vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBennie Miranda: "President moet spierballen tonen en ook belasting opleggen aan vp...

Bennie Miranda: “President moet spierballen tonen en ook belasting opleggen aan vp Brunswijk”

-

Does Travel - naar Suriname

Bennie Miranda, criticus en assistent woordvoerder van de BEP, vindt dat presidentSantokhi de royalties van de kleinschalige goudsector in Suriname direct moet verhogen naar 7,5%. Daarnaast moet het staatshoofd ook erop toezien dat Ronnie Brunswijk, die naast vicepresident ook een aantal grote goudconcessies heeft, ook belasting afdraagt aan de Surinaamse staat.

“Een tijdje terug zijn stukken en video’s op het internet gelekt over hoeveel concessies Brunswijk bezit en vooralsnog zijn die zaken niet veranderd. Want volgens de Surinaamse wet mag de vp ook geen concessie bezitten. Dus wanneer hij in de praktijk als vp in helikopters rondvliegt en aanwijst welke concessies en graafmachines daar van hem zijn, is dat eigenlijk illegaal. Daarbij betaalt hij ook geen cent belasting aan de staat Suriname.

Dus als we eigenlijk kijken naar hoeveel concessies betrokkene bezit, dan zouden we met terugwerkende kracht (twk) belastingen moeten opleggen. En dat moet zeker in de miljoenen US dollars lopen. De president moet spierballen tonen en belasting opleggen aan de vicepresident. Als de vp weigert, dan moet de staat bepaalde van de concessies terugnemen”, zegt Miranda.

Volgens de BEP-assistent woordvoerder is het onrechtvaardig om alleen de kleine man wel belasting te laten betalen. “Maar de grote mannen die al lang bezig zijn en onze regenwoud, flora en fauna vernietigen, betalen geen belasting. Dat is helemaal fout. Precies zoals de kleine man ook belasting betaalt, moet de vp Ronnie Brunswijk ook belasting betalen”, aldus Miranda.

De royalty’s, op de kleinschalige goudsector, zijn per 1 april 2023 verhoogd, van 4,5% naar 5,5%. Deze zullen volgens de president geleidelijk aan verhoogd worden naar 7,5%. Miranda stelt het percentage van 7,5% echter nog aan de lage kant te vinden.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
  1. Bobojantje, Chan gaat niet zijn eigen ruit inslaan natuurlijk!! Zou hij durven?? Ik denk het niet. Geen ballen!!!


    gemodereerd
  2. Bobo Chan durft dat niet. Een pres zonder ruggegraat. En Ramdhin maar klagen en huilen hoe moeilijk en complex regeren is. Stel incompotente mislukkelingen. Koers op naar 50 door deze nietsnutters.


    gemodereerd
  3. Het gedrag van de vp is gewoon schaamteloos.Hij staat toch niet boven de wet?
    Hij moet gewoon belasting als een ieder afdragen.


    gemodereerd
  4. Meneer Miranda de vraag is: heeft deze ple-si-dent wel spierballen.
    Kan hij zijn ballen wel … spieren !!!!!!!

    Op deze vraag kan slechts geantwoord worden door één{1} persoon:
    de ” dochter van de ple-si-dent ” = de zgn first lady !!!!!!


    gemodereerd
  5. Beste Bennie, ik denk niet dat de president die spierballen heeft om te tonen. De president is meer iemand die veel zegt en weinig daadkracht toont. Daarom gaat het zo slecht in dat land. Er zit veel geld in de goud en hout sector. Maar het meeste gaat naar Ronnie en anderen. Zowel de president als de vice-president maken zich schuldig aan family and friends, grondroof door partijgenoten en show met volgauto’s. De wisselkoers stijgt elke dag en waar is de president nu. De VP en de ministers van de ABOP en PL zijn allemaal ongeschikt om te regeren. Het gaat elke dag slechter in Suriname.


    gemodereerd
  6. “Je kaat lang wakte want et kaat niet kebeuren, Bravo no frede no wan mang”…


    gemodereerd
  7. Het kleine mannetje Sandopie wordt bespeelt door Brunswijk. Een VP moet afstand nemen van al zijn zakelijke activiteiten. Maar Brunswijk herft lak asn deze regels. Het wordt daarom een lastige klus om Brunswijk te dwingen om meer belasting te laten betalen. Brunswijk is Sandopie aan het chanteren vanwege de machtspositie die hij denkt in te nemen. Brunswijk denkt dat hij de VHP zo kan inruilen voor een andere politieke partij als de Santokhi moeilijk gaat beginnen te doen.Maar de andere politieke partijen moeten Brunswijk dwingen om desnoods 50% van zijn inkometen af te staan aan de staat Suriname.


    gemodereerd
  8. stadsgerillia en ook die eigen+mening , en die miranda ( bep is ook paars), ten eerste jullie paarse nietsnutters hebben geen spierballen , en jullie zullen ook wel geen ballen in het kruis hebben , en stadsgerillia jij viespeuk zal wel een pedofiel zijn he , jij hebt zeker ook toen madam in handen genomen , zodat jij viezerik nu nog vrij rondloopt droplul


    gemodereerd
  9. Gaat niet gebeuren..chan zit zelf ook in zaken die dubieus of illegaal zijn en is net zo crimineel bezig als de rest…dat weet iedereen.


    gemodereerd
  10. Ben het volledig met Dhr. Miranda eens. En 7,5 procent is inderdaad weinig. De btw die de burgers betalen is al 10 procent. Chan is een slappeling die alleen stoere taal tegenover het zwaar verarmde weet te bezigen, en Brunswijk is knap asociaal bezig. Deze mensen kunnen liever opstappen en het besturen van het land aan mensen overlaten die hart hebben voor ons mooi Suriname en zijn inwoners


    gemodereerd
  11. Benny Miranda is de laatste, die moet komen praten over eerlijk verdiend geld en belastingen. Hij is een veroordeelde drugsdealer en heeft jarenlang vastgezeten in Ptata. En is een politieke overloper….van de ABOP naar de BEP. En Benny, betaal jijzelf belasting over je met drugsgelden ” verdiende ” bezittingen?? En waarom zeg je nooit iets over je partner in drugs, opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname???
    Dus soema sabi, bali BOE !!!
    Weer een zg criticus…who’s next????


    gemodereerd
  12. Ha ha ha sorry meneer Miranda maar als er iets is waar Surinamers niet van houden dan is het wel schulden en belastingen betalen. Laat u zich niet voor de gek houden. Surinamers betalen nooit (vrijwillig) de schulden terug laat staan dat zij over hun inkomen belasting gaan betalen. Als het zo was, zou de VP dan niet uit eigen beweging belastingen gaan betalen? Of denkt dat de VP dat Suriname nu al een Dubai is waar de inwoners geen belastingen hoeven te betalen.


    gemodereerd
  13. Als de vp weigert, dan moet de staat bepaalde van de concessies terugnemen”, zegt Miranda…..ne bennie , als hij weigert, moet hij aangeklaagd worden…zo simpel is dat.


    gemodereerd
  14. Die ballen moeten gezocht worden bij de belastindienst en niet bij de president. De president/ministers vaardigen de besluiten uit. De belastingdienst is belast met de uitvoering. Maar… het is bekend dat ambtenaren in Su uitzonderlijk corrupt zijn! Die collecteren onder de tafel voor eigen zak en laten de belastingplichtige lopen. Het is te hopen dat na deze crisis, die deze Su samenleving tot aan de grond zal brengen, betere Surinamers zullen opstaan.


    gemodereerd
  15. Die vele goudconsessies van Lonnie zijn ‘oorlogsbuit’ meegekregen bij de ‘vrede’ met Bouta.(Niet de reg. van Su.) De vechtersbazen besloten de strijd te staken en de buit (Suriname) werd verdeeld.


    gemodereerd
  16. Hahaha, allemaal die toetsenboard helden die de President voor vies en vuil uitmaken.
    Hij lacht jullie uit en weet dat jullie aan de zijlijn zitten te schreeuwen en totaal geen verstand hebben van regeren.
    Ga werken om het land vooruit te helpen in plaats van te huilen en je hand open te houden voor een aalmoes.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES