Makoe: “Saya is een crimineel die stemvee binnenhaalt voor VHP”

24
Gordon Mac-Donald

Gordon Mac-Donald alias ‘Makoe’ heeft weer van zich laten horen. De NDP’er heeft in een interview met Culturu Tv flink uitgehaald naar de Haïtiaanse ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon van de belangenbehartigingsorganisatie Team Haïti. Volgens Makoe is Saya een crimineel die bezig is stemvee vanuit het buitenland binnen te halen voor de VHP.

“Crimineel Saya, die blijft maar rondhuppelen in de directe omgeving van het staatshoofd, heeft toestemming gekregen voor 16 vluchten. En u wilt niet weten hoeveel die crimineel op 1 passagier vanuit Haïti maakt”, aldus Makoe in dat interview.

De in Haïti geboren ondernemer Saya, die vaker publiekelijk kenbaar heeft gemaakt de VHP te ondersteunen, is  eerder vaker beschuldigd van mensensmokkel vanwege de vele chartervluchten waarin hij zijn landgenoten heeft laten overvliegen naar Suriname. Zo heeft hij in augustus vorig jaar, ondanks een algemeen reisverbod vanuit Haïti, toch toestemming gehad om 175 personen over te vliegen naar Suriname.

Vorige maand heeft Bibis-minister Albert Ramdin in een brief aan de president voorgesteld om het personenverkeer tussen Haïti en Suriname verder te versoepelen.

Volgens Makoe zijn er naast Haïtianen ook Indiërs die vanuit verschillende routes naar Suriname worden gehaald. “Men importeert stemvee. De mannen zijn zelf bezig de route uit te breiden tot via Brazilië. U wilt niet weten hoeveel huizen, appartementencomplexen en hotels bomvol zijn. U ziet ze elke dag rondlopen. Die mannen uit India”, aldus de NDP’er.


24 REACTIES

 1. Dat deed jouw fascistische leider en despoot Bouterse ook dus kom hier geen lul verhaal vertellen. En echt overtuigend bewijs heb jij niet.
  gemodereerd

 2. Ik heb de Indiërs met mijn eigen ogen gezien. Ze verblijven in een pand op de hoek van de Ramgoelamweg en de Indira Ghandiweg.

  Voor de goede orde: De minister van Alle Zaken moet niet weer gaan roepen dat dit FAKE NIEUWS is.

  In de diverse dagbladen had deze super minister gezegd dat Fake News hem de keel uit hangt.

  Dat de president was gaan SHOPPEN was ook FAKE NIEUWS volgens deze minister.
  gemodereerd

 3. Moeder koe, wat doe je de hele dag? Werk je wel ? Ipv om te kijken wat anderen doen? Als saja dat voor jouw paarse rattenbende had gedaan, had je je bigi bek gehouden. Ik ben het niet eens, wat er gebeurd om buitenlanders zo makkelijk naar Suriname te halen. Maar moeder koe, njang mang no lobi njang mang.
  Onderzoek eerst hoe jouw paarse afgod gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, vanaf 1980 het, door jouw verfoeide systeem, heeft ingevoerd in Suriname. Soema sabi, bali BOE
  gemodereerd

 4. “Bibis-minister Albert Ramdin”
  Waarom als ik deze man zie, moet ik denken aan een minister van Buitenaardse Zaken? Komt het misschien omdat hij altijd zo stoïcijns uit z’n kutai ogen kijkt?
  gemodereerd

 5. Makoe is jaloers, tijdens bouta deden ze dat ook. Nu kan makoe niks meer ervan profiteren, dan haal je ze nu toch ook want toen graaien jullie ndp (was niet lenen) letterlijk overal bij alle banken.
  gemodereerd

 6. Jo koe de zwarte racist haat hindoestanen. Hij kan het niet accepteren dat een hindoestaan president is. Dit soort zwarte racisten willen een dictator als president. Hij kan nu niet meer graaien daarom is hij gefrustreerd. Jij super racist. Ga werken idioot.
  gemodereerd

 7. Bouterse heeft van alles gehaald naar Suriname, van Chinezen en Filipijnen tot aan Haïtianen en Cubanen. Niet te vergeten ook Ghanezen. Maar die hadden geen trek in Suriname. Ze vonden Suriname een veels te armoedige land.
  gemodereerd

 8. Laten we hopen voor maKOE en mensen die op hem lijken dat de Aziaten niet massaal besluiten om Suriname te verlaten.
  gemodereerd

 9. Na hun inburgeringscursus belanden die buitenlanders vd maikoe in nigeria of sri lanka. Dat mek meneertje wraak.

  Fakenews, de Indiaase ambassade haalt eigen mensen met kennis binnen, net als de chino’s.
  Super Fake!
  gemodereerd

 10. @ E.T. ramdin alias bisbis worong is van binnen dood. Een zombie. Zijn laatste lage saka saka streek is de vereniging van economisten voor leugenaars uitmaken.
  Die hebben Albert de baboon een spiegel voorgehouden. Blijkt ramdin een draaikont, leugenaar, incompetente trash figuur te zijn.
  Een echte onbeschaamde awarie domrie.
  gemodereerd

 11. Saya heeft weinig principes… nadat hij openlijk kritiek uitte op de President, is hij in het gevang beland om iets onbenulligs!!!Waarschijnlijk heeft hij een deal gesloten met ????..! En mag dan nu weer vrolijk mee huppelen aan de zijde van de man ,die mensen opsluit indien men kritiek uit. Geef mij dan liever Makoe, die duidelijk geen blad voor de mond neemt en spreekt vanuit het hart.

  Saya voelt geen pijn, zwemt in het geld en heeft connecties op het hoogste niveau! Daarbij dient hij het belang van zijn haitiaanse broeders en zusters, door ze een uitweg te bieden om uit de ellende te geraken. In Suriname is hij God onder deze mensen. Onze President heeft hem blijkbaar nodig, zou Makoe dan onzin verspreiden??

  We weten allemaal hoe vaak de President en de VP verkondigen, dat ze voor 5 jr het mandaat hebben gekregen en dat zullen uitzitten, ondanks het niet lukt om resultaat te behalen. Dit duo is blind door machtswellust. En lijkt mij niet vies van de insinuaties die niet geheel onterecht worden gesteld door Makoe.
  gemodereerd

 12. Saya is een grote sponsor van de VHP. De VHP heeft heel veel profijt als deze boef criminele Haïtianen naar Suriname haalt en die uiteindelijk op de VHP gaat stemmen bij de verkiezingen in 2025. Schaamteloze vertoning van de oranje partij.
  gemodereerd

 13. ik kan me de vorige verkiezingen nog herinneren toen er busladingen guyanezen/haitianen opeens nickerie en coronie binnenreden en gingen stemmen
  woonachtig op plantages die niet bewoonbaar zijn
  dus de ene crimineel die de andere crimineel beschuldigt
  typisch surinaams weer
  gemodereerd

 14. bouterse deed dat ook, bouterse deed dat ook. wanneer gaan ze zich realiseren dat dat de reden is waarom bouterse is afgestemd? ezels!
  gemodereerd

 15. Makoe praat onzin en overlegd ook geen echte, harde cijfers.
  Onzin omdat iemand pas na naturalisatie mag stemmen.
  Voor cijfers zijn verschillende bronnen beschikbaar.
  – Douane en vliegmij: aantal passagiers dan van resp naar Haïti vloog.
  – Bevolkingsdata: omvang per leeftijdsgroep.
  – Afgifte en vernieuwing paspoorten.
  – Aantal naturalisaties.
  Lijkt er meer op dat Makoe zich herinnerde wat Bouterse in Corronie deed en wild aan het fantaseren sloeg.
  gemodereerd

 16. Ja @ Dre, alsmaar terug wijzen naar DDB. Zo stupide zijn deze mensen..
  Heeft men je daarvoor gekozen Chan?
  Dat Saya gewoon laat maar merken dat hij je in zijn macht heeft.
  Geen enkele bodyguard kan hem tegen houden, als hij je commandeert dan dien je op te komen draven.
  Net zoals een hond zijn baas gehoorzaamt.
  Ie soengoe jere Chan.
  gemodereerd

 17. @Konsensi: daarbij dient hij het belang van zijn Haïtiaanse broeders en zusters door ze een uitweg te bieden om uit de ellende te geraken”. Well Saïd, konsensi.
  Wie van de negatievelingen die altijd commentaar leveren volgt het voorbeeld van saya? Jullie eigen broeders en zusters zitten ook in diepe ellende, maar niemand van jullie denkt eraan ze een handreiking te doen om uit deze piena te komen. Wel aan de zijlijn lullen, maar helpen?
  gemodereerd

 18. Makoe, lult maar wat. Straks kunnen we de paarse makoeachtiigen op de vingers tellen.. zijn
  ‘baas’ ligt strx op zijn grote buik in de cel😂😂🤣🙃🙃
  Chan moet inderdaad meer werkers uit Azie: India; China en Indonesie proberen te interesseren /over te halen naar /voor Su… wie gaan straks al het werk doen op de boorplatforms ??Nu is het de tijd om “onze “ mensen in ruime aantallen binnen te halen; om het land daadwerkelijk op te bouwen !!Marrons /Haitianen zijn harde werkers….suiker-bacoveplantages!! Itt tot de “ kantoorcreolen”/lesiemangs
  gemodereerd

 19. Oen libi Saya, die man doet gewoon wat elke businessman zou doen.
  Bigien luku alla deng sneesie nanga Indier san eh kong dja.
  Weh kos deng Haitiaan voor vies en vuil, maar ze zijn slimmer en werken harder dan Surinamers.
  Don’t hate the player, hate the game.
  gemodereerd

 20. Om een lang verhaal kort te maken, is heel éénvoudig!
  De gasten van de NDP zijn ego trippers, ze willen altijd gelijk hebben! Chan moet al die gasten dat geld van de regering hebben gejat laten oppakken, ongeacht etnische achter grond!
  De miljarden schulden wat DDB en zijn 40 rovers hebben ge-
  maakt betaal je niet in 5 jaar! ” Dus dat gelul van Chan, wo
  sitting, slaat als een tang op een varken”. Dus hij krijgt nu koekjes van zijn eigen deeg, door dat stomme uitlating! De
  eerst 10 komende generatie,s zitten opgescheept met de
  schulden wat DDB en zijn rovers hebben gemaakt!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 21. zowel die ndp-er blaaskalk makoe , en ook die vhp-er saya moeten verwijderd worden , zij zorgen er voor dat de verdeeldheid onder de Surinamers alleen maar toeneemt , deze gasten zijn het stront van Suriname , en het buitenland ziet ook alles wat hier gaande is , en zullen straks Suriname links laten liggen , zelfs in de olie hebben ze geen interesse , want die is vervuild en dat brengt niets op , ons Suriname met 600.000 duizend inwoners zal naar de kloten gaan
  gemodereerd

 22. Het wordt tijd dat Chan korte metten gaat maken met de criminelen die om hem heen verzamelt worden door de VP. Deze zorgt er wel voor dat er ogen en oren op alle posten komen om hem te kunnen waarschuwen.
  Wanneer komt er een dag dat de Surinamer met een gerust hart ergens op vakantie kan zonder als bolletjesslikker of smokkelaar gecontroleerd gaat worden? Joël Martinus ‘Bordo’ en Bouta en Brunswijck staan bekend als de Narcobazen, die voor transporten zorgen..
  Hoe moet Chan dit oplossen, ze zijn instaat hem te vermoorden als hij ervoor gaat liggen. Heel triest.🤨😭
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.