VIDEO: Aanhouding nadat dorpsbewoners vernielingen en brandstichting plegen te Haarlem

0
VIDEO: Aanhouding nadat dorpsbewoners vernielingen en brandstichting plegen te Haarlem
Beeld (c) D-TV Express Suriname.

De politie van het bureau Lelydorp heeft afgelopen vrijdag de verdachte Vincent S. aangehouden, nadat hij zich had aangemeld op het politiebureau. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

S. wordt ervan verdacht samen met zes andere kompanen vernielingen te hebben aangericht en brand te hebben gesticht op een woonadres te Haarlem, in het district Saramacca.

De benadeelde I.M. heeft op vrijdag 24 maart 2023 aangifte gedaan ter zake en verklaarde aan de politie dat zij na enige tijd te hebben vertoeft in Nederland, zij met toestemming van de kapitein zich heeft gevestigd in het dorp.

Op een bepaald moment zag zij op die bewuste dag zeven manspersonen in de richting van haar hut en woning komen, die vervolgens haar hut in brand staken en haar woning vernielden. Na de daad kozen de verdachten het hazenpad.

De verdachten werden door de politie opgespoord, doch niet aangetroffen. S. werd na zijn aanmelding op 31 maart 2023 voorgeleid en is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingesloten. Aan de aanhouding van de andere voortvluchtige verdachten wordt gewerkt meldt de politie.

D-TV Express maakte onderstaande reportage van deze zaak:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.