Brutale Zamuël geschorst; leraar doet aangifte smaad en laster

15
Matai Zamuël

Caricom jeugdambassadeur Matai Zamuël (17) is voor normafwijkend gedrag geschorst van het Dr. J.C. de Miranda Lyceum in Suriname. Een leidinggevende van de school bevestigt de schorsing tegenover Waterkant.Net.

Intussen heeft aardrijkskundeleraar Adjai Lala aangifte van smaad en laster gedaan tegen de student. Lala meent dat Zamuël hem ten onrechte publiekelijk heeft beschuldigd van seksueel molest en daardoor zijn goede naam en eer te grabbel is gegooid.

Op sociale media gingen afgelopen week filmpjes van Zamuël verwikkeld in een ernstige discussie met Lala viraal. De student gaf aan dat hij om verduidelijking vroeg over het cijfer 9.4 dat hij had gehaald voor een repetitie en daarbij seksueel gemolesteerd werd door de leraar.

Tijdens de discussie zou naar zeggen van de student de leraar met z’n kruis tegen zijn rug zijn aangekomen. De 17-jarige heeft dit niet als toeval ervaren maar als een bewuste handeling. “Ik kon meneer zijn adem in mijn nek voelen.”

De Surinaamse jeugdambassadeur sprak na het voorval van een slepende kwestie die zich vanaf november vorig jaar afspeelt. De student verklaarde dat hij eerder al seksueel molest van de leraar had ervaren tijdens surveillances.

Zamuël wordt door medestudenten ervaren als iemand met een uitgesproken mening die vaker met docenten in discussie gaat. Op sociale media is met enorme afschuw gereageerd over de houding van de student naar zijn leraar toe.

Huidige en ex-studenten van de school hebben een petitie opgezet om steun te betuigen aan de leraar, die volgens hun een kalme en rustige man is. Inmiddels hebben bijkans 1.400 personen de petitie ondertekend.

Het laatste woord in deze zaak is nog niet gezegd.


15 REACTIES

 1. Natuurlijk moet de leraar een klacht wegens smaad indienen tegen deze ‘ik denk leugenaar’ voor sexueel molest.

  Let wel: Het sexueel molest zou sedert vorig jaar afspelen en dan komt Matai er nu pas mee.

  Matai vond het niet nodig om dit molest vorig jaar wereldkundig te maken.

  Ga slapen hoor Matai!!!
  gemodereerd

 2. Ik heb het fimpje bekeken en wat blijkt ?Lala doet geen moeite om richting de student te lopen. Integendeel verbiedt de leraar de student ettelijke malen om niet achter hem aan te lopen. In het filmpje komt het onderwerp molest niet aan de orde, maar er wordt gesproken over de hercorrectie van het repititiewerk. Matai vraagt nog aan de docent waar die met z’n repititieblaadje naar toegaat. De leraar zegt aan de student om te wachten in het lokaal tot hij de correcties heeft aangebracht.
  Dus Matai is nu al een bedorven stukje vlees….
  gemodereerd

 3. “Tijdens de discussie zou naar zeggen van de student de leraar met z’n kruis tegen zijn rug zijn aangekomen.”
  Waar het hart vol van is, loopt de smond van over. ‘Omhooggevallen viezerikje’.
  gemodereerd

 4. Deze 17 jarige probeert op “zijn”(haar?) manier ( uit de kast te komen) duidelijk te maken wat zijn voorkeur is. Haar kleuren/vermoedelijk lange nagels zijn kennelijk niet effectief/niet veel klanten opgeleverd.
  Nu ‘de leerkracht’ bespreken ; niet uit te sluiten is natuurlijk dat er idd een andere relatie tssn de 2 bestond; en dat hij zich “gepakt” voelt omdat ie een 10 had verwacht/afgesproken voor “bewezen diensten” ipv 9,4(!) .
  “Aanvullend onderzoek” zal duidelijkheid moeten geven
  gemodereerd

 5. Lijkt me een goede stap van de leraar om Brutale Zamuel aan te klagen voor smaad en laster. Maar als ik de leraar van Brutale Zamuel was geweest, had ik nu al gezegd dat, onafhankelijk van wat de rechter mag beslissen, ik nooit meer les aan deze vent zou geven, wat de gevolgen daarvan ook mogen zijn.
  gemodereerd

 6. Deze zogenaamde volwassenen gaan niet rusten voordat deze jongu boi van 17 jaar in de LPI (pcs)beland.
  Dan kunnen ze weer in hun hangmatten kruipen en verdergaan met hun adviezen.Meer bekend als “ ‘s lands hangmatadviseurs.”
  gemodereerd

 7. Heeft deze (zeer intelligente) blabber mouth nu zijn les geleerd? Welbespraakt, en assertief, maar eenvoud en respect ontbreken.
  gemodereerd

 8. Zamuel mi boi, je kan het ver schoppen in de maatschappij. Wees echter ten alle tijde eenvoudig. Het gebruik van allerlei “geweldige” woorden is nergens voor nodig. En vergeet vooral niet om altijd respectvol te zijn naar anderen toe. Agressief gedrag siert niemand.
  You get what you give.
  gemodereerd

 9. Maar misschien het past goed in deze tijd dat die leraar probeert zamuel te kruisigen. Ook die Romeinen hadden gekruist Jezus.
  Maar weet ik niet of ze hadden gehijgd in zijn nek.
  gemodereerd

 10. Dit gedrag moet meteen afgestraft worden zodat we over enkele jaren burgers hebben die op een normale manier communiceren en discussiëren. Zal oom goed zijn voor onze toekomstige politici….we moeten af van dat prasi-oso mentaliteit. Altijd maar mensen beledigen, en gangster willen spelen
  gemodereerd

 11. Is er een (spec.) reden dat alles over ” boelarus-el ” wordt geblokt? Want iedereen ziet aan zijn ‘ voorkomen’ dat hij ‘ boelgaar’ is…daarom ook de leerkrachten ‘uitlokt’
  gemodereerd

 12. Hee blondie.

  Als ex-lyco (h)erken ik die school niet.
  Dat wordt schrappen op mijn cv. Dan maar Atheneum.

  Dauw maar andersdenkenden in een verdomhoekje, zorgt voor goed spul in de maatschappij .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.