Aannemers vuilophaaldienst in actie vanwege achterstallige betalingen

6
Huisvuil problematiek Saramacca nu op bord Openbaar Groen en Afvalbeheer

Aannemers van de vuilophaaldienst in Suriname zijn vanaf vandaag in actie vanwege een grote betalingsachterstand van de overheid. Huisvuil en containers in de verschillende districten zullen hierdoor niet opgehaald worden.

Het ministerie van Openbare Werken (OW) meldt dat er gewerkt wordt aan een oplossing voor het probleem en vraagt de gemeenschap om rekening te houden met de ontstane situatie.

OW laat verder weten dat er voorbereidingen getroffen worden voor een structurele oplossing van het vuilproblematiek te Ornamibo. “Het traject om vuil te scheiden is inmiddels ingezet, zodat over gegaan kan worden tot recycling voor plastic, aluminium en karton. Hierdoor zal minder afval worden aangeleverd op de vuilstortplaats”.

Aan de gemeenschap wordt gevraagd het huisvuil te scheiden. Glas, blik, metaal, papier- en kartonafval aan te bieden voor het ophalen en groente-, fruit – en tuinafval kan als compost gebruikt worden.


6 REACTIES

 1. jonge , jonge jonge , waarom worden de vuilophalers niet betaald , OW deze werklieden zorgen ervoor dat het vuil opgehaald wordt , en het is geen mooi werk , maar ze doen het , zorg ervoor dat deze vuilophalers elke 25 tigste van de maand hun geld krijgen , en dan blijven ze hun werk doen
  minister van OW , u moet eens een weekje met de vuilophalers mee gaan , dan ziet u dat vuilophalers goed werk verrichten , oh vergeet geen laarzen en handschoenen mee te nemen , en eventueel een gasmasker want het ruikt niet fris
  gemodereerd

 2. Dit is het grote probleem waar Chan nu mee zit, iedereen heeft door de inflatie recht op een hoger loon om te kunnen overleven. Chan probeert de oudjes met een hogere AOV te redden, maar de hele familie leeft vervolgens op de AOV van hun oudje. Al die verhodingen gaat het land enorm veel kosten, de criminaliteit neemt schrikbarend toe, ook mede te danken aan de drugsgebruikers. Maar waarom roept de gemeenschap Bouta en Brunswijck niet ter verantwoording, mede door hun is de staatskas helemaal geplunderd en leven ze als een koning in een luizen-pels. De Staatskas is leeg, snapt niemand dat, het is iedere maand een uitdaging om iedereen te kunnen betalen, het is geen pesterij stomme idioten, help mee op te bouwen en te steunen en stop met de boel te saboteren en alleen maar te consumeren.
  gemodereerd

 3. “vanwege een grote betalingsachterstand van de overheid”

  Zal wel lekker meuren daar in de hitte.

  Het zal Chan allemaal aan zijn anus oxideren…

  Dus gewoon bij Chan op zijn erf dumpen, moet je kijken hoe snel het wordt opgehaald.
  Je moet deze slappe lamlullen raken daar waar het pijn doet.

  Chan zit liever met zijn reet in een vliegtuig onderweg naar gratis vreten/zuipen/5* hotelletje en verder heel erg belangrijk doen!

  Zorg eerst maar eens dat deze mensen fatsoenlijk betaald worden.

  Zouden al die regering’s criminelen ook een grote betalingsachterstand van de overheid hebben?
  Nee natuurlijk niet, die zorgen wel heel erg goed voor zich zelf en hun familie!

  Wat valt die Chan mij toch tegen!
  Gebruik zijn geheimen bankrekening maar om de betalingsachterstand te compenseren.

  Had wel meer van Chan hem verwacht!
  Is er nou echt niemand in Suriname met een beetje hersens in zijn kop, die niet crimineel zijn eigen zakken vult?
  gemodereerd

 4. Aan de aannemers wil ik vragen en zeggen, waarom het volk straffen door al het vuil te laten liggen.??? ik zou tegen jullie willen zeggen laat het vuil gewoon ophalen en dump dit voor de huizen of inritten van de mensen die moeten betalen. Straf niet het volk om ze in de stank en tussen het ongedierte te laten.
  gemodereerd

 5. surined , het volk straffen ze niet want die leeft al jaren met stank en ongedierte , omdat velen van het volk het vuil zelfs op hun erf of op lege percelen dumpen , en zwerfhonden (ook ongedierte) vinden dit goed
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.