Advocaat: ‘Verboden spullen in cellenhuizen binnengesmokkeld door corrupte politieambtenaren’

4
Advocaat: 'Verboden spullen in cellenhuizen binnengesmokkeld door corrupte politieambtenaren'

Dat er wapens, telefoontoestellen en drugs recent wederom bij een cellencontrole op politiebureau Geyersvlijt in Suriname zijn aangetroffen, komt door corrupte politieambtenaren die deze verboden spullen voor de arrestanten hebben binnengesmokkeld. Dat zegt advocaat Hugo Essed zondag in het radioprogramma Welingelichte Kringen.

Ondanks strenge controle op voeding en kleding die van buiten gebracht worden voor de arrestanten, worden er toch verboden spullen naar binnen gesluisd. Vorige maand werden bij een controle ook verboden spullen bij de arrestanten aangetroffen. Een aantal arrestanten werd daarbij mishandeld, waarna twee voor medische hulp per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht. In die zaak zijn een aantal politiefunctionarissen ingesloten.

“Hoe komen die wapens daar? Door corrupte politieambtenaren”, zegt Essed. Volgens hem is corruptie een groot probleem in Suriname. Hij noemde daarom ook onder andere de douane waar er naar zijn zeggen een grote corrupte bende zit.

“Belastingdienst idem dito, uitgifte van gronden, goudconcessies, houtconcessies. Deze worden in dit land niet uitgegeven als je niet ergens geregeld wordt. Ik sta er niet bij hoeveel er betaald wordt, maar wat ik zeker weet is dat als je je brief indient met een verzoek, je nooit een antwoord krijgt. Dat is het probleem van Suriname”, aldus de advocaat.


4 REACTIES

 1. Van hoog tot laag een corrupte bende, opsporen en elimineren.
  Deze soort lieden denken aan zich zelf en niet, in s,Lands en volks-
  belang. En ze zijn in staat om hun eigen moeder, te verkopen als het nodig.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Meneer Essed, u heeft gedeeltelijk gelijk. Maar helaas kan Chan niet om de VP heen. En helaas heeft hij allemaal van die maffia mannen zonder ook maar een opleiding om zich heen verzameld. Iedereen mag in gebed om Suriname van de ondergang te behoeden.
  Bouta heeft het land aan de Chinezen verpacht ,en die dreigen nu te gaan incasseren als Chan niet de geleende miljarden gaat uitbetalen. En als er ook nog Surinamers rondlopen die hun eigen volk gaan oplichten en bestelen, hebben we geen Chinezen, Bouta en VP nodig om ons land naar de ondergang te helpen.
  gemodereerd

 3. Ze kunnen liever die camera’s van “Debby “ die ze op het bosje brug wil plaatsen. In het cellen huis plaatsen en alle agenten een bodycam geven . Zo kan je alle rotte appels verwijderen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.