Aangehouden wapendragers met dagvaarding naar huis gestuurd

3
Arrestanten bij controle in cellenhuis Geyersvlijt flink afgetuigd

De aangehouden politiemannen, cipiers en leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), die betrokken waren bij de zware mishandeling van arrestanten te bureau Geyersvlijt, worden vandaag in vrijheid gesteld.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft donderdag een weder voorgeleiding genomen van alle verdachten. Ze stuurde allen met een dagvaarding naar huis. Advocaat Chandra Algoe bevestigt de vrijlating van de wapendragers. Zij is advocaat van één van de verdachten.

Op 14 juni moet de groep op de rechtszitting bij de kantonrechter verschijnen.

Op maandag 27 maart werden de politiemannen te weten hoofd DTC Lloyd T., Avinash B., Ian R., Otniel P., Harold C. en Virendra G. aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Daarnaast werden zeven leden van Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) te weten Tito E., Martin P., Lloyd D., Ravenstein R., Charles S., Mohamed D. en Gherlyvin M. ingesloten.

Verder werden twee leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname te weten Radjkoemar H. en Krishan K. in verzekering gesteld.

Ze worden verdacht op vrijdag 10 maart een aantal arrestanten van Geyersvlijt tijdens een reguliere cellenhuiscontrole tot bloedens toe te hebben mishandeld. Dit nadat er steekvoorwerpen, drugs en mobiele telefoons op hen werden aangetroffen. Enkele arrestanten moest opgenomen worden in het ziekenhuis vanwege zware verwondingen die ze opliepen door de mishandeling.
 
  


3 REACTIES

 1. Worden deze criminelen weer losgelaten om ons wederom te terroriseren? Ze zijn hun functies niet waardig. Wat gaan ze weer doen indien deze mensen weer aangesteld worden? Het lijkt op dweilen met de kraan open.
  gemodereerd

 2. mooi , de president zal ze maandag zeker een lintje geven , want deze wapendragers pakken de criminelen aan , wat amoksi niet kan
  gemodereerd

 3. Wisten we al, hoe zou het zijn als het burgers waren die een inspecteur zo hadden behandeld.
  Moeten wij dan nog geloof hebben in een eerlijke rechtstaat.
  KPS( een broederlijke organisatie)is onderdeel van justitie, in Suriname valt het OM en KPS onder het zelfde ministerie, wie snijdt zichzelf in z’n eigen vingers ???
  Maar karma rekent wel af met jullie, morgen wanneer kraperen, of in een rolstoel zitten gaan jullie zichzelf afvragen waarom???
  Nature, nature , nature
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.