Franse brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière op bezoek in Suriname

5
Franse brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière op bezoek in Suriname
Vlnr: Majoor Wimmie Marso, l-kol Patrick Resodikromo, l-kol Jean-Marc Moulin (Defensie attaché), kolonel Werner Kioe A Sen (BNL), brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière (H-IS Franse Landmacht), l-kol Ashokkoemar Jagdew (C-Lama) en majoor Vikaash Ramgoelam.

In het kader van de militaire samenwerking tussen Suriname en Frankrijk is de brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière, hoofd Internationale Samenwerking van de Franse Landmacht, voor een kort bezoek in Suriname.

Op woensdag 5 april heeft de brigadegeneraal afzonderlijke bezoeken afgelegd aan de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, de directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman en de Commandant van het IDO, kolonel Justus Hew A kee. In alle drie gevallen werd hij vergezeld door de niet-residerende Defensie Attache van Frankrijk, luitenant-kolonel Jean-Marc Moulin.

Tijdens het bezoek aan de bevelhebber is er onder andere gesproken over de militaire coöperatie tussen de twee landen met de focus op de relatie tussen de Landmachten van beide landen. Er is verder afgestemd over mogelijke uitbreiding van deze werkrelatie zoals trainingen, opleidingen en gezamenlijke projecten.

Ook het belang van de strijd tegen de grensoverschrijdende criminaliteit, milieuvervuiling en in het bijzonder de illegale goudwinning op de grensrivier, en andere vormen van dreigingen zijn besproken.

De reeds bestaande werkrelatie op regionaal niveau tussen het Nationaal Leger en het Franse leger in Frans-Guyana is ook kort besproken.


5 REACTIES

 1. Dan a story luku faja gi op zijn minst two Sranansma.

  Kar den ning/names en mi sa froti if i car/call a juiste name.

  A tori span, me taigi! Tik i eyes luku san de cooc de come.
  gemodereerd

 2. Waarom heeft hij niet met Bokito gesproken. Die twee lijken niet op elkaar, maar praten wel dezelfde taal, toch? Bokito is Frans georiënteerd en heeft zelfs een paar nakomelingen daar. Hij, Bokito dus, kan bij terugkeer van de brigadegeneraal een one way ticket Frankrijk krijgen.
  gemodereerd

 3. zo Nederlandse militairen hier , en Amerikaanse militairen en nu ook Franse militairen hier,
  nu moet het toch niet moeilijk zijn om die bouterse uit zijn hol te halen en af te voeren naar de VS want daar zal hij jaren moeten brommen en zijn zoon komt hij niet te zien
  gemodereerd

 4. TOTAAL RECONSTRUCTIE BIJ HET NATIONAAL LEGER : het is anders geworden ook bij de OVERHEID & SLEUTEL POSTEN.
  POLITIEKE PARTIJEN GAAN VR HUN EIGEN AANHANGERS/ ETHNISITEIT & ACHTERBAN .
  GAAT NOOIT EENHEID IN SURINAME ZIJN,” VREDE & SAMENWERKING WEL ALS MEN EERLIJK EN OPRECHT JEGENS ELKAAR PRESENTEREN.
  DAT IS DE ENIGE OPLOSSING DAT SURINAME WEER STABIEL WORDT & ECONOMISCHE STABILITEIT EN WELVAART KAN CREËREN. 👁🫵🇸🇷🇸🇷🌐🌏👂👋🧠⚡️☝️🤷🤷‍♂️🇸🇷😇
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.