grote schulden die wanted gemaakt heeft bij Oppenheimer met de hoge rente en bij China, India ook met hoge renten, de wereldbank ook met hoge tente en andere crediteuren ook met hoge renten zijn zware molensten om de nek van de Surinamers die niet kunnen worden afgelost. Er zijn. weinig productie- en exportonderndmingen die voldoende valuta verdienen om deze schulden normaal af te lossen bij de crediteuren en nog valuta te hebben voor de binnenlandse uitdagingen, medicijnen voor zieken, medische equipment voor specialisten van ziekenhuizen, salarissen voor alle ambtenaren in overheidsdienst, onderhouden van gebouwen vd overheid, infrastructuur, equipment voor veiligheidsdiensten, politie. militairen, penitentiaire ambtenaren, brandweer, douane, vliegveld JAPI-Airport Zanderij, voor onderwijs en wetenschappen, voor de grensoverschreidende criminaliteit, zie bericht van Le Monde over drugsvliegtuigen die Cocaine droppen op aangelegde airstip in het oerwoud van Suriname en ddb en bravo, bordo hoofdmannen van zijn.

  Suriname kon gelet op de grote schulden met hoge renten bij crediteuren nergens meer zijn dan bij het IMF voor het aflossen van deze schulden bij crediteuren en belalingsbalans steun.

  Als Suriname deze schulden niet zou af lossen zou Suriname op de veiling komen en zouden de Dr Jules Sedneyhaven, JAPI- Airport Zanderij, Staatsolie, enz op de veiling komen en in handen komen vd China, India, ea crediteuren.

  IMF is de enige redding waar Suriname nog kon/ kan zijn en dat is ook gebeurd. Suriname moet wel maatregelen nemen vh IMF om haar landshuishoudboekje op/ in orde te hebben anders krijgen ze ook geen trances vh IMF.

  De huidigd president Chan Santokhi voert daarom maatregelen uit, oa afschaffen van subsidies, BTW invoeren, brandstofprijzen verhogen, meer inkomsten uit de houtsector, enz om aan de eisen die het IMF gesteld heeft te voldoe om dan trances te krijgen vh IMF.

  Zware offers moeten daarom gebracht worden door Surinamers om valuta vh IMF te krijgen voor betalingsbalanssteun en alles niet vast te laten lopen in Suriname. Dat is het en alle Surinamers voelen het hierdoor.

  Het is wanted die door rommel en zeer slecht beleid en bestuur, grote criminaliteit de Surinamers en de republiek Suriname weer tussen 25 Mei 210 – 25 Mei 2015 -25 Mei 2020 in deze schulden heeft gebracht.

  De huidige president Chan Santokhi, toen in de oppositie had tijdens de laatste regering van wanted Opperheimer een brief geschreven dat ze aan Suriname het bedrag van $ 500.000.000,- met de hoge rente percentage niet hadden moest lenen die ook op de toen al bestaande grote leningen met hoge renten die wanted bij andere crediteuren had gemaakt door mini ster boefdraad niet zou kunnen aflossen met de bitter weinige valuta die Suriname verdiende. Weet u dat nog? Waar was u toen?

  Deze valuta heeft ddb in zijn eigen zak gestopt of een weg gemaakt in showprojecten oa de weg met zijn eigen naam en hiermee wordt niets verdiend om de schuld met hoge rente af te lossen.

  Dus er moet orde op zaken worden gesteld, Suriname kan momenteel nergens valuta lenen, er zijn weinig productie- en exportonderndmingen die valuta verdienen om de schulden met de hoge renten af te lossen. Daarom is er ook geen geld voor binnenlandse zaken.

  Er wordt onderhandeld met de schuldeisers om een deel vd schulden kwijt te schelden en als het goec gaat met onze natuurlijke rijkdommen oa inkomsten/ valuta uit aardolie- en gasvoorraden voor de kust dat we dan met een deel
  uit deze inkomsten de schulden met hogere renten gaan aflossen, ook met andere looptijden en lagere renten. Als de crediteuren dat goed vinden dan komen we er wel uit. We moeten de uitkomsten vd regering met hen af wachten.

  Hierdoor kan Suriname haar huishoudboekje in orde maken ook vh IMF valuta dan ontvangen.

  wanted, jenny simons- geerlings, bouva, abdul, parmessar, boefdraad, ndp, paarse kakkerlakken was eens, maar nooit weer in de DNA en bestuur vd republiek Suriname.

  Zien juliie dan niet in dat deze mensen sinds 25 Feb 1980 Suriname totaal hebben vernietigd en zich zelf, gezinnen, familie hebben verrijkt.

  Vernietigd met de staatsgreep van 25 Feb 1980, ductatuur, gronwet en Verdragen vertrapt, mensenrechten, 8 Dec 1982 moorden,ddb de nf 400.000.000,- vd verdragsmiddelen van het verdrag vd nf 3,5 miljard voor de onafhankelijkheid van Ned aan Suriname van tussen 25 Feb 1980 en 8 Dec 1982 op een Zwitserse bank is gaan storten toen hij Schiphol als tussenstop gebruikte op
  weg naar Zwitserland hebben leeg geroofd. Het vloog met de SLM die hem ook naar Zwitserland bracht.
  Veel
  vd leningen die boegdraad gesloten heeft heeft hij grote bedragen in. Verder in goud. scalian, door ddb is Suriname een drugsdoorvoetland geworden nadat Ned de vedragsmiddelrn van de onafhankeliikheid had gastopt door 8 Dec 1982 moorden.
  wanted ging toen meg pablo escobar van Columbia drugshandel doen. De loopjongen boerenveen werd toen in Miami in zijn nekvel gepakt en opgesloten door DEA. wanted onderhandelde met DEA over Cocaine naar Miami te brengen. Ze zeiden dat hij het kon brengen en op hem wachten. wanted zei dat ze hun valuta niet moesten vergeten. Hij ging niet en stuurde zijn loopjongen boerenveen.

  Le monde liet ook enkele dagen geleden in een artikel zien de rol van ddb en bravo in de Cocainehandel in Suriname.

  Surinamers zie dan in wat deze man wanted, ndp, Suriname de republiek Suriname, de Surinamers heeft gebracht ( inter) nationaal sinds 25 Feb 1980 heden en hij blijft door gaan.

  Zie Suriname is skeer en wie is hier de oorzaak van?

  Ben ik zo slim of bent u nou zo dom om dat niet te begrijpen en weet?

  wamted, bouva, jenny simons- geerlings, abraham, parmesar, misikaba, ndp was eens, maar nooit weer, tenzij…

  Zie wat er van Suriname vanaf 25 Feb 1980
  is gebeurd en al dis perioden die ze in de regering zaten.

  De huidige regering onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi worstelt met de uitfagingen van de republiek Suriname en de Surinamers met de schuldeisers, de criminaliteit, enz en IMF om Suriname te redden.

  Hij worstelt en hin zal boven komen drijven. Er is redding.

  Hebt u vertrouwen in president Chan Santokhi en IMF.
  We hebben genoeg natuurlijke rijkdommen om
  uit deze schulden te komen, het us zwaar maar het komt goed.

  ddb, ndp was eens, maar nooit weer. ndo moet zo snel
  mogelijk
  naar de archieven van Suriname en Vele Surinamers hebben hun les geleerd. De weinige wolven met schaapkostuum van de ndp moet men heel goec voor uitkijken.
  gemodereerd

 14. @@@Passant: ……. ” Ben ik zo slim of bent u nou zo dom om dat niet te begrijpen en weet? ………”!

  @@@Passant … Slim ben je geen geval. De ….. van boer Gummels hebben veel meer commencence !!!!!

  Met een veelheid aan woorden … alleen maar ouwe rommel … probeer je GOED TE PRATEN … de RAVAGE … die deze … Ik durf zeggen … deze MOORDDADIGE BENDE … aanrichten.

  KUN JE DAT NIET INZIEN !!!!!!

  Je hebt toch geen last van een Ballentine of Red Lable Virus !!!

  Santokhi afschilderen als { beste } president en deze regering als beste regeerteam om Suriname uit de blubber te halen …. vind ik MISDADIG !!!!!!!

  Een paar decennia verder zal over duidelijk blijken dat dream-team Santokhi
  de slechtste regering die de Republiek Suriname OOIT gehad heeft.
  gemodereerd

 15. Tjee potie @stadsgerilla

  Je bent vergeven voor je opmerking omdat je een ‘vent’ bent.
  Aksie wkn om een real live pica, tijd voor een bezoekje aan specsavers.

  Elke vrouw ziet plamuur mie boi, geschoren wenkbrauwen, dikke laag foundation, gestraighte haren, niets natuurlijks.
  S’avonds voordat ze naast je gaat liggen, dan gaat eerst het licht uit. Vervolgens de pruik op het nachtkastje ooh nee is gestraight dus haarnet en krulspelden, eventueel het gebit op het nachtkastje en waarschijnlijk slaapt ze met make-up op, net als in de film.

  Dus……. klets me niet oké.

  Fijne Suikerfeest!
  gemodereerd

 16. @Henkes,

  Het gaat erom wie ook vandaag de dag nog pijl en boog gebruikt om te jagen. Hopefully you get it.
  gemodereerd

 17. Passant, je bent de enige met brein de rest van de mensen hebben paarse massa in hun hoofd.
  En deels blind door rassen haat, kijk naar Guyana, nu 2 regeer periode van andere etniciteit groeit de economie hard.
  In Suriname kijk men niet of het goed opgeleide mensen aan het bewind zijn, nou bij ronny en zijn partij heb ik mijn twijfels, de rest van de mensen zijn goed geschoold , zijn er Surinamers die goed opgeleid zijn geef je op, dat was toch de oproep van Chan, maar niemand kwam naar voren.
  gemodereerd

 18. Deze mevrouw kent geen schaamte, ze heeft geroofd, ze is afgeserveerd en nu wilt ze bij de NPS gaan roven. Beste optie is om het land te verdelen, hou een referendum !!!!!
  Alleen is een bepaalde groep band om het land te verdelen omdat ze dan kanibalen worden, wat gebruikelijk is in afrika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 19. De situatie in Suriname is vrij ernstig en de meeste politici in Suriname lijken dit niet te beseffen. Geen enkele regering zal Suriname uit het dal kunnen halen zonder drastische bezuinigingen. Om dit te realiseren is een breed draagvlak nodig. Het beste is om zo snel mogelijk het kiesstelsel te wijzigen en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Ik pleit voor een kabinet met een groter draagvlak dan nu het geval is. Een kabinet met steun van minimaal 36 DNA leden. Dit zou kunnen betekenen dat er een regering komt van NPS + VHP + NDP + ABOP / BEP.
  gemodereerd

 20. Mevr. Pokie ik volg u natuurlijk sinds uw ontslag als minister van GBB! Schandalig wat er daar gebeurd is. Dat de President meewerkte aan dit alles, bevreemd mij des te meer. Dat zegt veel over hoe de rollen binnen de huidige regering verdeeld zijn.

  Van mij krijgt u respect, puur omdat u de eer aan uwzelf heeft gehouden en niet heeft meegewerkt aan de frauduleuze handelingen die spelen op het ministerie van GBB. Die Mevr. Vorstwijk is een lachertje en dient net als haar partijvoorzitter, die haar instrueerd gevangen genomen te worden, voor langere tijd! Houd u vast aan uw principes en laten we werken aan een beter, eerlijk en welvarend Suriname..
  gemodereerd

 21. Deze begaafd mooie vrouw hoort niet bij de NPS thuis maar bij de BEP of de NDP. De NPS bezit niet het vermogen om zich te ontdoen van haar vervuild verleden. De mastodonten bepalen nog altijd de koers van de partij. Daarnaast heb je binnen de NPS ook te maken met een Patricia Etnel, een krachtige vrouw die haar plek binnen de NPS heeft verworven. Twee krachtige vrouwen binnen een politieke partij werkt averechts. Pokie mot zich kunnen profileren. Die ruimte zal ze niet krijgen in de NPS. Het zal daarom voor haar na de Abop de grootste misser in haar leven zijn als zij kiest voor de NPS. Bij de BEP en/of NDP krijgt zij de ruimte om zich te profileren.
  gemodereerd

 22. De NPS, wacht even hoeveel zetels hebben ze? Grun djarie tron wang brombere djarie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.