Pakittow: “Er komt nog een actie”

17
Pakittow

De leider van het protest van 17 februari, Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, zegt dat hij nog lang niet klaar is met het voeren van straatacties tegen de huidige beleidsmakers in Suriname. Alleen is hij bang dat indien hij nu een protestactie organiseert, deze nog erger uit de hand zal lopen.

“Er komt nog een actie. Het moet zeker komen, want zodra het niet beter gaat moeten we onze stem blijven laten horen. Niemand moet een stukje democratie van ons weghalen; niet de president, vp en niet de politie, omdat we ook voor hen opkomen. Ook aan de militairen wil ik beleefd vragen om mee te werken aan de volgende actie”, benadrukte Biervliet in een radio-interview in het Surinaamse programma Bakana Tori. Hij stelt wel zeker drie tot vier maanden nodig te hebben om een actie goed voor te bereiden. In die periode zal hij dan gesprekken voeren met verschillende personen en groepen.

“En ik voer mijn acties alleen, omdat ik bang ben voor mensen die al mijn plannen buiten zetten. En ik verdraag niet, want zodra je aan mijn plan komt heb je te maken met iemand die je eigenlijk nooit wilt meemaken. En ik heb te maken met mensen die een podium willen krijgen en achteraf gebeld worden door de politiek om een baantje te krijgen. Eén van die vrouwen is Xaviera Jessurun. We stonden hier in The Next Generation, maar je kletst in de oude politiek. Dit is waarin ik echt enorm ben teleurgesteld”, aldus de activist, die stelt ook verschillende banen en posten aangeboden te hebben gehad.

Biervliet zegt de recente ‘Alles Plat’ actie van een andere groep activisten op 24 maart niet te hebben ondersteund, omdat hij nog bezig is met zijn interne zaken. Hieronder valt de betaling van enkele duizenden US dollars aan gemaakte kosten op 17 februari, waaronder de schade aan de gehuurde soundtruck. Hij verzekerd dat hij Surinamers wel massaal op straat gaat krijgen wanneer hij zover is met zijn actie. “Wanneer die actie komt, dan komt het gewoon plotseling. Ik kan zelf zeggen dat er een actie komt en dat elke winkel in de stad gesloten moet zijn en het is gesloten. In belang van de ondernemers Pakkitow doet niet mee met toneel”, aldus Biervliet.

De activist stelt over internationale contacten te beschikken en ingefluisterd te zijn dat de valutawisselkoers voor de US dollar SRD 45 moet worden en een liter brandstof SRD 50. “De president en zijn beleidsmakers weten dat ook, maar ze blijven het beetje bij beetje stijgen”.

Biervliet zal op 18 april voor de rechter verschijnen voor zijn betrokkenheid bij de rellen van 17 februari 2023. Hij wordt onder andere ten laste gelegd: opruiing, poging doodslag en poging zware mishandeling. Het Hof van Justitie gelastte eerder de invrijheidstelling van Biervliet, die met succes in beroep ging tegen de verlenging van zijn aanhouding. Hoewel het hof oordeelde dat een redelijk vermoeden van schuld bestond, vond het dat er geen dringende noodzaak was voor zijn verdere aanhouding.

De activist zegt zich niet terug te vinden in de ten laste legging van het Openbaar Ministerie.


17 REACTIES

 1. Zoveelste criminele nietsnutter die met internationale contacten schermt. Kijk Biervliet, stop met die belachelijke acties want je bent een activist zonder charisma. Daarom loopt de menigte niet achter jou aan maar schelden ze jou plat. Wil je echt bewondering kweken ga dan iets voor het land doen. Pak een schep en begin een stukje grond te bebouwen. Dan zal het volk zien dat je echt iets voor het land berekent. Luie donder die je bent die te lui is om uit zijn ogen te kijken.
  gemodereerd

 2. Pakkitow heeft helemaal gelijk. De huidige regering kan de problemen in het land niet oplossen, omdat ze teveel bezig zijn met family and friends en grondroof. De koers blijft dagelijks maar stijgen en van de president en vice-president geen spoor te bekennen. De president heeft het land in moeilijke tijden verlaten voor een medische reisje en de vice-president is met zijn privé zaken bezig. Het arme volk heeft het heel moeilijk.
  gemodereerd

 3. Pakittow, mi boi, de kruik gaat zo lang te water tot hij barst, of met andere woorden; ook het langste touw heeft een eind. Als je zo blijft doorgaan, ga je eens aan het kortste eind trekken
  gemodereerd

 4. pakito. of stefano. prettig paasweekend toegewenst. ga gezellig met je girlfriend of je boyfriend naar het binnenland genieten van de soelas in de suriname rivier. drink lekkete borgoe cola en make love under the stars. bye bye
  gemodereerd

 5. Wanneer laat je zien dat je een plan hebt om de financiele, economische en sociale situatie van de republiek Suriname en de Surinamers kan oplossen, ook internationaal.

  Veel geschreeuw en weinig wol.

  ddb en coupplegers, paloeloe jongens, linkse jongens waren het zelfde.

  En zo zijn er nog vele van die denken dat zij de oplossing zijn van het probleem die ddb en gangsters hebben gecreëerd in Suriname voor de Surinamers, ook internationaal.

  Jullie zijn nog niet droog in achter jullie oren en hebben internationaal en nationaal nog niets gepresteerd. Zie dat rotzooi die je gemaakt hebt op 17 Februari 2023. Zelf een demonstratie kan je niet goed organiseren en jij wil mensen de les komen lezen.
  gemodereerd

 6. Lulletje Rozewater wil weer actie gaan voeren en wil zelfs de militairen erbij betrekken. Rot toch op zeikerd. Ga je maatjes met wie je in de cel zat mobiliseren om met je mee te doen. Heb je geen fatsoenlijk werk om deze actie, liefs in je uppie, voor te bereiden. Deze x moeten ze je 10 jaar opsluiten.
  gemodereerd

 7. mensen het is jullie toch ook opgevallen bij het tekst bericht van biertje fliet , dat hij de ondernemers alvast aanzegt dat ze hun winkels gesloten moeten houden , op de dag als hij in actie komt , alleen kent hij de datum nog niet , en als hij zich moet melden op 18 april bij het gerecht moet het OM dit meenemen dat hij nu al waarschuwingen uitgeeft
  biertje fliet , je hebt nu je eigen glazen in gegooid , jij gaat de bak in en de datum is 18 april
  gemodereerd

 8. eigen+mening , jij bent toch hier in Suriname op 18 april om biertje fliet bij te staan toch, over 10 dagen , dus boek snel een reis naar Suriname , met de KLM want die slm lamme vogel kan niet vliegen want die staat hier al een maand vast gelijmd aan de grond
  vanaf 2017 is er nooit betaald aan de Casas , en die kan een vogel aan de grond houden , die 777 van bouterse heeft ook nooit gevlogen , waar was biertje fliet toen
  gemodereerd

 9. BURNOUT/ BORDERLINE IS AANWEZIG a/d waterkant ( deze kan de teugels niet meer i/d hand houden ” komt doordat men collega’s op diverse posten hebben neer gezet die niet instaat zijn om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren .
  Ze zijn geen gekwalificeerde MINISTERS/ DNA & KADER bij verschillende DEPARTEMENTEN v/h OVERHEID & BEDRIJFSLEVEN cq INSTANTIES & INSTELLINGEN.
  Dit hadden zij vanaf dag 1 moeten doen, maar zijn overhaast te werk gegaan met de FORMATIE v/d huidige COALITIE.
  Het is wel moeilijk nu om de genen die buitenspel had om hun weer bij te a/e samenwerking.
  Nu vraag de minister van BUITENLANDSE ZAKEN voor hulp nadat het gebleken is dat het averechts gaat.
  BLUNDERS & FOUTE BESLISSINGEN/ AANSTELLINGEN/ HANDELINGEN dan krijg het MISMANAGEMENT EFFECT. 🤷🤷‍♂️🇸🇷😭😭🧠😇
  gemodereerd

 10. Goed zo. Ga door. Terwijl het volk pinaart gaat pres zg voor controle naar ned, terwijl hij gaat shoppen.
  Hier is hij te goed om met het volk te praten daar loopt hij rond als zielige awarie. Noemt dat zich een president. Je bent geen president im het president zijn.
  gemodereerd

 11. Ai famiri, of hij een nietsnutter is, geen idee. Maar als zo veel mensen zoiets zeggen van Pak Je Touw, dan zal het misschien zo zijn. Iemand die Wiet wil legaliseren leeft niet meer in de realiteit. Want na hun wiet willen vele junkies ook wat eten en aangezien ze geen zin hebben om te werken, gaan ze roven & stelen!

  Soms heeft met goede redenen om acties te voeren, maar als zulke personen geen stabiele persoonlijkheid hebben creëren ze alleen maar chaos. Kijk MACHT CORRUMPEERD. Zie levend voorbeeld D.D. Delano en Barvo!

  En kerel Pak je Touw zet een goed lopend bedrijf op en ga zo je medemens helpen en af en toe met goed acties. Geen wiet bedrijf want elke idioot kan dat!

  Gado de wi fesi man!
  gemodereerd

 12. Bokkitto. Jij gaat geen enkele actie voeren.jouw acties brengen geen positive vibes. Laat su met rust. Wij surinamers gaan ons redden.
  gemodereerd

 13. Al kom je met 10.000 demonstraties,het feit blijft dat suriname een schuld heeft van 4 miljard us dollars omgerekend is dat 3,2 a 3 3 miljard euro!!! Begin mij te vertellen hoe je deze schuld wilt aflossen,bij eerdere reacties is er gezegd kom met voorstellen en oplossingen!!!
  Maar je kakelt als een kip zonder kop!!! Al die ka djoekas hebben 45 jaar lang het land naar de afgrond gebracht die president waren en nu mag een koelie de rotzooi van de djoekas gaan opruimen als erfenis waar was jij toen bouta het land en hoefdraad het land plunderde met je grote bek!!

  Dat de koers stijgt komt mede door jullie eigen manipulaties op Internet waardoor koers echt stijgt.dit alleen maar om het chan moeilijker te maken het land vooruit te brengen zodat jullie dan later kunnen zeggen: van zie je wel die koelie heeft ons nog dieper in de put gezet!!! En dit is de hele opzet van jullie djoekas
  8 op de 10 djoekas willen niet werken!!! Alleen maar roven moorden oplichten en zo worden ze ook opgevoed
  Wijs mij maar eens waar er een djoeka is die een winkel heeft en van 7 uur s’morgens tot 2 uur in de nacht open is om wat te verdienen.die is er niet!!!

  Ipv dat jij je aanhang aanspoort het land op te bouwen met voorstellen en oplossingen dmv meetings, kom je met demonstraties!!! Die tot doel hebben nog meer onrust te zaaien!!! Straks heb je geen chinezen meer met supermarket,hoe ga je dan economie draaien,vertel
  Suriname draait door chinezen javanen en hindoe
  stanen!!! Want djoekas werken niet!!!
  Kortom hou je bek dicht!!! En laat chan zijn werk 5 jaar doen dan pas kun je kijken wat het resultaat is!!! En niet eerder!!! Dus bek dicht ok!!!!
  gemodereerd

 14. Pjul, laat jij zien wat jij voor het land doet dan? Jij bent een prater achter een pc en stelt geen moer voor in het land. Niemand kent jou, wil jou leren kennen en ziet je niet eens staan, vandaar dat je hier denkt met je domme meningen te smijten want in het echt ben jij een zwakke man van livorno die alleen kan lullen op internet. Ze zouden jou in grote pot hete olie moeten gooien, praatjesmaker net als dat ziek Watje..
  gemodereerd

 15. Whaaaaaa Filia weet niks zinnigs te zeggen en is bang dat deze jongen deze domme regering kan laten wegsturen. Omarm jij deze regering maar als je wilt smerige volksverrader dat je bent. Je hebt het zeker goed hè en profiteert van het friends en family beleid en houdt van de hoge koersen. Jou zouden ze moeten opsluiten vanwege haat naar het volk van Suriname, uilskuiken!
  gemodereerd

 16. Ja, ja en schelden dat wij kunnen!!!!
  Zeggen dat hij een “Lulletje Rozewater” is, passant, waarom ga jij het karretje niet trekken.
  Pakittow en de andere activisten komen wel in beweging, laten zich horen, iets wat de anderen (de meerderheid) nalaten, die lopen maar te schelden op deze regering en de financiële malaise, ze klagen en klagen en zitten thuis heel kwaad en ziedend in hun ellende gedompeld.
  Bijna iedereen in dit land is niet te spreken over deze “ onbetrouwbare” en incompetente regering, zelfs in de regeringscoalitie wordt er geklaagd, Jogi vindt het een misvatting, maar de ‘klagers’ hebben niet de ballen consequenties hieraan te verbinden.

  En deze “sukkels’ kiezen steeds weer voor deze groep van incompetente bestuurders en leiders, leiders die lijden onder het syndroom van misrekeningen, onbenul en blunders, leiders die niet meer kunnen omgaan met onvoorziene omstandigheden. Leiders die geen verantwoordelijkheid willen dragen voor regeringsovername wat hoort na elke verkiezing. Niet alleen de financiële instabiliteit die deze regering heeft overgenomen van de vorige regeringen is de oorzaak van de hedendaagse ellende. De rekrutering van incompetente bestuurders (ministers), de friends and family benoemingen (nepotisme), politici die niet instaat zijn hun oogkleppen af te zetten, (zoals ook een zekere BOT op WKT), ook deze misrekeningen en blunders van deze regering dragen bij aan deze (onze) ellende en dit wordt met diepe arrogantie als de hoeksteen (prudent beleid) van het (hun) beleid gezien.

  Het halfslachtig beleid van Venetiaan is ook debet geweest, dat Bouterse aan de macht kon komen en zelf een tweede termijn won met een DNA meerderheid.
  Mensen snappen het totaal niet. Het gaat niet zozeer over de tien jaren Bouterse regime of de drie jaar Santokhi regime. Suriname is aan het afglijden naar ‘nergens’.

  Elkaar voor rotte vis uitmaken helpt ook voor geen meter.

  De Surineds moeten zich niet bemoeien met onze binnenlandse zaken, ga maar bij Rutte op schoot zitten🤮
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.