Minister Abiamofo installeert Waterplatform

4
Minister Abiamofo installeert Waterplatform

Op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft minister David Abiamofo woensdag het Waterplatform geïnstalleerd.

Het platform zal de regering gedurende 3 jaar adviseren over het nationaal waterbeleidsplan en de implementatie van het nationaal waterbeleid door diverse ministeries in Suriname. Ook zal het platform zorgen voor het bevorderen van capaciteitsopbouw, de uitwisseling van kennis en informatie en het stimuleren van de bewustwording op het vlak van water reductie.    

In het Waterplatform hebben zitten, vertegenwoordigers van diverse instanties met raakvlakken op het gebied van waterbeheer en sanitatie. Deze zijn: Reina Ormskirk, Rathna Kewal, Xaviera Souprayen, Herman Jinti, Radjen Ramkisoen, Dewdath Bhaggoe en Christiaan Huisden. Het platform wordt voorgezeten door Gonda Asadang, directeur Water op het ministerie van NH.

Abiamofo ging tijdens zijn betoog in op de taak van het ministerie van NH op het vlak van het water gebeuren; het formuleren van het waterbeleid tevens de coördinatie en uitvoering daarvan. Hiernaast hebben verschillende instanties een koppeling met water en voeren zij hun eigen programma’s uit.  Echter, kan volgens de NH-bewindsman de coördinatie op een hoger niveau worden vormgegeven. Dit is dan ook de reden voor de installatie van het water platform.

De komst van het Waterplatform zal bijdragen aan het slagvaardig voltooien van Sustainable Development Goal 6: verzekerde toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen. 


4 REACTIES

 1. Weer zoiets onzinnige werkgroep geinstalleerd. Wat levert
  het op ????? Nul komma nul, alleen hoofdpijn en het kost geld.
  In Su is het een 15 ambtenaar voor 1(klant)(Spreekt burger) en
  toch doen ze hun werk niet goed. Mijn Ouders hebben zich al tig
  keer, in hun graf gedraaid!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Is Gonda wel in het bezit van de titel waterbouwkundig ingenieur.
  Denk toch eens goed na president. Een groep installeren en 3 jaren van adviseren en projecten lanceren, dat is weggelegd voor rijke industrie landen. Wat je nu doet is banen creëren voor je eigen omgeving. Is allemaal weggegooid geld. Doodzonde!!!
  De oplossing is, om direct mee aan de slag te gaan door de juiste mensen op de juiste posities en adequaat beleid te ontwikkelen en direct uit te voeren. Dit biedt oplossingen en brengt rust voor de behoeftige bevolking.
  Raport op Raport en na 3 jaren zijn deze verzand en achterhaald en waardeloos.
  Wat de president doet is water naar zee dragen.
  Hij heeft in Nederland gestudeerd en zo vaak in nederland geweest, maar helaas niets geleerd!
  gemodereerd

 3. Lang niks van de mini ster gehoord, maar ja, nu begrijp ik waarom. Hij was bezig met een uitdagend waterbeleidsproject. 8 personen zijn hierbij betrokken. Oh boy, dat is heel veel geld om de salarissen van deze mensen te betalen. Friends en family?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.