vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieParlementariër Aviankoi roept op tot boycot geldwisselaars

Parlementariër Aviankoi roept op tot boycot geldwisselaars

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër Henk Aviankoi stelt dat het tijd is om alle geldwisselaars in Suriname, die invloed uitoefenen in het omhoog stuwen van de valutawisselkoers, te boycotten. Ook functionarissen die hun werk niet adequaat kunnen uitvoeren, moeten plaatsmaken.

“We moeten consequenties binden aan de situatie. Het belang van het Surinaamse volk moet gediend worden, because somebody is responsible. Ik heb met een paar cambiohouders gesproken en ze hebben me uitgelegd dat met deze vrije markt economie een cambiohouder gewoon een morgen kan opstaan en kan zeggen dat vandaag die koers 40 SRD is. De andere cambiohouder zet dan nog een 50 centen erop, anders gaan mensen niet bij hem. Maar we moeten als samenleving ook beseffen dat precies zoals we rondrijden om die hoge koers te zoeken, de winkelprijzen ook tegelijkertijd omhoog gaan. Eigenlijk moeten we boycotten om te wisselen. Laten we bepaalde personen ook boycotten door bepaalde dingen voorlopig niet te kopen”, zei de VHP’er tijdens een interview op TBN.

De politicus benadrukt naar niemand meer te luisteren, want hoe meer ze praten hoe meer de koers en prijzen de lucht ingaan.

“Ik speel geen politiek hiermee, want deze zaak houdt ook ondernemers bezig. Als monetaire autoriteiten al drie jaren niet kunnen inzien dat het niet goed gaat, dan ie musu kenki a beleid. Maar mi denki dat a handrem o hari heel binnenkort”, aldus Aviankoi die verwacht dat de president heel binnenkort zal optreden.

Terwijl de maatregelen die de koersstijging moeten beteugelen nog op zich laten wachten, blijft de koers stijgen. De gemiddelde koers door de Centrale Bank van Suriname vrijdagmiddag genoteerd is SRD 37,442 voor de US-dollar en SRD 40,370 voor de euro. De cambiokoers voor de aankoop van US-dollar bedroeg zaterdagochtend SRD 38. De euro werd voor 39,50 verkocht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Spuit 11…mer zulke figuren is t niet vreemd dat t niet goed gaat met Su..wat n simpele geest. Catastrofaal.


    gemodereerd
  2. Mijnheer Aviankoi: Zeg tegen je president dat hij per direct alle Cambio’s sluit.

    Je gaat dan zelf zien wat het effect op termijn zal zijn.

    Ik denk dat de zwarte markt gaat floreren. Wil je dat hebben mijnheer Aviankoi? Dit gaat averechts werken mijnheer Aviankoi.

    Ga je gang mijnheer Aviankoi!!


    gemodereerd
  3. Parlementariër Aviankoi stelt in een intervieuw ….. ” ook functionarissen die hun werk niet adequaat kunnen uitvoeren, moeten plaatsmaken”.

    >><

    Heer Aviankoi …. toen ik het intervieuw las moest ik diep nadenken … wie is Avianko …naarmate ik verder las werd het me duidelijk:de pot verwijt de ketel !!!!

    Aviankoi … jij bent … Number One …. die zijn functie als parlementariër moest neerleggen. Je zit letterlijk voor … spek en bonen … je bent slechts één ja-knikker … in het parlement.


    gemodereerd
  4. Sluit die vervloekte cambios, die witwasbedrijven, die in de jaren 80 als paddestoelen uit de grond gestampt werden olv opa D……


    gemodereerd
  5. Het zijn jullie eigen kondremangs die het land naar de verdoemenis helpen.

    Ondernemers die weigeren belasting af te dragen, allerlei rommel importeren, lagere importbedragen opgeven, valuta in een kluis bewaren ipv op de bank, douane die een extra schep erbovenop gooit.

    Plus het consumptiepatroon vd suri is om te huilen. No bai a sanie als het te duur is, zoek een alternatief. Maar, het strei-libie gedrag zit erin gebakken, kijk mij nou.
    Niemand denkt aan de minderbedeelden, want koop je het niet, dan daalt de prijs, al was het alleen maar vanwege de houdbaarheidsdatum.

    Tijdens covid was het hel en donder met jullie oso-dresie, geen vaccin want jullie eten gezond. Waar zijn al die dieet-professoren gebleven. Nu moeten jullie het volk begeleiden in gezond en simpel eten. Maar tsja, alles is politiek, moe wordt je ervan.

    Een groot deel ligt aan het consumptie-gedrag van het volk.


    gemodereerd
  6. De suri’s hebben de afgelopen jaren op de pof geleefd en sommigen van dag op dag.

    Sparen nooit van gehoord. Je moet minimaal 6x je salaris als backup hebben voor mindere tijden.

    Eerder aangegeven, de miljoenen die maandelijks via de cambios binnenkomen, 2 of 3 mnd niet wisselen en het is klaar.
    Maar als je het geld nodig hebt om je vaste lasten te betalen, dan lukt dit niet.
    Nu is het te laat en natuurlijk is het de schuld van de overheid, want die hebben jullie niet geleerd hoe je met geld omgaat.

    Er is heel veel geld in dat land bij jullie eigen kondremangs die jullie liever zien sterven vd honger dan een steentje bij te dragen.
    Waarom zouden ze, jij blijft maar consumeren bij diezelfde mensen.

    Idioot is ook de hoge werkloosheid tegenover het tekort aan werknemers. Dit klopt niet!

    Mooi voorbeeld voor je kids hoor, klagen en klagen ipv zoeken naar mogelijkheden om extra inkomsten te vergaren.


    gemodereerd
  7. Aviakou, jouw president gaat niets en ook niets kunnen doen want zijn mensen hebben de cambio’s en zij zijn importeurs en zij brengen de deviezen weg. Zij zitten in geld gesjoemel zaken. Ze hebben hem geholpen met de gelden en moeten ht terug.
    Ze moeten opgeruimd worden. Je regering hft het land de vernieling ingeduwd


    gemodereerd
  8. Ook functionarissen die hun werk niet adequaat kunnen uitvoeren, moeten plaatsmaken.

    dat is de gehele regering dus

    Het belang van het Surinaamse volk moet gediend worden, because somebody is responsible.
    de gehele regering is hier verantwoordelijk hiervoor

    Laten we bepaalde personen ook boycotten door bepaalde dingen voorlopig niet te kopen
    zegt iemand die al geruime tijd het geld van het land opvreet en niets presteert


    gemodereerd
  9. Je moet niet alleen de geldwisselaars boycotten.

    Je moet het hele systeem van CORRUPTIE en NEPOTISME geleid door egoïstische en criminele varkens boycotten. Maar gaat dat gebeuren?


    gemodereerd
  10. Vrees niet. Al heel snel wordt digitaal geld uitgerold. Dan wordt elke transactie van elk mens gemonitord en weet de machthebber precies wat je met je geld doet.


    gemodereerd
  11. @ Esmerald

    Wat kan jij generaliseren.Punt 1 Mensen hun spaargeld is al lang geleden verdampt. Mensen die geluisterd hebben naar hun “lijers”hebben hun spaargeld niet in valuta omgezet en zijn dus de sjaak. Het percentage Surinamers dat van dag tot dag moet leven omdat het dagloners zijn is ook schrikbarend. Dus het makkelijk oordelen.


    gemodereerd
  12. Vanaf de onafhankelijkheid heeft de elite hun zakken gevuld.Mooie banen ingenomen en zoveel mogelijk op staats kosten geprofiteerd.
    Tot de dag vandaag gaat dit door.Neem als voorbeeld dat ministers levenslang verzorgd worden door de staat terwijl ze amper hun werk gedaan hebben.
    Maar de Surinamers krijgen de leiders die ze verdienen.Een moordenaar als president kiezen dan
    Verdient de bevolking Gods straf


    gemodereerd
  13. Doek alle @#%%®©™™ cambio’ s op en het probleem van baluta is opgelost. De geldwisselaars zijn in doest van de cambio’s. Weet meneer Aviankoi dat niet???


    gemodereerd
  14. Meneer Aviankoi Een belangrijke wet in de economie is dat de economie altijd streeft naar een evenwichtspunt. In Suriname is dit evenwichtspunt zoek of niet te bereiken. Dit betekent dat iets goed krom is in de Surinaamse economie. De voorzitter van de Ves heeft naar mijn mening een heel mooie verklaring gegeven voor dit fenomeen en dat is: de overheid!!! De overheid heeft de gelddrukpersen op volle toeren open gezet om haar uitgaven te kunnen betalen, die toch niet betaald worden. Jouw taak als parlementariër is de overheid controleren. Wordt het geen tijd om meer naar de overheid te kijken en in mindere mate naar de cambio’s. Deze vormen slechts een gering deel van het probleem. De overheid is de grote boosdoener en als zij zo doorgaat komt de periode Wijdenbosch terug 1 op 3.000.
    U bent dus weer het zoveelste bewijs dat er niet geluisterd wordt naar goed advies van Economen.


    gemodereerd
  15. Als je een paar mannetjes hebt gesproken dan is het van toepassing op de gehele sector.
    De vrije markteconomie moet de nek worden omgedraaid? We moeten richting centraal geleide economie. Dat zal helpen.
    Ik heb het vaker geschreven, we moeten naar een systeem met twee loonklassen dan is alles zo opgelost


    gemodereerd
  16. Mee eens alle cambio’s sluiten.
    En ook niet te vergeten de casino’s ze zijn een verkapte vorm van cambio. Heel veel mensen wisselen daar hun geld.


    gemodereerd
  17. @Dave “ geef je ze een baan?”
    Jazeker bij bron bere hebben ze duikers nodig. Wordt goed betaald.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES