Aangehouden laborant goudbedrijf op verzoek van advocaat in vrijheid gesteld

4
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Een laborant werkzaam bij het mijnbouwbedrijf Newmont Suriname werd afgelopen zaterdag door de politie aangehouden, nadat er in zijn bureaulade 70 gram zogeheten carbon was aangetroffen. Carbon absorbeert fijne goud deeltjes en de aangetroffen hoeveelheid carbon was goed voor een geringe hoeveelheid goud.

De medewerker is dinsdagmorgen op verzoek van zijn advocaat mr. Maureen Nibte in vrijheid gesteld.

Bij de voorgeleiding heeft de raadsvrouw het Surinaamse Openbaar Ministerie laten weten dat haar cliënt niets heeft ontvreemd. Hij weet volgens haar ook niet hoe de 70 gram carbon, met daarin een gering hoeveelheid goud, in de lade is beland.

Nibte hield de vervolging verder voor haar dat gaat om een waarde van slechts 1,70 USD, waarvoor haar cliënt was aangehouden.

“Het is algemeen bekend dat de medewerkers van het mijnbedrijf bij vertrek onderwerpen worden aan strenge security controle. Ze kunnen dus niet zomaar wegglippen met goederen die toebehoren aan het bedrijf”, aldus de advocaat.

Ze verzocht de vervolging om haar cliënt naar huis te sturen. Hiermee ging de officier akkoord en stelde de laborant in vrijheid. 
 
 


4 REACTIES

 1. Hij weet van niets af. “Iemand” zou hem willen bezwaren. Tegenwoordig schijnt iedereen onschuldig te zijn, terwijl er strafbare feiten worden gepleegd. Is hij vrij, of is in voorlopige vrijheid gesteld?
  gemodereerd

 2. Waarop zullen we het op gooien, vormfout of is het de fout van de
  verbalisant ????? ”Mr:mw:M.Nibte slaapt niet, stelletje sukkels”
  Mr: Nibte is nou eenmaal de beste strafpleiter van Su, en die leid je
  niet zo maar om de tuin!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. het is niet alle goud wat er blinkt , maar wel telkens dat die zilveren madam op de voorgrond staat , is het toch waar dan een bepaalde groep haar betaald met zilverlingen , want haar cliënten of ze arm zijn , verkrachters , geweldplegers , drugsgeweld of dronkaards die zonder rijbewijs ongelukken maken met doden tot gevolg staat zij bij
  Matteüs 27:5
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.