dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKinderuniversiteit en Webhelp Suriname slaan handen ineen

Kinderuniversiteit en Webhelp Suriname slaan handen ineen

-

Does Travel - naar Suriname

Op woensdag 12 april vond de ondertekening plaats van een samenwerkingsovereenkomst tussen Webhelp Suriname en de Kinderuniversiteit Suriname. Jo-Ann Monsels, oprichtster en voorzitter van de Kinderuniversiteit en Webhulp directeur Frank Meijer hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor drie jaren, met de mogelijkheid tot verlenging.

De Kinderuniversiteit, die twee jaar geleden werd opgericht, heeft als doelstelling wetenschap en technologie introduceren bij kinderen van 6 tot 12 jaar, om zodoende vroegtijdig hun interesse te wekken voor hoger onderwijs en doorstuderen. “We zijn superblij dat Webhelp aan boord is als ‘vriend van de Kinderuniversiteit’ omdat deze samenwerking bijdraagt aan verduurzaming van dit concept in Suriname”, zegt Monsels.

De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat Webhelp naast financiële ook materiële ondersteuning zal bieden en helpen faciliteren van de ‘kindercolleges’. De Kinderuniversiteit heeft als duurzame missie aanwakkeren van het kritisch en creatief denkvermogen bij kinderen. “Zo willen we op een informele manier het leren bij hen sterk stimuleren. Wij vinden dat zij ook buiten hun schooltijd weet moeten hebben van doorstuderen.”

Gedeelde visie
Dit sluit aan bij de visie en doelstelling van Webhelp Suriname, met 1.200 werknemers de grootste speler binnen business process outsourcing-industrie (BPO) in ons land. Daarbij gaat het om de uitbesteding (outsourcing) van de klantenservice en klantencontact door grote Nederlandse organisaties in de retail, media, finance, utilities en public markt. Webhelp Suriname is de offshore locatie van Webhelp Nederland, dat deel uitmaakt van de wereldwijde Webhelp Group met 160.000 medewerkers in 65 landen.

Het klantenservicewerk wordt steeds complexer waarbij het gaat om taal, snel analyseren en zelfstandig besluiten nemen. “Bij de Kinderuniversiteit wordt nieuwsgierigheid, creatief zijn en kritisch nadenken vroeg aangeleerd”, zegt Frank Meijer, algemeen directeur van Webhelp Suriname. “Als groeiend BPO-bedrijf is het voor ons belangrijk dat dit binnen het onderwijs wordt gestimuleerd.”

Verdere toekomst
Dankzij de goede beheersing van de Nederlands taal doet Suriname het goed als dienstverlenend land in de BPO-branche, die lokaal naar verwachting de komende jaren zal uitgroeien naar zo’n 10.000 arbeidsplaatsen. “We kijken naar de verdere toekomst”, zegt Meijer. “We hebben hier een prachtige industrie opgebouwd maar het wordt een probleem als er onvoldoende aanwas van goedgeschoolden zal zijn. Vandaar dat wij de Kinderuniversiteit als initiatief belangrijk vinden voor Suriname in het algemeen, het is heel vernieuwend.”

De Kinderuniversiteit heeft al nauwe samenwerking met de Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (met name het Lala Rookh Museum) en UNASAT, die ruimtes bieden voor de fysieke kindercolleges. Bij de Kinderuniversiteit hebben inmiddels ruim 1.700 kinderen een kindercollege gevolgd en per deelcollege worden maximaal 25 kinderen toegelaten. Het streefdoel voor dit jaar is dat er 3.600 kinderen worden bereikt.

Het was Webhelp die toenadering zocht voor de samenwerking. “Het is een verademing dat een bedrijf op ons afstapt in plaats van omgekeerd” zegt Monsels. “We hebben toegewijde medewerkers. Wij zien dit ook als een schouderklopje. Dit is de beloning voor de passie van ons team.”

Financieel laagdrempelig
Het inschrijfgeld per kind bedraagt SRD 100 per kindercollege in Paramaribo. Op scholen in districten worden de kindercolleges gesponsord aangeboden. Dit zijn mobiele kindercolleges waar individuele leerlingen geen eigen geldelijke bijdrage leveren. Maar door de koersontwikkeling wordt het een steeds grotere uitdaging om de financiële drempel laag te houden voor kinderen uit alle sociaal- economische klassen. “Deze samenwerking betekent dat we ons inschrijfgeld niet hoeven te verhogen, waardoor we minder uitval zullen hebben van kansarmere deelnemers”, zegt voorzitter Monsels verheugd.

“De financiële laagdrempeligheid vergroot de toegankelijkheid van onze kindercolleges in Paramaribo en de ‘mobiele kindercolleges’ op scholen in de districten voor al onze leeftijdsdoelgroepen. Daarnaast is het heel belangrijk dat we een duurzaam initiatief zijn. Deze samenwerking met Webhelp draagt daaraan een behoorlijk steentje bij”, aldus Monsels.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Hoooo wat is kinder universiteit.
    De kleine kinderen kunnen nu al de lessen die zij krijgen niet behappen. Dit is toch ongelofelijk voor woorden, dat de bestaande ontwikkeling van de lesstoffen achterop raakt bij de ontwikkeling van de vorming van het kind en wordt nu ingehaald door een populaire benaming van ,,kinder universiteit,, die geen toegevoegde waarde toevoegde voor de ontwikkeling van het kind. Allemaal weggegooid geld die veel beter hadden kunnen worden besteed. De afgestudeerden hebben nu al geen werk. Welke berg gaan deze kinderen omver stoten!!!
    Zelfs super ontwikkelde landen met een hoge iq bij kinderen kennen geen kinder universiteit!
    Wat een drama!! Straks lopen ze met 12 jaar met bulls op zak………………..


    gemodereerd
  2. faya mang , wat zeurt jij , de kinderen werden dom gehouden tijdens het regiem bouterse , en de meeste van deze kinderen zijn nu criminelen , dus je moet de kinderen de kans geven om op jonge leeftijd hen alvast de mogelijkheid laten zien dat ze zelf wat aan hun toekomst kunnen doen , en dit doe je op school , want kinderen moeten toch na schooltijd kunnen spelen , ravotten , kattenkwaad uit halen , en door de kinderuniversiteit en webhelp worden deze kinderen een kans gegeven om niet aan criminaliteit te denken


    gemodereerd
  3. Dit is een heel goed initiatief!

    In mijn optiek kan suri liever overstappen naar een diensteneconomie.
    Er zijn voldoende inkomsten uit goud, hout olie, eventueel toerisme.
    Kwestie van reguleren en belasting verhogen. De rest van het land hoeft niet gesloopt te worden. Zelfvoorzienend in voedsel eventueel uitbreiden. Stop met import junkfood, is puur gif.

    “Bij de Kinderuniversiteit wordt nieuwsgierigheid, creatief zijn en kritisch nadenken vroeg aangeleerd”
    Fantastisch, weg met die ouwe mindset.

    Ideetje voor een crowdfunding; adopteer een kind (niet letterlijk) en betaal het schoolgeld.

    Het achterland verdiend extra aandacht, een vernieuwde kieswet zal niet helpen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES