Gajadien: “Vier banken in Suriname beslissen de koers”

16
US dollars

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien heeft vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) benadrukt dat op dit ogenblik de valutawisselkoers in Suriname, beslist en bepaald wordt door vier banken.

“Het zijn deze vier banken die eigenlijk de trend zetten wat de koers wordt. En in dit land hebben we de discussie gehad met de wisselkantoren. En in bijzijn van de banken wordt bevestigd dat zij selectief gelden van de wisselkantoren opnemen”, zei de VHP’er, die verder de namen van deze banken niet noemde.

Volgens de Surinaamse volksvertegenwoordiger worden zaken ondanks bestaande wetgeving in de praktijk anders uitgevoerd.

“Bij Open Markt, OMO’s, zijn we gestart met vijf banken. Is dat dan open markt? Het is een selectieve markt. Vijf banken gaan meedoen aan een zogenaamde open markt veiling, maar zij beslissen onderling.

De monetaire autoriteit die zou moeten waken voor het opengooien van de transactiemogelijkheden, doet dat niet. Wij roepen op dat er strikt gehouden wordt aan de wetten in dit land en de transactie opengegooid wordt voor alle financiële instellingen. Dan pas zal er sprake zijn van een open markt”, aldus Gajadien.


16 REACTIES

 1. Als Gajadien eerlijk en Transparant is dan noem Hij gewoon die Vijf namen van die Banken 🏦 die bezig zijn met de Koers in Suriname 🇸🇷, zo simpel is dat want Hij zit toch daar namens het Volk .dat lopen ze toch steeds te schreeuwen dat ze daar zitten namens het volk .dan zegt ook tegen het Volk welke Banken dat zijn meneer Gajadien .
  gemodereerd

 2. Dus jullie hebben de banken hoop srd met de OMO’S gegeven en die wisselen ht bij de cambio’s
  Je hoeft de namen van de witwas banken niet te noemen. Buitenland weet het wel. Tjek dit jaar hoe zwart wij op de zwarte lijst staan. Drugs, mensensmokkel en witwassen.
  gemodereerd

 3. VHP-fractieleider Gajadien zegt dat de bestaande wetgeving anders wordt uitgevoerd. Dus Gajadien zegt eigenlijk dat het DNA niet functioneert, want het DNA heeft een controlerende taak en dat wordt niet uitgeoefend. Wat gaat u nu als VHP-fractieleider doen? Controleren en handhaven!!!!!!!. Dus dat.
  gemodereerd

 4. Zoveel banken zijn er niet in suri.
  Sowieso de banken die veelvuldig negatief in het nieuws verschenen, met een paarse top en breiclub rvc’s.
  Dus allemaal, behalve Godo.

  Zolang bouta niet is opgesloten blijft suri op de zwarte lijst @debby en ja het buitenland weet dit al 40 jaar.

  Wat is zijn commentaar op de narco-beschuldiging? A no mie, is Holland, en nu Frans Guyana.
  gemodereerd

 5. Waarom noemt hij de namen van de 4 banken die de wisselkoers bepalen niet? Noem man en paard, waardoor het publiek goed geïnformeerd is en kan de discussie over gevoerd worden. Gaan gissen welke banken het zijn is zinloos.

  Wat hij nu doet is de bevolking in het donker laten en de niet aan een discussie te laten komen en een oplossing voor het probleem te vinden. Als jij weet waar de schoen wringt, maak dat dan duidelijk.

  Een gemiste kans voor open doel om te scoren.

  Als hij zo door wilt blijven gaan, moet de bevolking bij zich zelf te raden gaan of achter deze man blijven staan bij de volgende verkiezing.

  Duidelijkheid is wat het volk nodig heeft.
  gemodereerd

 6. Gajadien wil de namen van de vier banken niet noemen, maar Bravo, die beloofd heeft de koers te laten zakken of anders zelf op te stappen, weet met zijn Master gezicht dat het gaat om de Tijgerbank, de turtle bank, de Wia Wia bank en de bank bij de Walapa kreek.
  gemodereerd

 7. Een mogelijkheid om van de sjineesche schuld af te komen is copy/paste Sri Lanka.
  Betaling 100.000 apen. (Telegrap).
  Suri heeft voldoende katachtigen, waarop ze dol zijn. Honden mag ook!

  Dit is niet mijn idee, maar toont aan hoe desperate die Srilankanen zijn. Next is Soedan, we zijn bij de “S”.
  Hoe desperaat zijn de suri’s?
  Gaan ze weer de straat, ik lees dat col die verhogingen niets vind. Of gaan ze eindelijk gezamenlijk aan de slag!

  Genoeg voorbeelden in de wereld van hoe het niet moet! It’s up to you!
  gemodereerd

 8. @Debby

  We moeten met zijn allen bidden dat we niet op de zwarte lijst van de Financial Action Task Force terechtkomen: Want dang a no mooi in Sranan. Sranan o go Pina wreed.

  We gaan niets meer kunnen importeren of exporteren.

  Ook kunnen Surinamers die in het buitenland wonen geen geld meer kunnen sturen naar Suriname via Money Transfer of Western Union

  Als Suriname GEBLACKLIST wordt dang unu KLARIE.
  gemodereerd

 9. Als assemblee leden uitspraken doen als de doorsnee vierde klasser lager scholier dan is het normaal dat een ieder zijn eigen verhaal verzint.
  De ndp heeft grondig alle dollar verdien modellen vernietigd.En om te zorgen dat na hen ook geen dollars in het land blijven,hebben ze gigantische leningen afgesloten.Zelfs de IMF hebben ze opgelicht.
  gemodereerd

 10. En wat wil professor Asis daarmee zeggen. De schuld ligt bij de huidige regering die niet capabel genoeg is en niet durft harde maatregelen te treffen. Er zou meer uit de goud en houtsector gehaald kunnen worden, maar dan krijg Chan problemen met kaw tere.
  gemodereerd

 11. noem de banken. of bedoel je roti shop joosje. roepram. chries. nutjahaan???
  come on als er geen valuta als dekking is dan daalt de waarde van je munt. geen dekking. geen vertrouwen.
  gemodereerd

 12. Deze gasten weten niet meer wat ze moeten zeggen. Jogi geeft de schuld aan de cambio’s en casino’s, deze geeft de schuld aan de banken…

  De gewone burger heeft weinig invloed op de koers.
  De handelaren die maar blijven importeren en niks produceren die drijven de wisselkoers op. Hetzelfde geldt voor de mensen die huizen, appartementen en bedrijfspanden verhuren in USD en Euro’s.

  Geen enkele regering en geen enkele politieke partij heeft in de afgelopen 75 jaren gezorgd voor duurzaame ontwikkeling, productie, welvaart, educatie, zorgvoorzieningen, welzijn, betaalbare huisvesting, waardevaste voorzieningen en pensioenen in Suriname. Geen één!!!

  Alleen maar CORRUPTIE en NEPOTISME ten behoeve van criminele families en vrienden.
  gemodereerd

 13. Iedereen die verder dan de 4de klas naar school zijn gegaan, weten precies wie die bedoelde banken zijn.
  Mensen ga je zelf ontwikkelen, weet wat je wil en wat je niet wil in je leven.
  Jammer dat de meeste Surinamers zitten te wachten tot dat iemand anders het voor hun voorkauwt.
  gemodereerd

 14. inderdaad , hij moet die vier banken noemen bij naam , ook voor jou gajadien geldt vrijheid van meningsuiting , trouwens een woordvoerder van die banken vielen hem niet aan , dus de uitspraak van gajadien kon wel eens op waarheid berusten
  gemodereerd

 15. Het is bekend van Gajadien, ook Jogi, veel geschreeuw, verder niks. Als fractie voorzitter van de grootste partij in DNA is hij een grote (flap)drol.
  In mijn jeugd vond mijn moeder TIDE al veel beter dan OMO.
  gemodereerd

 16. Wat een lafaard heeft hij ook dubieuze zaken dat hij bang is om te praten zodat zijn zaken niet aan het licht komt.
  Ze hebben hun mond vol van dat ze voor het volk daar zitten
  Maar in werkelijkheid zitten ze daar om hun eigen zakken te vullen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.