Zeerovers kapen Braziliaanse vaartuigen voor de kust van Suriname

4
Zeerovers kapen Braziliaanse vaartuigen voor de kust van Suriname

 
De Surinaamse maritieme politie heeft afgelopen nacht, in samenwerking met de kustwacht, vier zeerovers in de kraag gevat.

De redactie van Waterkant.Net vernam van een alerte voorbijganger dat de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 6 april twee Braziliaanse vaartuigen (schoeners) bij de Platte brug aan de Waterkant hebben gedirigeerd.

Bij navraag bleek dat de politie informatie binnen had gekregen dat twee schoeners werden vermist. Ze waren eerder op de dag richting Brazilië vertrokken, maar de eigenaar kon de kapiteins niet bereiken en de schoeners ook niet lokaliseren.

De maritieme politie ging na de melding op onderzoek uit en trof beide schoeners ter hoogte van Matapica aan. Het bleek dat beide schoeners gekaapt waren.

Met assistentie van de kustwacht werden beide vaartuigen naar de Platte Brug gedirigeerd. Bij die gelegenheid zijn enkele zeerovers overboord gesprongen. Het lukte de maritieme politie vier zeerovers, die in de schoeners achterbleven in de kraag te vatten.

Beide vaartuigen zijn verankerd bij de Platte brug. Het verdere onderzoek wordt voortgezet door maritieme politie en Kapitale Delicten.


4 REACTIES

 1. Is er al bericht dat de overboord gesprongen kapers verdronken en ergens dood aangespoeld zijn? Dat zou hun gerechte straf zijn.
  gemodereerd

 2. Welke nationaliteit beschikken de zeerovers dan ?????
  Gewoon van boord !!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Surineds Let Op!!
  Ook in Suriname zijn de zeerovers gearriveerd.
  Wanneer je op toertochten gaat, neem je geweren mee!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.