Nieuwe huurauto compleet gesloopt teruggevonden te Wit Santi

4
Nieuwe huurauto gesloopt teruggevonden te Wit Santi

Mevrouw Maaika en haar partner Marlon van Loco’s Autoverhuurbedrijf in Suriname, kunnen nog steeds niet geloven wat hen is overkomen. Een nieuw door hen verhuurd voertuig van het merk Toyota Vitz, is kort daarna gesloopt teruggevonden te Zanderij.

Maaika deelde haar relaas met de redactie en gaf te kennen dat zij de auto op 25 maart jongstleden aan ene I.H. voor een week had verhuurd. De huurder had het voertuig nog niet ingeleverd maar kwam op 28 maart terug om een tweede voertuig te huren. Dit werd echter geweigerd omdat het eerste voertuig nog niet terug was en men het gevoel kreeg dat iets niet klopte.

Nadat de 7 dagen waren verstreken en de huurder niets van zich had laten horen, probeerde Maaika telefonisch contact met hem te maken. Hij was echter niet bereikbaar waarna het koppel besloot naar zijn woonadres te gaan. Van bewoners op het adres kregen ze te horen dat er beroving op het adres was gepleegd en dat de daders met het voertuig ervandoor waren gegaan.

Er werd contact gemaakt met de politie van Munder die te kennen gaf, dat zij daadwerkelijk op het adres waren voor een onderzoek waarbij een man werd beroofd van een voertuig. Ook lieten zij weten dat de man gewond was geraakt en naar het ziekenhuis was gebracht voor verdere medische hulp.

Hij was nadien echter ook niet meer bereikbaar voor de politie. Er werd besloten om aangifte van diefstal te doen bij de politie. Woensdag 5 april werd het koppel door de politie op de hoogte gesteld dat de auto te Wit Santi was aangetroffen en dat zij het mochten ophalen.

Maaika kon haar ogen niet geloven toen zij het compleet gesloopt voertuig zag, welk ze ook nog moet afbetalen bij de autohandelaar. “Ik heb mijn mening over zaken en wat er gebeurd is, maar ik laat het onderzoek voor de politie”, zegt een teleurgestelde Maaika aan de redactie.

De huurder was tot op het moment van schrijven niet bereikbaar. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.


4 REACTIES

 1. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van 99999,99999 %, kan men zien welke etniciteit het is en uit welke buurt hij/ ze afkomstig zijn.

  Auto merk is bekend, wie in wit santi heeft belanstelling voor zo’n type auto, had een kapotte merk van deze auto in wit santi en op eens rijdt deze kapotte merk uit wit santi, met een andere kleur of dezelfelde kleur weer in de straten van Paramaribo. Uit welke auto zouden deze onderdelen dan van afkomstig kunnen zijn? Wat zijn de onderdelen die uit het gestoten nieuwe voertuig zijn verwijderd? Heeft deze persoon uit wit santi vh kapotte merk die nu rijdt wel weer rijdt in Paramaribo inkoopbonnen vd onderdelen?, enz.
  Als de politie al de vingerafdrukken, sporen op het voertuig vastlegt, welke onderdelen verwijderd zijn uit het voertuig, waar het gekocht was en een degelijke opsporing in wit santi doet, komen deze criminelen zo naar boven drijven.

  Let op met een aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Het kan zijn dat de daders uit de omgeving van wit santi komen, maar als men een voertuig demonteert zijn de daders meestal uit die buurt waar het voertuig wordt gedomonteerd afkomstig. Ik zeg meestal, omdat men ook vanuit een andere verre plaats kan komen.

  Ook de camerabeveilingbeelden op straat van het laatste moment/ rit van de auto moet de politie volgen. Vanaf van de eigenaar zijn voertuig gestolen was, plaats waar het geparkeerd was, dag, tijdstip en de eigen merkte dat het voertuig gestolen was, de laatste autorit via camerabeelden op straat dat onbevoegden het weg reden vanaf die plaats naar elders en naar wit santi moet de politie volgen.

  Als het tussen personen waren zou het ook uit de camerabeelden blijken.

  De politie moet alle (kapotte ) auto van dit merk die niet op de openbare weg waren en (nu) zijn onder de loep nemen. Ook bedrijven of verdacht zijn met dit soort zaken in de auto wereld.

  Ik hoop dat de politie heel goed werk doet en de dader/s vindt, enz.
  gemodereerd

 2. tegenwoordig moet je verhuren aan mensen die je kent, vooral als het om nieuwe voertuigen gaat. Ouder rommels moet je verhuren aan onbekende. Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Als je bent beroofd en de auto is meegenomen zal je dat toch meteen aan de politie zeggen dat het om een huur auto gaat zodat de politie de verhuurder kan contacten. Maar als je zo een belangrijk detail verzwijgt,,,,hmmmmm. En tegenwoordig gaan ze zo ver dat ze der zg rover zeggen: nak mi boeng tranga dat mi kan soor skowtoe dat mi gewond…..doorzichtige tori
  straks gaan ze deze stunt ook uithalen met huizen die ze huren….zg beroving en intussen verkopen ze zelf alles.
  gemodereerd

 3. Wie koopt en verkoopt de onderdelen? Ze staan zeker te koop via Fakeboek of bij de talloze “sloop”handelaren en “monteurs”.
  Met opzet tussen aanhalingstekens want het zijn voor het grootste gedeelte vieze vuile varkenachtige OPLICHTERS…
  gemodereerd

 4. Gewoon helemaal niks nooit meer uitlenen/verhuren/verkopen aan deze bosapen.

  Alles wat ze aanraken verandert in rotzooi.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.