vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFinabank plaatst succesvolle perpetuele obligatie van 5 miljoen USD en 5 miljoen...

Finabank plaatst succesvolle perpetuele obligatie van 5 miljoen USD en 5 miljoen euro

-

Does Travel - naar Suriname

In de periode maart – april 2023, heeft Finabank een perpetuele obligatie van 5 miljoen USD en 5 miljoen euro met een couponrente van 8% per jaar, succesvol geplaatst op de markt. Finabank is trots en verheugd over het vertrouwen dat investeerders in haar gesteld hebben, door deel te nemen aan de perpetuele obligatie.

Vanwege de complexiteit van het financiële instrument, was meedoen aan de perpetuele obligatie slechts mogelijk voor professionele beleggers op uitnodiging. Er is breed geparticipeerd door verschillende institutionele en particuliere beleggers en was er sprake van een over inschrijving.

De perpetuele obligatie is een financieel instrument dat een vast rendement (couponrente) per jaar biedt aan investeerders voor onbepaalde tijd. Het is een aantrekkelijk instrument voor beleggers die op zoek zijn naar langdurig rendement in vreemde valuta en diversificatie in hun beleggingsportefeuille.

Het doel voor het uitgeven van deze perpetuele obligatie is om onder andere het tier 1 kapitaal, de solvabiliteit van de bank te verhogen. De solvabiliteit is, na uitgifte van de obligatie, verhoogd van 17% naar 22%. Met een hogere solvabiliteit is Finabank instaat om grotere leningen te verstrekken, wat noodzakelijk is voor de voorbereidingen op de olie & gas ontwikkelingen en het groene potentieel van Suriname. In de afgelopen periode is er een toename geconstateerd van grote investeringen in de olie & gas sector, die hebben bijgedragen aan het besluit van de bank om een perpetuele obligatie uit te geven.

Het uitgeven van deze obligatie is ook om in het kader van de regelgeving van de Centrale Bank van Suriname en BASEL III, de lange termijn liquiditeiten (net stable funding) van de bank te versterken, ter waarborging van de groei van de bank.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
  1. Straks zijn de investeerders al hun usd kwijt.De boeven banken zijn niet te vertrouwen , is reeds gebleken.


    gemodereerd
  2. mensen dit ruikt toch naar corruptie , alleen voor professionele beleggers , particuliere beleggers waren niet welkom
    de groep met het geld worden dus weer rijker , en de minister van financiën en die roemer van de cbvs hebben dit goed gekeurd , straks in 2030 komt er witte smurrie en zwartte lucht naar boven uit de oceaan , en wij burgers kunnen dan straks niets meer kopen , oh ja dat kunnen we nu al niet , in 2030 liggen vele Surinamers onder de zoden of zijn in vlammen opgegaan , wij ook


    gemodereerd
  3. Tussen maart en april 2023 is $US 5 miljoen en €5 miljoen belegd door…. institutionele beleggers en particuliere beleggers.

    Aangezien ik vaak voor dom wordt uitgemaakt, is er een suri-professor in de zaal die de procedure kan uitleggen?
    Was er een verificatie cq controle op de herkomst vh geld?
    In hoeverre had deze “heugelijk gebeurtenis” invloed op de koers?

    Uitgaande ve koers v 34 is er circa srd 340 miljoen witgewassen, excuse me, belegd.
    Let wel binnen één maand.


    gemodereerd
  4. Volgens mij worden solvabiliteit en liquiditeit in dit artikel doorelkaar gehaald. Met je liquide middelen (liquiditeit) kan je leningen verstrekken. Met je solvabiliteit ben je in staat om op lange termijn je schulden te betalen (solvabel=in staat te betalen).

    In deze tijd is een obligatie met jaarlijks 8% rendement heel hoog. De gemiddelde rente op de kapitaalmarkt is 2,8% per jasr. Maar alleen op uitnodiging kon je meedoen. De surinaamse burgers worden dus nagenoeg uitgesloten voor deze lucratieve obligatie uitgifte. Vriendjes politiek? Een
    selecte groep (op uitnodiging) kan nu 8% (dit is ruim 6% extra) op hun geld verdienen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES