Siebrano Pique: “Schaamte is nu een mode geworden”

15
Siebrano Pique Suriname

Activist Siebrano Pique heeft in een live video op Facebook zijn afkeuring uitgesproken over het moreel verval in Suriname, dat steeds ergere vormen aanneemt. “Als het zover komt dat Surinaamse meisjes seksen naast een bus, dan zeg me hoever we zijn. Dan ging het niet eens om geld. Men is nu schaamteloos. Syen kon tron wan modo (Schaamte is nu een mode geworden). Zover is het land gevallen”, zei Pique.

Volgens de activist is door dit soort gedragingen in de loop der jaren ook een slecht imago van Surinaamse vrouwen ontstaan bij buitenlanders, die alleen maar denken hoe zij met goedkope valuta deze vrouwen kunnen versieren.

“Men roept die Surinaamse dames lokale kippen. De duurste lokale kip in Suriname is 20 dollar. Dan moet ik mijn mond houden als ik zie dat er beleid wordt gevoerd dat dat soort situaties creëert. Dan is het niet dat ik rijk wil worden of een post wil. Surinamers zijn trotse mensen. Alleen hebben we op dit moment geen reden om trots op te zijn”, aldus Pique.

Hij reageerde op de video die al enkele dagen viraal gaat op sociale media, die toont hoe een buschauffeur op klaarlichte dag op een openbare weg naast zijn bus seksuele handelingen verricht met een vrouw, ondanks dat er auto’s langsreden.

Afgelopen week heeft ook ABOP-parlementariër Edward Belfort deze kwestie in het Surinaams parlement aangekaart. Ook hij verklaarde zich ernstig zorgen te maken over het moreel verval dat steeds ergere vormen aanneemt.


15 REACTIES

 1. Mensen zijn niet eens geschokt maar er wordt juist kiek genomen. Etenszaken maken speciale menu’s naar aanleiding van dit geval.

  Dit soort zaken worden steeds meer normaal. Hou je hart vast als je jonge kinderen hebt dat ze niet meedoen of slachtoffer worden van zulke rommel.

  Het moreel verval was er al, maar nu vele malen erger.
  gemodereerd

 2. Surinaamse zijn trotse mensen ha ha ha wat een mop zeg. Ik kom echt niet meer bij van deze dorpsgek. Wat heeft de Surinamer tot nu toe na bijna 50 jaar onafhankelijkheid gepresteerd ? Geen moer ! Dus geen reden om trots te zijn. Deze man denkt en praat alleen maar rommel.
  gemodereerd

 3. pique , weet jij wat ook een mode is geworden , demonstreren , eisen stellen , vernielingen aanbrengen , plunderen en winkeliers molesteren , moet er niet gewerkt worden pique dan laten ze zich van de goede kant zien , of is werken niet de mode
  gemodereerd

 4. Si no brain, 1 vraag: wanneer heeft hetzelfde moreel verval een duikvlucht genomen? Ik zal het antwoord voor je invullen…..op 25 februari 1980, toen jouw afgod gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, jouw paarse lijder, Suriname de afgrond induwde en nog steeds op de achtergrond aan veel touwtjes trekt. Thats why, si no brain.
  gemodereerd

 5. Weet de politie niet dat het strafbaar is?? Want waarom worden deze mensen niet opgespoord en opgepakt? Dat je je als vrouw verlaagd naar een skere vieze buschauffeur die geen geld heeft voor motel.😂😭Hij moest haar zeker het geld geven toch want z’n dagopbrengst was niet genoeg. Die vrouw dacht aan t geld en wilde natuurlijk niet gezien worden met zo iemand en meneertje was al lang blij dat hij een goedkope bij zich had die akkoord gaat. Als ik met me kleine dochtertje zou langsrijden en ze zou dit moeten zien, schiet ik gericht op benen waardoor het een hele andere verhaal wordt om na te vertellen. Er moet wel een verschil blijven tussen mensen en dieren he.. Gewoon 2 jaren opsluiten voor verstoring openbare orde!
  gemodereerd

 6. De geesten van de vermoorde mensen in de jaren 80 vinden geen rust. Kamperveen, Daal, Rahman, Oemrausingh, Horb zijn vermoord en de geesten zien dat hun moordenaars tot helden verheven worden…soso kunu…nooit yu sa abi geluk als je jouw leven bouwt op het bloed van je mede Surinamers. Zolang jullie dit blijven doen zullen jullie geen vooruitgang vinden
  gemodereerd

 7. Pie kee weet dondersgoed dat je zijn soort uit het bos kan halen, maar het bos kun je niet uit Pie kee-achtigen halen.
  gemodereerd

 8. Sorry hoor meneer de activistische moraalridder! ( “Als het zover komt dat Surinaamse meisjes seksen naast een bus, dan zeg me hoever we zijn. ) De dame(?) WERD actief gesext naast de bus. Bij de beelen ddie ik gezien heb moest ik denken aan een ZILVERRUG met een onderdeel van zijn harem. Over schaamte gesproken!
  gemodereerd

 9. Dit is hypocrisie op hoog niveau.Siebrano boi, tap yu Mofo. Jij moet de laatste persoon zijn in Su met je achterlijke geblaft.Je bent bij voorbaat geen rolmodel. Je l ult uit je nekharen. Wat voor soort gezag heb jij in die Republiek ? Ga maar protesteren en plunderen. Kom met goeie plannen voor Su . Je hebt jezelf tot activist gekroond zonder piester. Tot heden heb je geen ene moer bereikt. Heel misschien kan je in jouw poppenkast toekomst directeur worden van de NIS. Jouw nieuwe mode is 200 x schreeuwen langs de zijlijn. In Iran zijn ze op zoek naar moraal politieagenten, iets voor jouw misschien? Er gebeuren hele erge dinges in Su met de jeugd, ga daar wat aan doen. Dat mensen freaky en kinky zijn is toch een normaal iets. Ga toch met je bil omhoog. Maar ja, als je als activist niet goed uit je woorden kan komen , is jouw gejammer begrijpelijk. Loop een Chinese winkel binnen en steel een spiegel. 😱😱 Meneer Belly , jij bent ook een grote rancuneus schreeuwlelijkerd. Dit wat je gezien hebt gebeurd dagelijks in je eige kring en partij de ABOP met minderjarige jongens en meisjes. Hou AUB je mond dicht. Niemand luistert naar jullie geouwehoer. Tussen Albina en Saint-Laurent-du-Maroni is men de hele dag bezig met illegale activiteiten oa het kopen van goedkope benzine in Albina en door verkopen in Saint Laurant. Doe er wat aan in plaats van alles en een ieder de schuld geven dat niks deugd of goed is , papa Belfort.Ga een uur lang klagen op Stanvaste Radio .

  Moengonees 4life
  gemodereerd

 10. @Wat
  Ik vul aan, nieuwe mode:
  Zichzelf activist noemenden
  Zichzelf journalist noemenden
  Zogenaamd kritiek leveren, maar eraan voorbijgaan dat ze alleen maar negatieve rommel weten uit te kraaien.
  Opruimen
  Camerageilerds
  Ga zo maar door hr. Pik-kee
  gemodereerd

 11. De oorsprong van dat dierlijk gedrag is kaBOELa…Neks no fout…Zand er over…Tralala…De gene die bukt is schuldig .
  gemodereerd

 12. Dit gebeurt overal ter wereld, dus laat men niet doen alsof het uniek is voor Suriname. Ik keur het ook af, maar mensen, paren, sekswerkers, homo’s, lesbiennes, hermafrodieten, enz

  chauffeurs doen het in bussen, hardlopers doen het in het bos, collega’s doen het op het werk, directeur doet het met de secretaressen, directeuren van banken doen het met medewerksters, docenten/professoren doen het met (vrouwelijke) studenten, tv- en radio mensen doen het met fans, op kantoren, in donkere stegen, enz.

  Seks en lust of door omstandigheden gebeurt en het gebeurt niet alleen in slaapkamers van huizen, hotelkamers, enz. Het gebeurt bijna overal.

  Wel moeten mensen uit kijken waar het gebeurt om problemen te veroorzaken.
  gemodereerd

 13. Onze ouders hadden ons zo gewaarschuwd: Goed opletten in de klas “niet fu soso naar school gaan” en je niet met drugs bezig houden.

  Ook dit is het resultaat van 40 jaar “revo”.
  gemodereerd

 14. Hallo Siebrano,
  ik lees over de trotse gevoel van Surinamers. Nu wil ik een beroep op jou doen. Zou je mij 3000 SRD kunnen lenen en ik beloof je het snel weer terug te betalen. Ik wil alleen kijken in hoeverre jij dat trotse Surinaamse gevoel kent van ons kent ons en dus helpen wij elkaar. Of is dat trotse gevoel van jou loze woorden ?

  Surinamers een troste volk ?
  Mi mars papa !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.