Kanapé zegt één perceel Sabaku-project te hebben ingeleverd

17
Kanapé zegt één perceel Sabaku-project te hebben ingeleverd
Foto (c) Facebookpagina Obed Kanapé

De fractieleider van ABOP in het parlement van Suriname, Obed Kanapé, beweert één van de twee percelen die hij vorig jaar heeft gekregen in Sabaku Village, te hebben ingeleverd.

“Wat ik vandaag heb, kan ik morgen niet hebben. Alle rijkdom in je handen kan je verliezen”, zei de volksvertegenwoordiger in het radioprogramma Bakana Tori. Hij vraagt zich echter wel af wat er nu met de teruggegeven percelen zal gebeuren.

Volgens een presentatie die in De Nationale Assemblee is gehouden, zouden deze percelen aan ziekenverzorgers worden gegeven. Hij hoopt dat de Surinaamse regering zich wel aan zijn woord houdt en niet opnieuw voor meer discussies zal zorgen.

Kanapé blijft erbij dat hij niets verkeerd heeft gedaan door zelf grond aan te vragen, omdat een ieder in Suriname recht heeft op een stuk grond. Vandaar dat hij dezelfde plaatsen en contacten die hij voor anderen gebruikt om hun grondpapieren te laten bespoedigen, ook voor zichzelf heeft gebruikt.

Het probleem volgens hem is dat de actoren die erop moeten toezien dat de afhandeling van aanvragen vlot verlopen, door de jaren heen hun werk niet optimaal hebben gedaan. Zo zou Grondinspectie ook goed moeten onderzoeken hoeveel gronden één persoon heeft gehad. “De twee percelen van 700 vierkante meters die Obed Kanapé heeft gekregen zijn niet te vergelijken met de mensen die zoveel hectaren grond hebben gekregen en deze gronden voor 13.000 tot 18.000 euro per 500 vierkante meters doorverkopen”, aldus de ABOP-topper.

Uiterlijk 28 februari moest er conform instructie van president Santokhi duidelijkheid zijn over de status van gronden die zijn uitgegeven in het Sabaku Village. Ruim twee maanden verder zegt Kanapé dat de opgelegde schorsing voor het plegen van rechtshandelingen op deze percelen niet meer van kracht is. Het project is gekocht door de Staat via Staatsolie die dividend hiervoor heeft afgetrokken.

De percelen zijn in recordtempo verdeeld door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Ook ABOP-parlementariër Edgar Sampie en zonen van VHP-parlementariër Mahinder Jogi kregen percelen in dit project.


17 REACTIES

 1. Mi no Sabi pé Kanapé é ka, maar hij denkt dat we stront in ons hoofd hebben, hij denkt daarom dat we zijn shit verhaal, dat hij niets verkeerd gedaan heeft, geloven.
  gemodereerd

 2. Geniepige achterbakse hond die jij bent. Als er geen ruring ontstaan was dan had jij het perceel nooit ingeleverd en nu kom je de held uithangen. Had van begin af aan geweigerd om het perceel in eigendom te aanvaarden dan zou ik nog respect voor jou kunnen op brengen maar nu je ontmaskerd bent speel je de Barmhartige Samaritaan.
  gemodereerd

 3. Wie het kruis heeft zegent zichzelf hier in Suriname.
  Ik ben alle vertrouwen kwijt in de Surinaamse politici.

  Ze belazeren de BOEL!!
  gemodereerd

 4. Obed heeft 1 van de 2 percelen ingeleverd. Hollandse baas gewichtig moet zich schamen. Je moet beide percelen inleveren, want je hebt ze onrechtmatig verkregen. Anderen wachten 10tallen jaren op een stuk grond en jij komt, ziet en vraagt meteen percelen aan en krijgt ze binnen no time, want je partijgenoot cq een persoon die op je lijkt, heeft het voor het zeggen. Dit is wel een schofterige zaak.
  gemodereerd

 5. kanape , voelde jij soms nattigheid , en lever het andere perceel ook maar in , te gek van woorden dat jij en velen een versnelde voorkeurs behandeling kregen , ruikt naar corruptie
  gemodereerd

 6. Deze abop schurken levend verbranden om een einde te maken aan stelen door de leden van de boeven bende dna.
  gemodereerd

 7. wat wil meneer kanape nu? een schouderklopje??? pppfff je moest ze niet een nemen. En om te zie hoe hij denkt…anderen krijgen hectaren en hij maar 700m2….dus zo probeert hij zijn shit goed te praten. Zo zie je maar weer,,,een goede ontwikkeling is geen goede beschaving. Meneer Kanape is te ontwikkeld om zo een uitspraak te doen en denkt een aanslag te plegen op onze intelligentie. eeh donderen jullie op hoor. weg met VHM, NDP, ABOP en PL…oprotten allemaal boeven.
  gemodereerd

 8. Deze boef moet samen met Jogi alle percelen van het Sabaku project teruggeven. En die honderden stichtingen voornamelijk van de ABOP/PL moeten alle percelen teruggeven. Het zal mij niet verwonderen dat meneer Knippa die andere perceel op naam van een stichting heeft gekregen. Het is een grote boevenbende. En Chan kijkt ernaar en doet niets. De VHP moet Jogi de grondrover tot orde roepen. Het volk moet duidelijkheid krijgen van wie die honderden stichtingen zijn die grond hebben gekregen.
  gemodereerd

 9. Chan, sluit al die vage en tot het bot corrupte parlementariërs toch eens op man.
  In Suriname is een parlementariër een net woord voor crimineel!

  Heel het land is naar de klote gegaan door die bezopen kabouter.
  En met de nieuwe leider Chan, die meer vlieguren maakt dan een KLM-Piloot met 20 dienstjaren, schiet het ook niet op.

  Chan is gewoon bange trekpop, een tijger zonder tanden!
  Hoe kan je lekker slapen, als je vice-president overal gezocht wordt!
  Bij het woordje drugs, denk je meteen aan de twee B’s.

  Maar Chan met zijn saggerijnige kop maakt zich meer zorgen dat hij weer een snoepreisje mis is gelopen.

  Zolang het criminele gespuis hoogtij viert is Chan een angstige slappe zak die niet hard durft op te treden!
  gemodereerd

 10. Obed Kanapé hoort te weten dat dit een illegale actie was en daarvoor gestraft te worden. Ook het perceel dat hij gehouden heeft is waarschijnlijk door illegaal handelen verkregen!
  gemodereerd

 11. Het was gewoon pure diefstal en al die uitgiftes zouden ongedaan gemaakt worden! Dat is dus niet gebeurt. Ook het verschuilen achter anderen die vele ha krijgen is onzinnige argumentatie.
  .
  Ja iedereen in Suriname heeft volgens de GW recht op een kavel maar het is de taak van de regering/overheid erop toe te zien dat dit eerlijk gebeurt. Dat iedereen GELIJKE KANSEN heeft.
  .
  Ik wacht nog steeds op een gerechtelijk onderzoek, aanklacht tegen de criminelen en volledig ongedaan maken van alle uitgegeven kavels!

  Als ik dit artikel lees, de onzinnige argumenten. Als ik daarnaast lees dat de NPS na 2 maanden met het argument komt dat ze uit de regering is gestapt omdat ze 2 baantjes niet kregen en geen enkel echt argument aanvoert dan bekruipt mij echt het gevoel dat:
  SURINAME EEN FAILLED STATE IS MET WITTE BOORDEN CRIMINELEN!
  gemodereerd

 12. Schaamteloos deze man. Eerst twee percelen aanvragen om daarna met een flauw excuus te komen dat elke surinamer aanspraak maakt op een stukje grond. Degene die hem de gronden heeft toegewezen is even schaamteloos en moet hierop worden aangesproken. Personen van wie kan worden aangetoond dat ze zelf een perceel zouden kunnen kopen gezien inkomsten, moeten geen prioriteit genieten. Trouwens, wanneer heeft hij een stukje (?) grond aangevraagd? Hoe staat het met de anderen die lang daarvoor hun aanvraag hebben ingediend maar geen “kruiwagen” hebben om het proces te bespoedigen. Foei toch hr Di-kan (eerder Di-kan-niet).
  gemodereerd

 13. Als je een echte man met ballen bent, ruggengraat hebt, eerlijk en oprecht wilt zijn dan geeft je ook de andere perceel van project Sabaku terug aan de staat. Vervolgens biedt jij jouw excuses aan de Surinaamse bevolking en je geeft toe, ik was een beetje dom.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.