Duizend Paas pakketten verdeeld bij commissariaat Wanica-Zuidoost

9
Duizend Paas pakketten verdeeld bij commissariaat Wanica

Op zaterdagochtend 15 april werden er duizend voedselpakketten verdeeld aan de Tawajarieweg in Suriname, bij het districtscommissariaat van Wanica-Zuidoost. Op de tegoedbon stond vermeld dat personen zich vanaf half 9 konden aanmelden. Echter stond een groep vanaf half zeven ’s morgens de pakketten op te wachten.

Initiatiefnemer Gloria Lie Kwie Sjoe sprak de mensen om kwart over acht toe. Zij legde uit dat de pakketten gratis zouden worden verstrekt en dat het overleggen van een ID-card niet nodig was. Wel moest men in het bezit zijn van een tegoedbon. Deze bonnen waren vooraf verdeeld onder noodlijdende gezinnen met meerdere kinderen of mensen met een beperking.

De duizend voedselpakketten waren speciaal bestemd voor Wanica. De pakketten bevatten o.a. spijsolie, thee, rijst, sardien, bruine bonen, erwten en vermicelli. De organisatie o.l.v. Gloria Lie Kwie Sjoe van Stg Weid mijn lammeren, sprak haar dank uit aan de districtscommissaris die een zaal voor de opslag van de noodvoedselpakketten beschikbaar had gesteld.

De pakketten werden door gelovigen gedoneerd in verband met Pasen. Er waren meer dan 45 vrijwilligers op de been van Christengemeenten Cama, Eagle Wings, Lob Makandra, Gods liefde en Dian. Vanwege de vele Paasconferenties in de kerken was besloten de pakketten in de week na Pasen uit te delen. Pastor Kenneth Varssenburg legde de Paasboodschap uit.

Tijdens Pasen gaf God zijn zoon Jezus om mensen in nood te helpen. Zo moeten wij ook om elkaar geven en ons geloof en hoop stellen op God. Hij haalde aan dat Jezus bewogen is over mensen in nood. Hierna werd er gebeden met de mensen. Vervolgens werden alle aanwezigen in een kwartier geholpen door de ruim 45 vrijwilligers.

De mensen vertrokken bemoedigd, geestelijk gezegend en bovenal geholpen met een Paaspakket vol eerste levensbehoeften. Een vader kwam met zijn kinderen, zijn vrouw is ziek, en kan niet werken. Twee grootouders zorgen samen in hun kleine woningen voor hun zeven kleinkinderen. De ouders van de kinderen kunnen door problemen niet zelf voor hen zorgen. “Maar ik zie dat God ons helpt en voor ons zorgt.”


9 REACTIES

 1. Goed initiatief!

  En toch had ik liever gezien dat ze plantjes uitdeelden, zodat ze zelfvoorzienend worden en niet hulpeloos blijven.
  Zoveel mogelijkheden om verse thee te maken en toch.

  Haal wat hout, maak plantenbakken ipv plastic potten te gebruiken plant kruiden en groenten. Is dat zo moeilijk.
  Werk samen en ruil je spullen in voor een kip of eieren. Het achterland kan zorgen voor wild vlees als je persé rood vlees wilt en vis.
  Koop lokaal bij de boer.

  Die remigranten zijn zo egoïstisch, niemand die hun kennis overdraagt of armen op weg helpt. Die planten wel.

  Is all about the mindset!
  gemodereerd

 2. Tijdens de verkiezing (2O20) was er op radio Apintie dagelijks een praatprogramma te beluisteren. Naar later bleek (het programma werd na de verkiezing stopgezet) was het een VHP verkiezingspraatprogramma, omdat de presentator benoemd werd tot commissaris van de Luchthaven, voorgedragen door de VHP. Dit programma werd altijd afgesloten met het advies aan de luisteraars zelfvoorzienend te zijn, door bijvoorbeeld zelf groenten te gaan telen/planten en kippen te houden enzo. Dan was jij in de ogen van deze presentator een djadja sranaman. Hieraan moest ik denken toen ik jouw post las.
  Verder, wat vindt onze Esmeralda van de miljoenen steun(in vreemde valuta) aan familie’s uit diaspora land. Kunnen de familie’s ook niet liever gaan werken aan zelfvoorziening enzo. Of geldt dit alleen voor een bepaalde doelgroep (kansarmen!)
  Persoonlijk ben ik van mening dat deze steun, voor de families uiteraard zeer welkom, gestopt moet worden. Het vult weliswaar onze schatkist met vreemde valuta, maar tegelijkertijd krijgt je een tweedeling in onze maatschappij!!!!
  “Is all about the mindset!”

  “Koop lokaal bij de boer”. Welke boer?
  gemodereerd

 3. Help je is het niet goed
  Help je niet is het ook niet goed.
  Baja, wat willen jullie dan tog

  Pony waarom ga je de mensen niet zeggen dat ze moeten stoppen met steunverlening.
  Zeg de gemeente in Amsterdam dat ze je bijstand ook stoppen. als ze je vragen waarom zeg ze dat je tegen tweedeling ben
  Ik heb zelden nee ik heb nog nooit zo een ongelooflijke onzin gelezen
  Steek je kop maar weer waar het al jaren zit want de stankstof die uit je baas z;n go kwam heeft die ene hersencel van je vernietigd
  gemodereerd

 4. Een zegen voor de gulle gevers en de kerk, dat is tenminste naaste liefde!
  Maar er zullen altijd mensen zijn, dat negatief denken. Maar goed ieder zijn /
  haar eigen mening!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Ik vraag mij af wat het hoofddoel van de Kerk(en) is. Soms lijkt het erop dat zij meer een sociale instelling is dan een deskundige instelling die weet hoe een mens tot God kan komen. Menig dominee/priester/bisschop/kardinaal/paus worstelt zelfs met zijn seksualiteit en logischer nog, met de vraag of God bestaat. Het laatste heeft ertoe geleid dat zij voor het praktische hebben gekozen en derhalve zich zijn gaan bezighouden met sociale vraagstukken. God is een brug te ver voor hen.
  gemodereerd

 6. Wat een treurig beeld in Suriname. Aan de ene kant een regering met de president en vice-president in alle pracht en praal met goed gevulde ronde buiken en met volgauto ’s rijdend. En aan de andere kant het arme volk die honger lijdt. Zelfs de toegezegde SRD 1800 hebben ze niet aan iedereen uitbetaald. Wat een prudent beleid van Chan.
  Mooi gebaar van Gloria.
  gemodereerd

 7. Watje, heb je ook en pakketje gekregen. Want ik hoor je niet klagen over pakketjes en paars.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.