Plan van medewerker om baas te beroven eindigt in gruwelijke kappartij

8
Beeld ter illustratie

De verdachte Romario A. is afgelopen vrijdag in verzekering gesteld nadat hij 10 dagen geleden zijn voormalig collega bij een vechtpartij een ernstige kapwond aan zijn onderbeen heeft toegebracht, waarbij diens voet er bijna af is gekapt.

De kappartij vond op donderdag 6 april plaats te Brownsweg. Romario en het latere slachtoffer ‘Frekko’ waren beiden werkzaam bij een ondernemer en hadden het plan gevat om deze man te beroven. Op een gegeven moment stapte Frekko naar de ondernemer en vertelde hem dat Romario van plan was hem te beroven.

Op basis hiervan besloot de ondernemer Romario te ontslaan. Romario was woedend en besloot hierover verhaal te gaan halen bij Frekko en hem om rekenschap te vragen Bij die gelegenheid ontstond een vechtpartij tussen de mannen. Vernomen wordt dat Frekko gewapend met een houwer op Romario af ging. Deze laatste kon hem ontwapenen en bracht Frekko met de afgepakte houwer een flinke kapwond toe ter hoogte van zijn enkel.

De kapwond was zo diep dat de voet van het slachtoffer bijna los hing. Na de kappartij sloeg de verdachte op de vlucht.

De voortvluchtige man heeft zich afgelopen vrijdag samen met zijn advocaat mr. Maureen Nibte bij de politie van De Nieuwe Grond afdeling recherche regio Midden aangemeld. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Romario in verzekering gesteld.

UPDATE: De raadsman van het slachtoffer A.R. alias ‘Frekko’ laat aan de redactie van Waterkant.Net weten dat zijn client helemaal niet betrokken zou zijn geweest bij beraming van beroving van zijn baas en/of plannen had om een beroving te plegen met de verdachte Romario A. die hem de verwondingen heeft toegebracht.

Frekko is als voorman werkzaam bij de goudondernemer in Brokopondo en geniet het volle vertrouwen van deze ondernemer. De verdachte Romario A. zou tenminste twee personen waaronder Frekko hebben benaderd om de goudopbrengst te stelen. Toen Frekko werd benaderd, heeft hij vanuit zijn positie als voorman zijn werkgever op de hoogte gesteld.

A. werd daarna ontslagen en is op een onbewaakt moment terug gegaan en heeft Frekko, die in een hangmat lag, uit wraak tenminste drie kapverwondingen toegebracht waarvan twee aan het linkerbeen waarbij er een hechting is van tenminste 15 centimeter en eenander kapwond die amputatie van zijn rechter voet even boven zijn enkel tot gevolg heeft gehad.

“De eerder berichtgeving bezorgt het slachtoffer onnodige ongerief aangezien hij zich niet heeft ingelaten met de snode plannen van R.A.”, aldus advocaat Veira die Frekko bijstaat.


 


8 REACTIES

 1. En, denkt hij dat zij hem vrij zal krijgen? Zijn snode daad is toch duidelijk merkbaar? Misschien vragen om een lichtere straf dan geëist
  gemodereerd

 2. mensen , we worden hier in Suriname bedonderd , hoe kan het dat een gewone klootzak bij gestaan wordt door die madam , madam(nibte) wie betaald u , of doet u het gratis , en u spreidt het bedje alvast voor het hof en het OM , ga niet de barmhartige samaritaan spelen, want belangeloos zal u dat niet doen
  gemodereerd

 3. Zelf mijn kleinzoon van 1 maand, weet intussen hoe een houwer
  eruit ziet, maar dit wordt telkens afgebeeld. ”Wat een K@ zooitje man”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. In plaats dat deze misbaksels hun handen dichtknijpen in deze slechte economische klimaat nog een baan te hebben , denken ze aan beroven van de man die hun voed.
  Te triest voor woorden, sommige mensen verdienen gewoon geen aandacht, laat ze lekker wegrotten.🤨
  gemodereerd

 5. No spang meldt je aan ik krijg je zo weer vrij. Aldus Nibte.
  Mi sabi ala din man fu a HOF van binnen en van buiten.
  gemodereerd

 6. Broeiadorus, En hoe weet jij dat hij werkelijk een overval wilde plegen. Frekko is direct belanghebbende. Hij heeft de houwer “getrokken”. Ik weet dat de grijze massa bij de meeste Surinamers, zeker bij uw persoon(gezien eerdere posts) vrij moeilijk in beweging te krijgen is, maar ik zou het toch proberen als ik jullie was. Die mond beweegt echter vaak zonder enige beperking. Met betrekking to wat er ingaat en eruit komt.
  gemodereerd

 7. @ boeia, no broeia, nibte gaat hem vrij krijgen. Hij heeft immers in the heat of the moment gehandeld. pffff…only in Suriname……a sari jereh dat criminelen met zulke goedkope smoesjes, vrij komen. OM en rechters…oen doe wan sani aan de wetten hoor want dit kan echt niet!. dit is ook een reden waarom criminaliteit toeneemt en verruwt….want nibte o feti gi denk…is letterlijk wat ze zeggen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.