Waidoe over brug naar Guyana: “In Nickerie ziet men het als een joke”

18
President:'Brug over Corantijnrivier komt deze regeerperiode nog'
Voorbeeldfoto: brug over de Coppename rivier in Suriname.

William Waidoe, die in mei 2019 overstapte van de PL naar de NDP, heeft in een interview aangegeven dat niemand in Nickerie de bouw van een brug over de Corantijnrivier serieus neemt. In de meeste gevallen wordt dit plan van de regering zelf als een grote grap gezien.

“In Nickerie ziet men het als een joke. Het is niet eens een onderwerp van gesprek. Ik heb zelf mensen van Canawaima gesproken, want ik heb begrepen dat het daar ergens komt, en ze hebben met verteld dat er niets daar gebeurd. Er is alleen maar bos daar”, zegt de politicus in een interview met Culturu TV.

Hij benadrukt dat geen enkel Nickeriaan het verhaal over de brug zal geloven, zolang het niet in werkelijkheid wordt gebouwd. De ministers van Openbare Werken van Suriname en Guyana hebben in oktober 2020 nationale vlaggen geplaatst bij de voorgestelde locaties voor de landing van de geplande brug over de Corantijnrivier om zo hun betrokkenheid bij dit project aan te tonen.

Drie dagen daarna werd melding door politici uit het rijstdistrict gemaakt dat onverlaten de vlag aan de Surinaamse zijde hebben gestolen. Veel personen in Suriname zijn sceptisch over vooral welk land de jurisdictie over deze brug zal hebben, aangezien er al decennialang een grensconflict bestaat tussen Suriname en Guyana in het Tigri gebied.

In augustus 2020 werd dit in een verklaring bekrachtigd door de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana. Deze brug moet de verbinding vormen tussen de locatie South Drain (Suriname) en Moleson Creek (Guyana). Pas op 4 mei 2022 werd aan het ingenieursbureau WSP Caribbean de opdracht gegeven om de nodige voorstudies te doen. Deze resultaten zijn in februari gepresenteerd aan de ministers van Openbare Werken van beide landen.

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken liet vorige maand weten dat de brug grof uitgerekend ongeveer 7 km zal zijn en dat de kosten ongeveer 300 miljoen US dollars zullen bedragen. Om dit met tol terug te betalen zal ongeveer 20- tot 30 jaar duren. Er is dus additionele funding nodig hiervoor.


18 REACTIES

 1. 300 miljoen usd terug verdienen over 30 jaar?
  dat is 10 miljoen per jaar
  10M / 365 = 27397 usd per dag
  dan vraag ik me af hoeveel verkeer ze gaan verwachten en wat dat per keer gaat kosten?
  want dit gaat een corrupt gedoe worden om transporteurs gratis de brug te laten gebruiken en bevolking met de kosten te laten zitten
  net zoals het is met de doorvoer(oost-west), trucks rijden de weg kapot en transporteurs die veel te zware trucks gebruiken worden niet extra belast
  dus behalve dat dit nodeloos teveel kost, is dit niets meer dan een corrupt idee
  gemodereerd

 2. Beste Waidoe niet alleen in Nickerie maar in heel Suriname zien de mensen je als een joker.
  En als die brug klaar is mag jij een kijkje gaan nemen op de hoogste punt.
  gemodereerd

 3. Wat kletst de NDPer Waidoe? Geen enkele politieke partij in Suriname is zo goed in het verkondigen van gouden bergen jokes Als de criminele organistie de NDP waartoe Waidoe behoort. Als de brug naar Guyana een joke mag blijken te zijn, dan is het in ieder geval geen slechtere joke dan de vierbaansweg met flyovers van Paramaribo naar Zanderij, de spoorbaan van Paramaribo naar Onverdacht en belofte dat we een tweede Dubai zouden worden.
  gemodereerd

 4. oh dus net zo iets als al die ndp beloftes?? leuk dat kleuterschool gehalte. je gaat deze regering met hun neus op hun eigen beloftes houden terwijl je eigen beloftes ook op nul komma nul zijn uitgekomen. Beter is om het volk iets te laten zien en merken in plaats van verwijzen naar beloftes en plannen van welke regering dan ook.
  gemodereerd

 5. Dan heeft men veel geleerd van boelerse. Tram, treinverbinding naar Brazilië, ………..
  gemodereerd

 6. Chan heeft nergens geld voor. Alles is de vorige regering. Maar hij kan wel regelmatig op reis, zonder duidelijke of noodzakelijke redenen. En hij gaat een brug van 300 miljoen bouwen naar een land waarmee we in onmin leven. Welke voordelen hij daar uit denkt te halen, blijft voor iedereen vaag…

  Laat die man lekker daar in zijn favoriete Nederland blijven. Daar heeft ie minder stress en zijn de specialistische doktoren vlakbij…! Hier in Suriname is men hem allang zat…. ( en neem Melissa mee, die is er ook graag)
  gemodereerd

 7. fata morgana. indien de regering inderdaad weer een gigantische lening die we ook niet kunnen aflossen wil aangaan dan SVP een 2e brug over de suriname rivier en het akademisch ziekenhuis opknappen.dan hoeft geen enkele president meer hals over kop naar holland te vliegen.
  gemodereerd

 8. Look who’s talking. Zelf de grootste joker. Politiek in winterslaap gevallen en nu plotseling ontwaakt om weer zoals voorheen een hoop rommel uit te kraaien. De nep-journalisten weten al te gauw zulke figuren te vinden.
  gemodereerd

 9. De Guyanezen zwemmen thans in het geld, dus moeten zij de brug maar bouwen.
  Zo niet, dan niet.
  gemodereerd

 10. Die hele gast die komt praten over de brug is een clown. Toen hij zei van tol gaat het geld terug verdiend worden, dacht ik: jij bent dommer dan ik dacht.
  85 % van de top gt na 2025 naar het buitenland. Schrijf dat op. Landverraders.
  Brug?? De wegen kunnen we niet onderhouden. Was de bedoeling dat de weg nr nicjerie femaakt werd en de wegen in de polders. Jullie wilden VHP. Pinaren jullie.
  gemodereerd

 11. Plichten van de overheid,

  Voedselzekerheid voor alle burgers.
  Medische zorg voor alle burgers, zonder betaling.
  Goed onderwijs voor alle burgers.
  Veiligheid voor alle burgers.
  Vrijheid van meningsuiting voor alle burgers.
  En nog veel meer rechten voor de burgers etc etc.
  Ook wel klassieke plichten van de overheid.
  De overheid moet aan minimaler bovenstaande plichten voldoen. Dan aan andere projecten, het zijn de minimale plichten van de overheid van een democratische rechtsstaat.
  Als ze niet aan deze minimale plichten kunnen voldoen, rest maar een ding en dat is aftreden.
  gemodereerd

 12. Geachte? Heer Waidoe.
  U bent gezegend met een klein stel hersenen en u weet niets over ego politieke verhoudingen. Het zijn deze gebeurtenissen die voor vertraging gezorgd hebben voor de bouw van deze brug.
  Ik zou u er nog veel meer over kunnen vertellen maar, u hebt niet het vermogen om over uw eigen schaduw te kunnen stappen. Laat staan internationale ontwikkelingen te kunnen inschatten. Bent u ermee bekend dat het buurland Guyana inmiddels 100 miljoen USD per maand ontvangt uit de olie industrie?? In Suriname is men nog niet-roker maar de zaken gaan binnen een jaar grote veranderingen geven. En ja ik ben een Basra dus vertel geen gebakken lucht. Meneer Waidoe doe eerst eens goed onderzoek en verkondig geen goedkope retoriek. U bent bij de laatste verkiezingen op uw plaats gezet en die is in de hoek waar bescheidenheid het credo is. Zodrade brug gerealiseerd is mag u solliciteren om brugwachter te worden om tol te heffen. Ik laat er wel een webcam monteren om u te controleren dat u geen inkomsten achterhoud.
  Verder wens ik u succes met uw ontwikkeling om een. Volwassen Suriname te worden die niet alleen maar retoriek uitkraamde maar een opbouwende bijdrage leverd aan uw mooie land.
  gemodereerd

 13. Wat ik mij afvraag is, wie wil eigenlijk een brugverbinding, wie van deze twee clowns wil graag de brug, Guyana of Sranan, president Ali of president Santokhi. Wie gaat wie matsen.
  300 miljoen USD voor de bouw plus de onderhoudskosten terugverdienen via tolheffing gedurende 30 jaar, in een dun bevolkt gebied, hmmmm het geeft echt te denken.
  No spang, gewoon Passant inschakelen, die heeft vast wel wat ideetjes, altijd!!!!]
  gemodereerd

 14. Passant heeft die ideetjes!!!! geleerd van je afkot bouaterse
  is nie waar dang
  gemodereerd

 15. Bouw die brug en stuur al die guyanezen als de sodemieter richting Guyana. Daarna de brug voorgoed sluiten.
  Wegwezen met dat gespuis
  gemodereerd

 16. ha ha ha ha paarse nietsnutters die in holland zijn , pony , debby man , een burger uit Nederland ( zeker een verdwaalde ndp-er) , mango , konsensi en robje g , nou lullenmeiers waar is dubai en het gratis tanken en iedere paarse schaapjes waar dan ook rijk zal worden , jullie zeuren omdat geen van die beloftes van jullie ddb en die misbaksel (misikaba) zijn uit gekomen he , en het zal nooit komen , omdat jullie paarse klojo’s gingen stelen , leningen met hoge rentes gingen nemen , staatskas roven , en in plaatst van 4 miljard US$ was het meer dan 6 miljard US$ , trouwens jullie weten toch waar hoefdraad is toch , zeg het
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.