TV: Nederlandse man voor 50.000 euro opgelicht door vrouw in Suriname

20
Beeld (c) RTL - Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt.

Dinsdagavond was het programma ‘Oplichters Aangepakt’ van Kees van der Spek weer te zien op de Nederlandse TV. In deze aflevering ging Van der Spek naar Suriname, voor een zaak waarbij een man uit Nederland voor tienduizenden euro’s is opgelicht door een Surinaamse vrouw.

De man genaamd Hendrick zou een relatie hebben aangeknoopt met de vrouw in kwestie genaamd Mieke. Vijf jaar lang maakte hij geld voor haar over. Ze zou steeds nieuwe smoesjes hebben verzonnen om geld van Hendrick af te troggelen. Zo zei ze dat ze ziek was en geld nodig had voor de dokter. Daarna zei ze dat ze ontvoerd was en er losgeld betaald moest worden aan de ontvoerders.

Hendrick zou voor zo’n 50.000 euro zijn opgelicht door zijn vriendin op afstand. De vrouw heeft geen brandschoon verleden, want ze heeft vijf jaar vastgezeten voor een moord die ze heeft laten plegen op een ex-liefje van haar. Ze zou deze man in 2001 hebben opgelicht en nadien zelfs de opdracht gegeven om hem te vermoorden.

In het programma zoekt Kees van der Spek de familie van deze overleden man op. Ook gaan ze naar het politiebureau, waarna Mieke wordt opgeroepen voor verhoor. Daar praat Van der Spek kort met haar en vertelt ze dat ze ‘vreselijk veel spijt’ heeft dat ze Hendrick heeft opgelicht en dat ze hem terug wil betalen. Ze wordt daarna uiteindelijk opgepakt door de politie.

Door de oplichting van Mieke ziet en spreekt Hendrick al jaren zijn familie niet meer. Maar daar komt nu verandering in. In Suriname ontmoet hij zijn familieleden en sluit hij hen in de armen. ‘Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt’ kijk je terug bij Videoland.


20 REACTIES

 1. domme Hollander , vele Surinaamse vrouwen kun je niet vertrouwen , maar daar in Holland zijn ook vele Surinaamse vrouwen die je een oor aan kunnen naaien , van der spek heeft ook daar een zaak aan het licht gebracht en toen die Surinaamse vrouw ermee werd verwittigd vluchtte ze later nar Suriname
  domme Hollander als die vrouw je telkens om geld vraagt dan kun je toch op de klompen aanvoelen dat het geen zuivere koffie is
  gemodereerd

 2. Ja maar, als die vrouw steeds fotos van haar slipje opstuurt, ontstaat er halverwege tussen je klompen en hersenen een hoge drempel, waardoor de verbibding tussen hersenen en klompen verbroken is, je voelt als man dan niet veel meer aan je klompen.
  gemodereerd

 3. Dus dat ,a kies ing mooi!!!! Vele mannen zo oerdom ,ik heb er geen woorden voor.
  gemodereerd

 4. De kop van dit bericht zou moeten luiden:
  ‘Vijf jaar lang droogneuken voor € 50.000.
  Tje poti Hendrick, voor dat bedrag had je misschien je leven lang je nippel kunnen greasen op de walletjes in Amsterdam.
  gemodereerd

 5. Mae Mieke Amat is niet alleen een oplichtster maar mae heeft ook iemand laten vermoorden. Hendrick zou zomaar het volgende dodelijk slachtoffer van Mae kunnen worden. Goed dat er vanuit Nederland hulp kwam en erger is voorkomen. Mae moet boeten voor het misdrijf.
  gemodereerd

 6. @WAT. Domme Hollander? Je hebt makkelijk praten wanneer het niet bij jou aan je deur is.
  gemodereerd

 7. @WAT Domme Hollander?
  Je hebt makkelijk praten wanneer het niet in je straatje past.
  gemodereerd

 8. Dit WAtje durft anderen dom te noemen.. jij zit met een mondkap in je kelder de hele dag op waterkant half gare idioot.. jij hebt vast een rotleven en denkt de hele dag aan je ex lover bouta. Jij was vroeger paarser dan paars he grondbedelaar en nu ben je boos op je paarse ratten en ben je veranderd in een oranje kakkerlak. 🎶WATje en Bouta sitting in a tree,🎶…..
  gemodereerd

 9. @ WAT

  Het is een beetje grievend wat je schrijft, het komt zelf stigmatiserend over moet ik zeggen! Maar ik begrijp wat je bedoeld, de man is verliefd en als je dat bent, dan ben je in de
  wolken. ”En zij denkt weer, in troebel water moet je vissen”.
  In Nederland lopen veel vrijgezelle dames van verschillende
  pluimage rond, waarom helemaal naar Su om een lilikoe te
  versieren ???? Ma aboen, a sma poer dong gi a man!!!
  A vrouw takki te yu wan ..aai, yu mus fu paai! In het algemeen
  zijn wij mannen dom, waarom nemen we een hele koe, als een pond al genoeg is ??? Denkt erover na, wat ik bedoel.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. I. Kazia

  Hou je op, ik kom lach me de pleuris man/ vrouw.
  Naar de wallen kost goedkoper, en dan heb je nog keuze
  ook!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. @ Medusa

  Laat @WAT met rust, hij heeft geen deur: want hij woont in tent! (Grapje hoor WAT)

  Jacko
  gemodereerd

 12. Een goed verzorgde gleuf kost nu eenmaal geld……in Suriname kun je echter ook terecht voor slechts een fractie van deze 50.000 euro……je loopt echter het risico dat jouw klokkenspel hierna spontaan en voorgoed op de grond valt…..niet waar Debbie?…….
  gemodereerd

 13. Mw is aangehouden door de politie?? Met mw Nibte in de arm loopt ze binnenkort weer vrij rond en kijkt uit naar haar volgende doelwit. Ze wilt die 50 duizend terugbetalen?? Hoe dan?
  gemodereerd

 14. Famiri zou het zo kunnen zijn dat hij dacht met zijn piemel i.p.v. met zijn brains?
  Lastig als je de twee belangrijke organen hun functie niet snapt.
  gemodereerd

 15. Het enige Hollandse aan deze Hollander is zijn paspoort, we hebben hier gewoon te doen met een domme Surinamer, wiens familie in Suriname woont. ik weet niet meer hoeveel Javaanse klasgenoten van mij Hendrik genoemd werden..
  gemodereerd

 16. Ik was klant van de heer Oemar en kan me de moord van hem nog herinneren, wat een verschrikkelijke zaak, dat ze maar 9 jaar heeft gezeten en daarna deze goeie man zijn leven heeft kunnen vernietigen is niet goed te spreken. Moord straffen in Su zijn belachelijk. Wie weet wiens leven ze meer stuk heeft gemaakt in de tussen tijd die niet naar voren is gekomen.
  gemodereerd

 17. Deze man heeft zelf al heel veel mensen bedrogen en gaat nu zielig doen. Nu is de oplichter zelf opgelicht. KARMA é tek ing now.
  gemodereerd

 18. Wat ik niet snap is dat die mevrouw Mieke zegt dat die meneer Hendrik een goede man is, waarom besteelt zij die man dan, deze oplichtster? Ze had geen reden om deze meneer zo slecht te behandelen. Ook al zou hij geen goede man zijn, dan nog is er geen reden om iemand op te lichten. Ga lekker werken voor je geld en lieg en bedrieg niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.