Vrijdag 21 april nationale vrije dag in Suriname vanwege einde ramadan

8
ARCHIEFFOTO: Javaanse moslims vieren het einde van de ramadan op het onafhankelijkheidsplein in Suriname (2016)

Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag bekend gemaakt dat vrijdag 21 april 2023 een nationale vrije dag in Suriname is. Dit vanwege het einde van de islamitische vastenmaand ramadan

Het vasten wordt afgesloten met het zogeheten Id-Ul-Fitre feest.

Op de ochtend van ‘Ied-Ul Fitr’ bezoeken mannen en vrouwen de moskee voor het gezamenlijke speciale gebed voor deze feestdag. De gelovigen dienen eerst de verplichte zakat (aalmoes) te hebben voldaan. 

De rest van de dag gaat men zo mogelijk bij familie op bezoek. 


8 REACTIES

 1. Als ze op ht onafhankelijkheidsplein mogen gaan we protesteren en de boel verstoren. Recht voor 1 recht voor allen.
  gemodereerd

 2. debby man , jij kunt niet lezen he , er staat niet dat er een bijeenkomst is , op een plein , deze mensen gaan eerst naar een moskee en dan op familie bezoek en dan houden ze het Suikerfeest , nou hun ding toch , maar jij debby man , stel dat ze 20 april toch aangeven om op naar het onafhankelijkheidsplein , kom jij dan naar Suriname , jij haat moslims he om hun feest te verstoren , maar debby man , de moslims weten hoe ze raddraaiers moeten aanpakken
  gemodereerd

 3. Een Bodo bijeenkomst verstoren? Je moet het gore lef hebben om het in je achterlijke hoofd te halen. Het zal wel bij loze woorden blijven maar mocht het toch het geval zijn, dan hoop ik voor jou dat ze niet werkeloos blijven toekijken.
  gemodereerd

 4. Ik denk dat ze tegenwoordig beter een zoetstoffenfeest kunnen houden.
  Suiker, m.n. rietsuiker, wordt steeds duurder en wordt bijna niet meer gebruikt in koekjes, frisdranken enz.
  Die zoetsmakende chemische troep geeft bovendien geen verzadigd gevoel, dus blijf je maar drinken en eten. Dan vraagt men zich nog af waarom er tegenwoordig veel meer obesitas voorkomt.
  Zoetstoffen schakelen de rem op stoppen met eten uit en zijn bovendien chemische gif.
  gemodereerd

 5. We hebben in Suriname ontelbare religieuze feestdagen in alle kleuren, geuren en maten, die allemaal tot doel hebben dat een god of goden het land Suriname en haar bewoners gaan zegenen. Al die religieuze feestdagen in Suriname hebben echter geen enkel effect, ik merk tenminste niet dat het goede het kwade overwint in het land, integendeel gaat het steeds meer van kwaad tot erger in Suriname. Misschien zouden we wat minder moeten bidden en minder religieuze vrije dagen in het land moeten hebben en meer en harder gaan werken.
  gemodereerd

 6. Ik vind het Ied Ul Fitr feest een van de gezelligste nationale feestdagen. Javaanse moslims zijn al sagen van te voren bezig met de voorbereidingen en Hindoestaanse moslims doen ook hetzelfde. De Afro Moslims vieren het vaak samen met due twee groepen.
  Waarom zou je zo een mooie feest moeten verstoren ?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.