Ook Hew A Kee aangehouden in mega fraudezaak SPSB

11
Ook Hew A Kee aangehouden in mega fraudezaak SPSB

In de mega fraudezaak van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is voormalig Telesur president-commissaris en voormalig E-government-voorzitter Gardelito Hew A Kee door de rechter-commissaris in bewaring genomen. Dit bevestigt advocaat Cedric Meynaar tegenover Waterkant.Net. Hij nam waar voor zijn collega advocaat Murvin Dubois.
 
Inclusief Hew A Kee zijn in deze fraudezaak intussen drie aanhoudingen gepleegd waaronder de gewezen directeur van de SPSB, Ginmardo Kromosoetoe en directeur van GinLey N.V. Bryan Jurgens.

Ze zijn aangehouden voor deelneming criminele organisatie, valsheid in geschriften, fraude en gehandeld in strijdt met de Anti-corruptiewet.

Uit documenten die sinds mei 2019 circuleren, zou blijken dat er leningen zijn afgesloten bij de Surinaamse Postspaarbank, maar dat die niet zijn afgelost. De leningen met een waarde van omgerekend vele miljoenen euro’s zouden daarna uit de boeken van de bank zijn verdwenen.

In het belang van het onderzoek zitten ze in voorarrest.


11 REACTIES

 1. Waarom heeft het zo lang geduurd geld is al lang naar geheime banken.De regering laat het niet op tijd onderzoeken om dat zij ook mede plichtig zijn wo ziting he chan.
  gemodereerd

 2. Benieuwd of er gerechtelijkheid zal geschieden. Alle vermogens van betrokkenen confiskeren en terug naar de Staatskas. Wegens misbruik van hun macht langdurig opsluiten, zodat het ook een voorbeeld wordt voor een ander om niet in herhaling te treden!
  Kijken of de president spierballen kan tonen.
  gemodereerd

 3. Deze chinees wilde sneesie spelen. Hij dacht zeker dat zo lang ndp het voor het zeggen hebt niemand het door zal hebben. Dat klopte ook wel. 👺👺
  gemodereerd

 4. Het geld dat Hew A Kee achterover gedrukt heeft, is intussen verdampt. Om de kas aan te vullen, zou ik, als ik Hew A Kee was geweest, de media die mijn foto met naam en toenaam, zonder balkje voor de ogen hebben afgebeeld aanklagen en een grote schadevergoeding eisen. Alhoewel, DiDiBri heeft het, intussen al meer dan 40 jaar, voor andere verdachten verpest, want die @#$% wordt al jaren zonder balkje voor de ogen afgebeeld, integendeel werd hij tot voor kort nog met sjerp en ambtsketen in vol ornaat afgebeeld en zijne excellentie genoemd.
  gemodereerd

 5. Stadsguerillia
  13 april 2023 Bij 18:15
  Met je reacties zou je aan een grote vorm van zelfbedrog meewerken. Jouw reacties zijn totaal zinloos.
  gemodereerd

 6. Surinamers moeten niet doen alsof hun neus bloed en met de neus op de feiten worden gedrukt dat door de regeringen van ddb in de periode 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 en 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 deze boeven allemaal op bevel van ddb en boefdraad als CEO van de CBvS en minister van Financien criminele daden hebben gedaan op crimiele grote schaal. Dit is de oorzaak dat Suriname nu in grote schulden is bij binnenlandse en buitenlandse crediteuren.

  ddb, ddb gezin, ddb vrienden, ddb innercircel hebben zich schandalig rijkgemaakt. Deze gasten zijn nu muisstil en al het valuta dat Suriname had hebben deze gasten vd banken hand en spandiensten geleverd dat de valuta naar buitenlandse bankrekeningen van deze genoemde gasten is terecht gekomen, belastingparadijsen enz.

  Waarom dachten jullie dat boefie zoveel in het buitenland was, weet u dat nog? Bezig al de valuta van deze boeven en zichzelf veilig te stellen. Waarom dat je dat de inner cirkel van ddb zo vaak in Dubai was en andere buitenlanden, allemaal bezig met het valuta van Suriname, CBvS, al de banken van Suriname veilig te stellen.

  Deze valuta van de Surinamers zien we nooit meer terug omdat eenmaal uit Suriname naar een tussen schakelbankrekeningen die als de valuta een maal is afgeschreven naar nul, en die bankrekeningen worden stop gezet loopt het spoor dood. Te veel schakels en het wordt moeilijk te traceren als het ook in belastingparadijzen terecht komt. Dus Suriname, Interpol heeft het nakijken.

  Echtgenoor van ddb, ddb (kleinkids, inner cirkel), boefdraad, aloebaba, ndp criminele bende kunnen op Santo Domingo, Dubai, enz in buitenlanden genieten als God in Parijs. Met de binnen- en buitenlandse schulden, grote armoede en grote ellende bij de Surinamers, Surinamers die hun primaire levenbehoeften niet kunnen betalen, grote criminaliteit, Suriname skeer zal ze een worst wezen. Hun zaken voor generaties zijn (inter)nationaal geregeld als het om hun valuta gaat. Ze kunnen met hun creditcard overal ter wereld just like that betalen.

  Dat deze loopjongen nu allemaal gepakt zijn komt omdat ze voor een kruimeltje zaken moeten uitvoeren. Het beste dat ze kunnen doen is precies vertellen wat ze gedaan hebben, in opdracht van wie, de transacties, enz. Waardoor toch alles op alles wordt gezet om de verdwenen valuta weer naar Suriname te halen ddb en inner cirkel, boefdraad, ndp-criminelen.

  Ondanks dat ddb, boefdraad, aloebaba vanaf 2010 – 2020 Suriname in grote schulden heeft gebracht, ddb, gezin ddb, aloebaba, ddb family en friends zich ontzettend verrijkt hebben, Suriname vanaf 25 Februari 1980 vernietigd heeft, heb je vele volwassen Surinamers met het denkniveau van een kind ve lagere school die in ddb hun god zien. Gelet op het denkniveau van deze volwassenen kan je ze niet kwalijk nemen dat ze het voor een portie bami met sambal en een zuurwater doen.

  Suriname is totaal vernietigd geworden door ddb en zelf bravo is nu vp van de republiek Suriname en deze man, bravo wil Suriname uit het moeras waarin hij en Suriname in zitten met het haar hoofd van Suriname uit het moeras halen.

  Er zijn maar een paar mensen in de republiek Suriname die lachen om wat nu in Suriname gebeurt.

  Als u de namen noemt, zal ik fluiten als u de juiste naam heeft opgenoemd
  gemodereerd

 7. Gardelitootje, karma sluimert, maar slaapt niet. Je bent de sigaar en hopelijk gaan er meer koppen rollen, dus zing mi boi, zing als een twa twa en hang niet de martelaar uit.
  gemodereerd

 8. Spiti kon mi boi spiti kon. Mik a bos
  Te a musu bos.
  Godo broko siri panja.
  Hahaha Debby dok wan prési ini dunru bemre.

  Debby Belfort parken ing busje keba see strati gi yu.
  gemodereerd

 9. komen allemaal straks vrij , want bouta wil niet dat hij verlinkt wordt door zijn paarse lammetjes
  gemodereerd

 10. Alle afgesloten deals die hij heeft getekend nagaan, zoals ID kaatten, hij heeft ons land met vele miljoenen benadeeld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.