Bouterse bood Van Dijk-Silos ook functie procureur-generaal aan in 2015

17
Van Dijk-Silos:
Jennifer van Dijk-Silos - Beeld (c) D-TV Express

De jurist Jennifer van Dijk-Silos heeft deze week in een radio-interview onthult dat Desi Bouterse, die van 2010 tot en met 2020 president van Suriname was, haar in 2015 zowel de functie van Surinaamse minister van justitie & politie als die van procureur-generaal (pg) heeft aangeboden.

“Onder het kabinet Venetiaan was mijn advocatenkantoor ingehuurd en was ik legal advisor. Bouterse kwam dat aantreffen, liet me in 2010 komen en vroeg of ik doorverbonden wilde blijven. Vanaf die tijd leerde hij me kennen en werd ik veel ingeschakeld voor juridische adviezen.

Maar in 2015 heeft hij me onverwachts laten roepen en me voorgehouden hij een technocraat nodig heeft en wel eentje voor het Openbaar Ministerie als pg en voor het ministerie van Justitie en Politie als minister. Ik keek hem toen aan en zei hem om het Openbaar Ministerie van de lijst te schrappen, want ik heb geen affiniteit met het strafrecht. Ik zou een hele slechte pg zijn”, benadrukte de ex-minister.

Ze koos uiteindelijk op aandringen van Bouterse toch voor de functie van minister op 10 augustus 2015 en stelt zonder enige bemoeienis van de ex-legerleider haar werk normaal te hebben gedaan op het ministerie.

Van Dijk-Silos werd uiteindelijk op 21 maart 2017 bedankt als minister. “Bij het uitvoeren van mijn beleid schrok ik helemaal van de drugstoestand in Suriname en hebben we toen samengewerkt met de DEA en de US Coast Guard, waardoor we aardig wat drugsvangsten midden op de zee hebben kunnen krijgen. Tientallen duizend drugsladingen. En toen werd ik ontslagen”, stelt de jurist.

Van Dijk-Silos beweerd dat zij eigenlijk al zelf besloten had om in de periode juni-juli 2017 te bedanken als minister. Maar zij zat toen met projecten die ze nog moest afronden. “Maar toen werd ik in maart ontslagen”, aldus de jurist, die nog steeds in het duister tast over de reden waarom zij is ontslagen.

En er lopen volgens haar nog steeds een heleboel drugsbaronnen rond. Of deze mensen een link hebben met Bouterse, kan zij echter niet aangeven omdat zij dat gewoon niet weet. “Ik kan niet zeggen dat Desi Bouterse in 2015 midden in de drugshandel zat”, aldus Van Dijk-Silos.


17 REACTIES

 1. van dijk silos ook u die samen gewerkt heeft met bouterse , dan bent u medeschuldig dat ons land nu in een diepe put zit , en wat u nu verteld zet geen zoden aan de dijk , en u komt ongeloofwaardig over , als deze regering samen gaat werken met u , kunt u en deze regering beter vertrekken van het toneel , als het kiesstelsel veranderd wordt dan zal het een poppenkast blijven , net als met de verkiezingen van 2020 waar u ook niet goed gehandeld heeft , kijk en jou vriend ddb houdt van chaos
  gemodereerd

 2. Wat een %*#ing liar. weer zo’n paarse flying monkey van didibri.
  Als minister van justitie en politie weet je alles wat er gebeurt in het land.
  Als je dat niet weet dan ben je ongeschikt als minister.
  Maar wel levenslang een ministerssalaris ontvangen.
  Zo zijn er nog 10 talen van deze zogenaamde ministers met, een salaris die eigenlijk geld is van het volk.
  gemodereerd

 3. Haar naam is Jennifer Dora Haas, zij weet nergens van. Het verbaast me dat ze weet wie Bouterse is.
  gemodereerd

 4. Prachtig sprookjes vertelster, die fat todo….ik wist niet of bouterse in 2015 in de drugshandel zat……etc, etc……ga dat moesje wijsmaken….iedereen in Suriname weet dat opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, vanaf 1983 in de drugshandel zit. En achter de schermen aan de touwtjes trekt bij alle drugstransporten vanuit Suriname…..en heeft de ” invloedssfeer ” verdeeld met elementen uit de huidige coalitie…jazeker! Denk aan de VP en de vermeende banden, die de huidige President had met segebai…….soema sabi, bali BOE !
  Fat todo, je weet niet, waarom je ontslagen bent in 2017……maar je ontvangt wel een vorstelijk levenslange salaris met bijbehorende toelagen. Als je pretendeert zo integer te zijn, ontvang het niet meer en ga verder grazen met je dochter, nijlpaard.
  gemodereerd

 5. Is ze zo dom of speelt ze dom? Natuurlijk heeft dr ontslag te maken met haar samenwerking met de DEA en de onderschepte partijen 1+1 = nog altijd 2. Ze mag blij zijn dat ze dit intervieuw nu nog kon doen. Velen kunnen niet meer fluiten na het verdwijnen van 1 of meerdere lai’s.
  Goed weet hoeveel onschuldigden nu een steen of bloemperkje op hun buik hebben of in rook zijn opgegaan.
  Dit gedrocht moet onder ede gehoord worden tot in de kleinste gevallen.
  gemodereerd

 6. Achteraf, kan men van alles vertellen.
  Maar wat schuilt achter haar voordeur en wat verdwijnt, door de haar achterdeur?

  Misschien, later meer van haar?
  gemodereerd

 7. Selectief geheugen deze hypocriete dame….die vervolgens fraudeerde met stembiljetten in 2015 om haar broodheer DDB te dienen.
  gemodereerd

 8. Daarom hou ik van deze vrouw
  Ze zegt het zoals het is. Hft geen tijd om dingen te verdraaien en te liegen.
  gemodereerd

 9. Natuurlijk weet zij dat de fascistische despoot Bouterse en zijn zonen in de drugshandel zitten alleen durft mevrouw Sielloos, die wel haar grote kwebbel opentrekt tegen de huidige machthebbers, haar mond niet open te trekken. Zij schermt met haar vertrouwensrelatie maar in werkelijkheid is zij bang om door despoot Bouterse monddood gemaakt te worden. Dit was onder de dictatuur van Bouterse mogelijk.
  gemodereerd

 10. “Tientallen duizend drugsladingen. En toen werd ik ontslagen”, stelt de jurist.”” Mevrouw Silos, u hoeft zich niet af te vragen waarom u bent ontslagen lijkt mij…..
  gemodereerd

 11. Ze mag wel eens fatsoenlijk Nederlands leren spreken. Wat een grammaticale en idiomatische fouten en dat voor een jurist.
  gemodereerd

 12. Ze mag wel eens fatsoenlijk Nederlands leren spreken. Wat een grammaticale en idiomatische fouten en dat voor een jurist. Daarbij was ze zeker te veel bezig met eten om zich bezig te houden met de realiteit in Suriname. Iedereen wist toch van de narcostaat die Suriname was en is. Dat Bouterse zich niet met haar werk heeft bemoeit zeker als er met de DEA wordt gewerkt is natuurlijk onzin. Het ultieme bemoeien is haar ontslag.
  gemodereerd

 13. Dat moest ze toen gezegd hebben, dan zou het spannend zijn, nu is het mosterd na de maaltijd.

  ddb heeft geen poot meer om op te staan.

  Het speelkwartier is afgelopen, dame gambiet gaat niets worden. Hij staat schaakmat of in a Pata play, den kier in, a tjut, tjut bank.
  gemodereerd

 14. Er is niet zoveel nodig om te weten of ddb wel in drugshandel was of niet.

  Zie;
  – de geschiedenis wat er vanaf het moment dat Nederland de valutakraan in 1982 dicht draaide en zie waar de valuta vandaan kwam,
  – Wie wilde de DEA naar MIAMI halen en wie was de loopjongen van ddb, die ze in MIAMI oppakten en opsloten,
  – Militaire wapenhandel en munitie het Surinaamse leger werd geruild met rebellerende Guilleragroep FARC uit Culumbia,
  – Suriname werd een doorvoerland van Culumbia, omdat het de Cocaine bendes in Culumbia te heet onder de voeten werd door DEA en ze naar andere wegen zochten en vonden in Suriname tijdens de jaren 80 vd vorige eeuw toen ddb de leiding had in Suriname,
  – zie de airstrips in Suriname waar petroleum naar toe werden gebracht op airstrips die werden aangelegd,

  Denk je dat zulke zaken niet bekend waren bij ddb,

  ddb heeft het zelf gezegd, alles wat in Suriname gebeurde wist hij,

  ddb heeft voor vele miljoenen US$ in Cocaine handel verdiend en vele die erin zitten speelden en spelen het spel nog steeds keihard mee met hem. Net als de valutahandel, wit wassen, casino’s, goudhandel, houthandel, enz.

  Et cetera, et cetera

  Dus laat jenny, taante jenny geen poppenkast hier komen spelen.

  Gelukkig dat ze geen ballen heeft, anders moeten die niet alleen stevig worden gepakt, maar ook stevig worden geknepen. Als ze gilt, heeft ze geen ballen, want echte mannen gillen niet.
  gemodereerd

 15. Wie kan mij vertellen waarom ik bij het zien van het duo Jennifer van Dijk-Silo’s en Jennifer Simons-Geerlings altijd moet denken aan de stripfiguren Bessie Turf en juffrouw Schimmel?
  gemodereerd

 16. haha, dit zegt toch WEEEEEEER wat over die bouterse. Nul komma nul verstand. Hij denkt
  ma je bent avocaat dan weet je toch alles van wette.
  Lullo, als je zelf te weinig verstand hebt van zaken dan laat je je toch advizeren door je advizeurs? Ohh ze hadden je geadvizeerd. O ze dachten hetzelfde als jij noh.
  Sodemieter Nivoloos
  En dat wil weer regeren
  Opsodemieteren, mars ga awara plukke
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.