Miquella Soemar-Huur: “Brandstof in Marowijne wordt gehamsterd; liter kost 60-80 SRD”

3
Miquella Soemar-Huur:
Drukte bij de benzinepomp in Moengo

ABOP-parlementariër Miquella Soemar-Huur zegt dat brandstof gehamsterd wordt in het Surinaamse district Marowijne.

“Ik was gisteren daar en we konden niet tanken. Tot nu toe heeft de gemeenschap te kampen daarmee. Wat we merken is dat er gehamsterd wordt. Vanuit Paramaribo komen er tanks naar daar en er wordt voor een liter SRD 60 of SRD 80 gevraagd”, zei de politica dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA).

Op de agenda stond de behandeling van de Toerisme Raamwet en de Wet Suriname Toerisme Autoriteit. Volgens de volksvertegenwoordiger worden mensen hierdoor genoodzaakt deze hoge bedragen neer te tellen. Vooral toeristen, die steeds de oversteek doen tussen Frans-Guyana en Suriname, ondervinden veel last ervan.

Voertuigen moeten bijgetankt worden om deze toeristen te vervoeren naar Paramaribo. Dat kan helaas niet op dit moment. Hamsteren is in Suriname nog steeds verboden conform Decreet Hamsteren houdende regeling tot het tegengaan van het hamsteren van goederen in buitengewone economische omstandigheden (S.B. 1986 no. 57).


3 REACTIES

 1. dat zijn toch haar EIGEN ABOB mensen die het doen??? dus come on mevrouw miquella begin geen anderen te besculdigen. zijn je eigen abanlies.
  gemodereerd

 2. Er is zoveel verboden maar toch breken ze die regels en wetten elke seconde van de dag. Omdat CORRUPTIE, NEPOTISME en allerlei andere criminele handelingen niet worden aangepakt.

  Surinamers hebben dit aan hunzelf te danken door decennia lang crimineel gedrag te gedogen. Het is echt zo dat “te yu kweki sneki yu sa sjie aboma”. Er zijn tig aboma’s gekweekt , niemand durft of kan ze nog aanpakken.

  Op naar een koers van 1 op 200…
  gemodereerd

 3. Het is toch goed dat mevrouw dit aankaart.
  Vaker rapporteren.
  Heel slecht voor de toeristen, dit is oplichting.
  De dc en politie moeten ingrijpen.

  Hoe was haar lichaamstaal deed ze alsof, in het dna? Speelde ze toneel, of is dit feit onbelangrijk omdat ze geen vhp is….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.