Rusland: “NPS kreeg beloofde posten bij NOB en in België niet”

9
Gregory Rusland - voorzitter van de NPS
Gregory Rusland - voorzitter van de NPS in Suriname.

De Surinaamse president Santokhi heeft voor de ondertekening van de coalitiesamenwerking in 2020 aan de Nationale Partij Suriname (NPS) beloofd dat de partij naast twee ministersposten, ook het directeurschap bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) en de ambassadeurspost in België mocht invullen.

Nadat de samenwerking beklonken was, is er echter niets meer terecht gekomen van de posten bij het NOB en België. Dit onthulde NPS-voorzitter Gregory Rusland zondag in het radioprogramma Welingelichte Kringen.

Hij noemde enkele van de afspraken waaraan de president zich niet heeft gehouden. Echter maakte hij duidelijk dat er een misvatting is dat de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) de NPS in de regering heeft geaccommodeerd. Het was volgens hem juist de NPS die ervoor heeft gezorgd dat er een meerderheid aan zetels ontstond en hiermee het presidentschap veilig kon worden gesteld voor Santokhi.

De NPS is op 15 februari 2023 uit de regeringscoalitie gestapt. Volgens de Rusland is en blijft de groene partij een betrouwbare partner voor welke partij dan ook, omdat de partij zich volwassen opstelt en het groter belang dient.

“De NPS is niet over een nacht ijs gegaan. Wij hebben genoeg signalen gegeven en de zaak besproken en uiteindelijk hebben we gezegd dat dit het moment is om eruit te stappen”, aldus Rusland.


9 REACTIES

 1. Ophoepelen, bobo gregory. Ga je wonden likken, zaken evalueren, de balans opmaken. Vragen waarom de nps een poptjie patoe politieke partijtje is sinds 25 Mei 2010.

  Waarom zijn de kiezers weg gelopen en waarom
  zijn ze niet terug gekomen? Hoe lang trok El Vene aan de touwtjes? Wat heeft hij voor mensen die op hem leken gedaan? De afstammelingen vd Afri – Surinamers moeten zich afvragen, waarom zij niet vooruit komen. Hoeveel grote ondernemingen hebben ze in Suriname en waarom zijn er niet meer?
  Waarom willen ze zo graag voor de overheid of voor een baas werken, zoals in de koloniale tijd? Waarom willen ze een baas hebben? Zie de beroepen waar voor ze massal kiezen om in te worden opgeleid en ze blijven erin volhaarden.

  Waarom zijn ze bang voor een opleiding in de landbouw, visserij, houtsector op hbo-niveau en ondernemingen in op te zetten.

  Aan de mentaliteit vd creoolse man moet veel veranderen . Dat wijverij, feesten, koloniaal gedrag en lui zijn moet een keer ophouden.

  Ook moet je bij jezelf te raden gaan of jij wel de persoon bent die de leider vd partij moet zijn of als je niet kiezers weg jaagt?
  gemodereerd

 2. SLAPPE VOORZITTER, DAAROM. WAAROM KIEST NPS GEEN ANDERE VOORZITTER, MET HEM BESTAAT NPS STRAKS NIET MEER EN VELEN BESEFFEN DAT NIET!!
  gemodereerd

 3. Net als de Braziliaanse goudopkoper in het reclamefilmpje zei Chan tegen Gregory ‘yu kan vertrouw mi’ en vervolgens draaide hij Gregory een grote loer. Als dit verhaal juist is, doet Chan dus niet onder, in onbetrouwbaarheid, voor Back and Neck, Bravo en DiDiBri. Een van deze heren beweerde eens glashard dat men hem niet moest geloven als beweringen deed op een podium (podium taal) of dat hij geen principes had; ‘ini politiek mi nó ábi principe, mi nó sabi san ná a sáni dáti
  gemodereerd

 4. rusland , nu krokodillentranen , dus de nps is gewoon een zwakke partij , zeker met u aan het roer , en dan die etnel die haar kind niet kan opvoeden , die plein kan in zijn eentje ook niets klaarmaken , dus opgegeven moment kwam u er achter dat de nps niet de twee beloofde posten kreeg , rusland dan had je toen al de samenwerking in de coalitie moeten verbreken , echt de nps zal in 2025 met de verkiezingen ook niet voor uit gaan met zetels , eerder minder zetels , de zwakte is nu getoond en dat zet mensen aan het denken
  gemodereerd

 5. Ai hoor bobo Jantje .
  En ze hadden je ook een functie beloofd als “hangmatadviseurs “van de president noh!!!
  Door Etnel ben je je njang patu kwijt geraakt.
  gemodereerd

 6. Dit heeft meneer Rusland na bijna 3 jaren ingezien en gaat hij nu klagen. Waarom niet al in de eerste 6 maanden de president eraan herinneren en bij geen gehoor de stekker eruit. Meneer Rusland u bent wel erg laat met klagen en u bent niet erg overtuigend .
  gemodereerd

 7. Het gaat dus om baantjes en niet om de inhoud van het beleid?! Oude politiek!
  .
  Nergens een woord over verschillen van inzicht, over op welk beleid de wensen en inzichten verschillen!
  gemodereerd

 8. Als je bijna 3 jaar hebt gewacht om je mond open te doen, kan je het nu ook dicht houden.
  Ook jij bent een parasiet. Hoe ben je ineens zo rijk geworden??? Zakkenvuller.
  Begin maar met vuile oorlog
  gemodereerd

 9. Hij heeft jaren onder een steen gelegen, en dan pas je mond opendoen haalt nu toch niks meer uit.

  Het land is naar de klote geholpen en afgegleden naar een narco staat.

  Ik zou zeggen geef iedereen een wapen en laat ze elkaar maar afmaken, ruimt lekker op.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.