Dikan ziet vele vergaderingen regeringsraad als desavouering ambt vp

24
Vp Ronnie Brunswijk

“Het is desavouering van het ambt van de vicepresident. In de periode toen wij voor vijf jaren in de regering zaten, hebben we misschien 10 regeringsraad vergaderingen gehouden. Maar toen was het voor echte zwaarwichtige zaken”, zegt Edgar Dikan, oud-minister van Regionale Ontwikkeling in Suriname (2015-2020).

Hij sprak recent in het radioprogramma Bakana Tori over de verklaring van vicepresident Ronnie Brunswijk, waarin de tweede man van het land gesteld heeft dat er wekelijks na elke Raad van Ministers (RvM) vergadering op de woensdag ook een regeringsraad vergadering gehouden wordt waar alle besluiten door de president worden bekrachtigd.

“Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, aldus de vp in eerdere verklaring.

Volgens Dikan die topper is bij de BEP, is de vicepresident een grondwettelijk instituut. “Wij hebben ook vp’s uit andere politieke partijen gekend bij voorgaande regeringen en zij hebben toch heel veel kunnen realiseren. Ik denk daarom dat het hier meer gaat om de strijd die is losgebarsten over het presidentschap. Ik denk dat politieke creativiteit hier aan te pas moet komen”, aldus de BEP-topper.

Hij vindt dat het belangrijk is om te weten of beide vergadering dezelfde of verschillende agenda’s hebben.


24 REACTIES

 1. We zijn in Suriname niet eerlijk met elkaar: Brunswijk kun je toch God’s onmogelijk serieus nemen als het gaat om het besturen van het land.

  Ik snap wel dat Chan Santokhi hem overslaat bij gewichtige zaken.

  Brunswijk had zichzelf nooit als VP moeten opwerpen maar ja a mang na koning fu ABOP waar zijn wil WET is.
  gemodereerd

 2. Het nemen en goedkeuren van wetsonwerpen en besluiten is volgens mij de taak van DNA. De regeringsraad heeft een adviserende rol.

  De voornaamste taken van DNA zijn:
  Het beslissen over alle wetsontwerpen die haar worden voorgelegd (wetgeving).
  Besluiten omtrent het bijeenroepen van een Verenigde Volksvergadering, indien zij dit toepasselijk vindt (bestuur).
  Het goedkeuren van het sociaal-economisch en politiek beleid van de Regering goed (controle).
  gemodereerd

 3. Ik vind dat ook niet kunnen.
  Bij de ministerie’s van ABOP zetten ze commissie’s en RVM hft geen waarde. Stop er dan med. Zeg je DNA leden om dwars te doen en trage Bee om te werken zoals het moet. Terwijl de VHPers rijk worden verliest Abop power en het volk pinaart.
  gemodereerd

 4. Meneer Dikan heeft dat heel goed gezien. De Raad van Ministers (RvM) vergadering met Kaw tere (Brunswijk) aan het hoofd stelt niet zo veel voor. Niemand neemt kaw tere serieus. Vandaar dat de president de regeringsraadsvergadering geïntensiveerd heeft. Niets mis mee. Ik zou kaw tere niet eens een vergadering laten leiden van een groep markventers. Wat moet Chan met zo’n incompetente vicepresident en ABOP/PL ministers. Totaal ongeschikt. Chan, gooi deze nietsnutters zo snel mogelijk uit het kabinet.
  gemodereerd

 5. Deze VP heeft een eigen agenda, hij strooit met geld, vliegt rond in heli’s en doet zich voor als weldoener ipv. zijn taak als VP te voldoen, in geen enkel land kan en mag zoiets gebeuren, een VP hoort zich achter het beleid te scharen en zo nodig bij te sturen en uit te leggen aan de bevolking maar deze VP neemt geen enkele verantwoordelijkheid maar kraamt te pas en te onpas over de komende verkiezingen (over 2 jaar) en loopt zieltjes te winnen omdat hij de volgende president wil worden DAT IS ZIJN DOEL en niets anders!! Hij is een VP omwaardig.
  gemodereerd

 6. Dikan kan liever stilblijven ipv een hoop onzinnige uitspraken te toen. “VP’s uit andere regeringen hebben veel meer kunnen bereiken”
  Wat zoal?
  Het gedoe met gemeenschapsgelden om zogenaamd knoflook, aardappelen en uien aan te schaffen tijdens de vorige regering ligt ons nog al re vers in het geheugen.
  gemodereerd

 7. Waarom moet iemand, die overduidelijk de kwaliteiten niet heeft om een bepaalde job te doen, koste wat het kost die functie bekleden? Niemand desavoueerd het ambt van VP, de VP maakt zichzelf belachelijk door zichzelf in die situatie te manouvreren, net zo belachelijk als hij zichzelf maakte door met kracht en geweld erop te staan dat hij als voetballer opgesteld moest worden om te spelen tijdens een internationale wedstrijd. Net zoals de voetballers van zijn club wisten dat hij voor spek en bonen meedeed en ze hem het liefst op bank wilden laten zitten, wil Chan dat eigenlijk ook. Maar net als de voetballers is hij niet in staat de paljas te negeren..
  gemodereerd

 8. ““Wij hebben ook vp’s uit andere politieke partijen gekend bij voorgaande regeringen en zij hebben toch heel veel kunnen realiseren” en precies hier is het verschil…deze vp presteert geen moer en zit alles te dwarsbomen vooral asl hij her zelf door geraakt gaat worden.(lees ordening en belasting in goud en hout sector) Los daarvan is het totaal geen voorbeeld figuur.
  Als hij het ervaart als desavouering laat hij dan opstappen dan zijn we van hem verlost. En als bij echt gedesavoueerd wordt, heeft hi het aan zichzelf te danken
  gemodereerd

 9. Dhr brunswijk moet beseffen dat de president het werk dat hij moet doen liever zelf doet want Brunsie heeft van veel zaken totaal geen verstand.Ik vraag me af of hij het ambtelijk jargon wel begrijpt en dat hij in een sneltreinvaart stukken kan lezen,interpreteren en kan samenvatten.En deze man wil president van Suriname worden? Zijn er geen mensen in Su die hem dat idee uit zijn hoofd kunnen praten? Deze man zal zichzelf en Su belachelijk maken.
  gemodereerd

 10. De VP’s uit andere politieke partijen waren geen veroordeelde DRUGSDEALERS/BANKROVERS….of GEWELDENAARS,en ze hadden VISIE.
  gemodereerd

 11. Brunswijk is zeer zeker niet geschikt als VP, maar Chan is net als Brunswijk ook niet geschikt het land te besturen. Hij geeft de schuld aan de vorige regering, maar hij is nog erger en spant de kroon. Hij zou het toch beter doen, wat heeft hij tot nu toe gedaan
  gemodereerd

 12. Alsof Brunswijk werkelijk enig benul heeft wat toekomstvisie en economische vooruitgang voor het land precies inhouden…….deze man begrijpt nu eenmaal heel veel niet en wordt daarom als noodzakelijk kwaad, als “spek en bonen” getolereerd door de president……zoals Brunswijk zelf meerdere keren heeft herhaald, geilt hij erop om door eenieder met “excellentie” te worden benaderd en te worden aangesproken ook al weet hij de correcte schrijfwijze van dit woord helemaal niet……………in elk geval houdt hij er iedere keer opnieuw, een enorme harde plasser aan over……….een goed voorbeeld van een volwassen man met een haast kinderlijk ontwikkelingsniveau……….
  gemodereerd

 13. Je weet nooit wat er in het land gebeurt. Over belangrijke onderwerpen ben je niet op de hoogte omdat je daar geen verstand van hebt. Om deze gebreken enigszins te verdoezelen, loop je met bankbiljetten te strooien om de achterban zoet te houden?
  Brunswijk de volgende president?
  Mi Mars Papa!
  gemodereerd

 14. We hebben een president die meer in het kerkelijke gebed gelooft en een vp die meer in zijn sas is wanneer hij met geld kan strooien.
  Santokhi heeft niet alleen een eed afgelegd aan Suriname, maar ook aan zijn christelijke guru. Dat bleek mij tijdens zijn inzwering. Mijn mening is dat Santokhi gegijzeld wordt gehouden door deze guru die daarnaast ook de christelijke vrouw van Santokhi bewerkt en ook via haar invloed op Santokhi uitoefent.
  De christelijke sekte waartoe Santokhi behoort, helpt m.i. Suriname naar de knoppen. Ze heeft een te grote slechte invloed op de Surinaamse politiek.
  Onder bezieling van deze guru heeft Santokhi de VHP van haar Hindoestaanse karakter beroofd. Zelfs zielige figuren als Jogi en Gajadien durven er niet meer voor uit te komen dat ze Hindoestanen zijn.
  gemodereerd

 15. Le Monde: Suriname is narcostaat; noemt Bouterse, Brunswijk en Bordo de spil in deze.
  Raportage te zien in een Youtube film.
  gemodereerd

 16. –VERWIJDERD —
  Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?
  gemodereerd

 17. “Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, aldus de vp in eerdere verklaring.”
  Elk verstandig en zichzelf respecterend mens zou in bovenstasnd geval de eer aan zichzelf houden. Alleen Ronnie Brunswijk doet dat niet en net zoals iemand zonder yèyè zou doen. Wanneer deze situatie zich voordoet ben je namelijk minder dan spek en bonen voor Santokhi. De reden waarom Brunswijk ondanks alle vernederingen toch in de coalitie blijft, is een grote vraag, die eens aan hem gesteld moet worden. Hij moet geconfronteerd worden met zijn disfunctioneren en desavoueringen door Santokhi, met de vraag waarom hij nog steeds als een karakterloze, zielloos, schepsel deze vernederingen blijft incasseren en accepteren. En denkt deze leeghoofd dan president te worden? Het volkslied kan dan meteen veranderd worden in: God zij niet met Suriname, Hij vervloekt ons vreselijk land. Hoe de drugs ook toch kwamen, zij verpestten ons welzijn….
  gemodereerd

 18. die mensen die daar het land l(ij/ei)den, die houden elkaar in de worggreep. de ene is machtsgeil en heeft meer zetels behaald dan de andere, de andere is machtsgeil en heeft minder zetels behaald dan de ene. de ene vindt dat hij een academie heeft afgerond en dat hij dus best slim is, de andere vindt dat hij een titel heeft behaald(!) en dat hij dus best slim is. beiden bakken ze er niets van, by the way. in ieder geval laat de ene domme zich door de andere domme overheersen, het gaat wel over en weer, het volk is het kind van de rekening. de ene ziet er mijns inziens best een beetje ziek uit, misschien moet hij terug naar nederland en terwijl hier of daar is, opgeven, dan kan de andere zeggen dat hij president is, en een nog grotere puinhoop van het land maken, met als voordeel dat misschien de vele indische “toeristen” wegblijven. ik zou zeggen: succes.
  gemodereerd

 19. @ weledelgeleerde brunswijk alias bravo,

  Is het de of het paprika ?????????????
  gemodereerd

 20. Ik vindt dat Deze HELE DNA poppenkast KABINET moet per direct verwijderd worden en nieuwe jongeren met nieuwe denkwijze de kans geven en moet geinstalleerd worden want oude dna leden die kunnen niks meer bakken dan alleen hun zakken te vullen.

  Het is echt schande voor land als suriname
  gemodereerd

 21. WAT
  19 april 2023 Bij 05:11
  –VERWIJDERD —
  Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?
  ====/==============
  Halleluja, wat een goeie actie. Dank jullie wel.
  gemodereerd

 22. Ik heb al eerder aangegeven mensen die bij bakabana tori zitten niet serieus te kunnen nemen.
  Sorry hoor maar effe serieus, je kan iemand als Brunswijk toch niet echt serieus nemen als VP van een land of is de rest van de wereld dom?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.