RBTP ingezet bij onrust tijdens controle cellenhuis politiebureau Geyersvlijt

6
Onrust bij controle cellenhuis politiebureau Geyersvlijt

Bij een cellen controle op politiebureau Geyersvlijt in Suriname, zijn opnieuw diverse verboden spullen zoals telefoon toestellen, kogels, scherpe voorwerpen, aanstekers, chargers en drugs aangetroffen en in beslag genomen (foto).

Ten tijde van de inval brak er een kleine opstand uit onder de arrestanten in het cellenhuis. De arrestanten hebben heftig geprotesteerd tegen de controle, waarbij de politie met voorwerpen werden bekogeld. Door kordaat optreden van de Mobiele Eenheid (M.E.) en het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP), hebben er zich geen calamiteiten voorgedaan en werd de situatie snel onder controle gebracht, meldt de politie.

Het RBTP moest de nodige assistentie verlenen om een arrestant uit de groep af te zonderen.

Ondanks strenge controle op voeding en kleding die van buiten gebracht worden voor de arrestanten, worden er toch verboden spullen naar binnen gesluisd.

Vorige maand werden bij een controle ook verboden spullen bij de arrestanten aangetroffen. Een aantal arrestanten werd daarbij mishandeld, waarna twee voor medische hulp per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht.

In verband met het onderzoek in deze zaak zijn 15 mannen waaronder de leidinggevende van DTC aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.


6 REACTIES

 1. Nieuwe strategie ontwikkelen.; nieuw beleid. Geen kleding en vreten meer van thuis. Maak gevangenpakken voor ze en geen vreten van buiten. Je vreet gewooon wat de pot schaft. Als je eten van huis wil, dan moet je je gedragen als een waardevolle burger. De ‘bewakers’ moeten gescreend worden, want voor een paar srd’tjes knijpen ze de ogen stijf dicht.
  gemodereerd

 2. O wat een drama, wat een drama. Dit zijn artikelen die je ALTIJD in ELKE cellenhuis of gevangenis ter wereld zult vinden. Wat een zwak vertoon van “kijk, zie je, zie je” door de politie.

  Opgesloten mannen roken sigaretten en cannabis. Na so a de, na so a sa tan de.
  Ra-ra, ze gebruiken natuurlijk aanstekers om die sigaretten aan te steken. De mobiele telefoons en opladers worden meestal door de bewakers zelf gesmokkeld en aan de gevangenen gegeven, voor een paar rotte SRD’s in ruil.
  Er zijn zelfs agenten/bewakers die sigaretten van gevangenen krijgen, ja, illegale sigaretten (Tradition merk) die ze vlak daar binnen van het politiebureau roken.

  Dit alles word nu tentoongesteld om hun behandeling van gedetineerden te rechtvaardigen. Wat een stel dramaqueens die misbruik maken van de onwetendheid van het publiek als het om deze dingen gaat.
  gemodereerd

 3. inderdaad debby man , de paarse rotte appels moeten per direct verwijderd worden , want die vinden het niet erg dat er van allerlei wapens , drugs , telefoons e.d. naar binnen komt , want zei zullen er niet slechter van worden , en ze moeten die 15 wedsdienaars direct terug roepen en ook deze arrestanten en die paarse rotte appels een lesje leren
  gemodereerd

 4. @debby “ die rotte appels uit ht corps moeten ze opruimen.”
  Hé hé eindelijk geeft Debby toe dat die paarse ratten uit het corps opgeruimd moeten worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.