Angelic Del Castilho: “Kritiek coalitieparlementariërs op president is toneel”

22
Angelic Del Castilho:

DA’91 voorzitter Angelic del Castilho typeert de kritiek van coalitieparlementariërs op het beleid van president Santokhi, recent in het parlement van Suriname, als niets anders dan toneel.

“Ik denk dat ze de hitte voelen van het Surinaamse volk, want het volk is ontevreden en wil deze partijen niet terug. Voor mij is het toneel. Ik ben er niet van gecharmeerd en ook niet ervan onder de indruk. Want dit gaat al 2 ½ jaar zo door en al hun geschreeuw en gegil ten spijt.

Als iets in stemming gebracht moet worden, moet u kijken wie tegen stemt. Ze moeten niet weglopen, maar tegenstemmen als ze het niet eens zijn. Want pas als ze tegenstemmen, ben ik overtuigd van hun oprechtheid”, benadrukt de politica.

Del Castilho voert aan dat zij al ruim twintig jaar assembleevergaderingen volgt en steeds gemerkt heeft dat assembleeleden pas kritiek leveren wanneer ze weten dat ze het vertrouwen van de kiezers verliezen. Het kritiek dat dan geleverd wordt, is dan meer een scenario om de regering zogenaamd op de vingers te tikken maar achteraf toch hetzelfde beleid van de regering goed te keuren door voor te stemmen.

“Je bent ook boos, maar waarom verander je dan niets in het beleid? Dat wil zeggen dat je of niet voldoet als parlementariër of je bent bezig om ons gewoon finaal voor de gek te houden”, aldus Del Castilho tegen TBN.


22 REACTIES

 1. 1 ding moet je weten:
  De politiek en het gros van de Surinaamse samenleving is zo corrupt als de pest.

  CORRUPTIE en NEPOTISME zijn aan de orde van de dag. Geen enkele politieke partij is opgewassen tegen de criminele families en hun corrupte werkarmen.

  Corruptie is geïnstitutionaliseerd in het land. Het is net als uitgezaaide kanker. Al zet je zware chemo erop, dat is geen garantie dat je het uit zal roeien. Want er zijn veel hebzuchtige varkens die tot alles in staat zijn om hun weelde en rijkdom te behouden.

  Daarom gaat Suriname in geen 100 jaar vooruitkomen want het probleem is de Surinamer en de mentaliteit.
  gemodereerd

 2. Jogi rooft en rooft, Gayadien wordt genoemd in de witwas praktijken samen met zn pres en nog hoop toppers en figuren naast de pres.
  Ned en USA wisten allang van hun praktijken en kijk mr voor 2025 hoe de zaken per ongeluk naar buiten gaan rollen. Ned gast een andere idioot zoeken om Bouterse aan te pakken. Ze zijn allemaal te zwak.
  gemodereerd

 3. Mevrouwtje doro.

  Als aasgieren loeren ze de hele dag op wkn.
  Ik loer terug 🤭.

  Hallooooo, de revotijd is voorbij, niet alleen jij mag gebruik maken van je “democratisch recht op vrijheid van meningsuiting”, maar elke suri, dus ook de coalitie.
  Lekker boeiend wat jij gelooft!

  Deze vrouw heeft sinds (da)1895 nooit ene dag in de regering gezeten, maar heeft de grootste kritiek.
  Samen met haar serie toyboys van haar ‘wetenschappelijk bureau’, publiceert ze regelmatig demagogische rommel. Onbegrijpelijk wartaal voor het grootste deel van de bekende points.
  Effe een theoretische diplomaten-training en dan ben je prof. Is het bedoeld om te reizen? En wat betekent die vrijage met die ex-vp.

  Ook haar secretaresse is veelvuldig hier aanwezig, no offence klaas.

  Je gaat het nooit worden, dus vergeet die natte dromen van je vrouw.

  Mocht je met 1 zetel binnenkomen, ga je dan je braaksel inslikken, want je hebt een jarenlange beef met alle grote partijen.

  Red eerst jezelf, en dan misschien het volk.
  gemodereerd

 4. Maar misschien jou kritiek op die kritiek gevers is ook toneel. Alleen jij kan zeggen.
  gemodereerd

 5. Iedereen mag een mening hebben en het uiten, maar respect moet er ook zijn.

  del casilho moet dat ook weten en laat ze binnen de grenzen blijven en de hoofdrolspelers zich niet aangevallen voelen. De tijd en energie moeten goed gebruikt worden 1 x 24 uur per dag x 365 dagen per jaar. Alles wat gezegd en gedaan wordt moet positief zijn en men moet hard werken om de doelen te verwezenlijken.

  Gelukkig dat Suriname een democratische rechtsstaat is met een grondwet en verdragen
  gemodereerd

 6. Mevrouw, politiek is toneel. Dus hou op met politiek spelen buiten DNA…..
  gemodereerd

 7. Inderdaad, het is een grote toneelspel van de coalitie parlementariërs. Ze nemen een ieder in de maling. Het is voor hen nu een kwestie van overleven. Ze weten dat hun politieke carrière in een dieptepunt is gezakt. Zij proberen nog de gunsten van het kiezersvolk aan hun zijde te krijgen. Ik denk dat het nu echter te laat is voor velen van hen.
  gemodereerd

 8. Ik ben helemaal eens met deze goeie dame. Dat toneelspel heb ik al lang door. Op zo’n genieperige wijze proberen bepaalde figuren als Jogi de grondrover en professor Asis het volk voor de gek te houden en te misleiden. Wat een achterlijke figuren.

  Beste Angelic, probeer jullie partij goed voor te bereiden voor de verkiezingen in 2025, als die nog doorgaat. Het volk gelooft niet meer in de woorden van de huidige regering. Ik hoop dat het volk de leugenaars van de VHP en de incompetente ABOP een flinke afstraffing geeft.
  gemodereerd

 9. Ze heeft gelijk…. ze spelen toneel..

  Persoonlijke belangen. Zolang je op die positie zit, zal je het verdedigen. Dat is de politiek. A Volk mag njang K…
  gemodereerd

 10. Geen enkele journalist vraagt aan de politici als mw Castilho welk monetair beleid haar partij zou voeren als ze aan de macht komt. Moeten wij stoppen met het IMF programma, zo nee moeten wij opnieuw leningen gaan zoeken om alles te subsidiëren. Tot nu toe hoor ik alleen maar kritiek op het beleid. maar geen oplossingsvoorstellen hoe uit de crises te geraken en hoe om te gaan met de enorme schulden van het land.
  gemodereerd

 11. Ik beoordeel mensen altijd op wat ze, gegeven hun middelen en positie, realiseren. Niet op mooie praatjes. Maar daarvoor is wel goede informatie over de resultaten nodig en het vermogen die resultaten te beoordelen.
  In Suriname (en elders) is het belangrijk dat de kiezers leren om te beoordelen. Leren welke gegevens waarvoor belangrijk zijn. Politici spelen daarin een belangrijke rol. Die moeten kundig zijn en goed kritiek leveren waarmee het aan de kiezers duidelijk gemaakt wordt waarom iets zo belangrijk is. Inhoudsloze opmerkingen als “We moeten breken met IMF” zijn dan ook ongewenst. Waarom weg, wat zijn de nadelen en welke voordelen, wie betalen de prijs, hoe hoog is die prijs, en hetzelfde voor de baten?
  In Suriname (en elders) zijn veel politici onkundige populisten die maar wat schreeuwen omdat ze denken dat de kiezer dit graag hoort. Politici die hun kritiek niet motiveren moet je wantrouwen!
  gemodereerd

 12. Angelic Del Castilho en haar partijtje kunnen geen verkiezingen winnen. Ze zijn te klein, te onbekend en hebben zich nooit eerder bewezen. Simpel onbekend maakt onbemind. Angelic ga gewoon een samenwerking met meerdere kleine partijen aan. Wees niet kortzichtig en arogant om te denken dat je het zelf kan. Voorzitter zijn van een kleine club is maar een papieren titel. Maar meedraaien in een politieke beweging van betekenis en goede wil uit noodzaak geeft iemands grootheid aan.
  Angelic samenwerken, bundelen is in het belang van volk en land. En niet grootheidswaan vanwege een loze titel.
  gemodereerd

 13. Enkele heel goede commends, bv. Kolf en Klaas. @ kolf: “ga gewoon een samenwerking met meerdere kleine partijen aan”. Wel goed de +‘jes en -netjes tegen elkaar opwegen A del C. Ga niet met Palu vrijen, want dan kom je zeker méér dan bedrogen uit. De vz en ovz van deze partij denken het altijd beter te weten, maar kunnen nog geeneens een kwart zetel halen.
  gemodereerd

 14. Had ik al lang begrepen en ben het ook eens met mevrouw Del Castilho, want als je kijkt naar de lichaamstaal van de heer Gajadien en de heer Sharman, dan zie je dat hun kritiek niet echt gemeend is, maar dat ze gewoon een scenario afdraaien om het volk te paaien. Geloofwaardigheid van VHP en ABOP is tot het nulpunt gedaald, zelfs beyond zero.
  gemodereerd

 15. @Esmerald 11 april 2023 Bij 12:27

  Wat ben jij een domme, ongeschoolde en onopgevoede trut.
  Ik begrijp niet goed hoe je posting door de moderatie is gekomen!
  gemodereerd

 16. In Suriname is het ons kent ons. Deze mevrouw heeft helemaal geen aanhang maar wordt overal uitgenodigd haar mening te geven omdat ze in bepaalde kringen beweegt. Het is niets en het wordt niets
  gemodereerd

 17. ha ha die paarse nietsnutters robje g , konsensi, debby man , eigen+ mening en nog meer van die paarse schaapjes daar in Holland , die da 91 van die vrouw castilho hier is het zelfde als bij jullie de sp van die vrouw marijnissen , veel gebler maar dat was het , en zij zullen nooit op het toneel verschijnen ze hebben geen talent om een rol te vervullen in de politiek
  gemodereerd

 18. klaas jij hebt een probleem nu , want jij zit onzin te bleren daar van uit Holland ,
  waarom bemoeien die Hollanders zich met zaken hier waar ze geen kaas van hebben gegeten ,
  bereid je alvast voor op de storm die komt
  gemodereerd

 19. Idem dito @klaas

  Oooh het is dus waar, anders had je niet zo ordinair gereageerd.
  Af en toe moet je een lijntje uitzetten en afwachten wie erin trapt.

  Gelukt!
  gemodereerd

 20. Mevrouw Del Castilho heeft gelijk. De parlementariërs van de regeringspartijen leveren kritiek op de plannen van de regering, maar zorgen niet voor veranderingen in de plannen (geen amendementen, niks ,nada), ze houden verder hun smoel en stemmen dan gewoon voor iets waar zij in principe tegen zijn. Het zijn een stelletje toneel spelers, die het volk voor de gek houden.
  Wat Castilho beweert weten wij met z’n allen al heel lang, zie de reacties van de afgelopen jaren hier op WKT. Haar alsnog neersabelen met alle ondoordachte (onvriendelijke) bewoordingen, lijkt zo hypocritisch. Zijn wij soms jaloers.
  Ze gelooft de VHP parlementariërs niet. Hun kritiek is niet oprecht. Het zijn toneelspelers. Het zijn allemaal koekenbakkers. Ze bevestigt wat wij al weten.

  Btw, wij vinden toch allen dat onze parlementariërs geen knip voor de neus waard zijn, op enkelen na.
  gemodereerd

 21. pony , ha ha , die enkelen na zal jij wel jou paarse lovers zijn he , die tsang , die bouva , die parmessar , die adhin , en zeker houdt jij ook van die vreedzaam en die santi en al die andere paarse nietsnutters in het parlement , zullen die btw betalen ??
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.