Man die bij KPS solliciteert blijkt vernielingen te hebben aangericht tijdens protest

6
Man die bij KPS solliciteert blijkt vernielingen te hebben aangericht tijdens protest

De Politie Inlichtingen Dienst (PID) heeft afgelopen woendsdag, tijdens het antecedentenonderzoek de 28-jarige E.L. die had gesolliciteerd bij het Korps Politie Suriname (KPS) aangehouden.

Bij dit onderzoek is E.L. als verdachte aangemerkt, aangezien op camerabeelden duidelijk te zien is dat de sollicitant ook heeft deelgenomen aan de uit de hand gelopen protestactie van vrijdag 17 februari 2023. Daarbij heeft E.L. samen met anderen de ruiten van het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) stuk gegooid en de DSB-ATM machine naast het DNA gebouw vernield.

Verder heeft hij zich schuldig gemaakt aan het bekogelen van een voertuig van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), dat aanzienlijk materiële schade heeft opgelopen.

De sollicitant die door de afdeling PID was ontboden voor een gesprek, viel daar door de mand. Hij werd ter voorgeleiding overgedragen aan de Recherche van Paramaribo voor verder onderzoek.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte E.L. door de politie in verzekering gesteld.


6 REACTIES

 1. en dit zijn de rotte appels die in de dienst willen komen. Nu zal hij de consequenties van zijn gedrag maar onder ogen moeten zien. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Handelen in the heat of the moment, heeft altijd gevolgen.
  Hij zal nooit meer, of tenminste voor de komende een jaren een bewijs van goed gedrag krijgen.

  Goed werk KPS.
  gemodereerd

 2. Dit noem ik nou: “het prototype van drey ai”.
  Wat was deze gast van plan? Niks goeds, slechts infiltreren en met kwade bedoelingen ook nog “genieten” van onze belastinggelden.
  Langdurige celstraf opleggen, punt.
  gemodereerd

 3. E.L. kan later toch wel PRESIDENT / V.P. worden van Suriname ,voor die functies is er geen antecedentenonderzoek nodig …(veroordeelde drugsdealer/moordenaar…bankrover)
  gemodereerd

 4. zal ons en u toch ook benieuwen of deze vernietiger e.l. , moet opdraaien voor de kosten van het vernielen van ramen en andere dingen , en hoe hoog de cel straf wordt , maar die madam zal deze vernietiger wel vrij krijgen , madam houdt van die gasten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.