Ministerie zal concrete stappen nog met Matai bespreken over toekomst als jeugdambassadeur

20
Matai Zamuël

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken in Suriname(AW&J) heeft vandaag een gesprek gehad met Caricom jeugdambassadeur Matai Zamuël, die enkele dagen terug in opspraak is geraakt. De zaak kwam naar voren nadat een filmpje rond ging, waarbij Zamuël in een ernstige discussie met de leraar is verwikkeld op het Miranda Lyceum.

“Komende week kijken we verder wat we kunnen doen om deze issue verder op te lossen. Wij wachten nog rustig af om concrete stappen met Matai te bespreken over zijn toekomst als Caricom jeugdambassadeur”, zei AW&J-minister Steven Mac Andrew vandaag voor aanvang van de Raad van Ministers vergadering.

Volgens de Surinaamse bewindsman is Zamuël op dit moment niet nog geschorst als jeugdambassadeur, omdat het ministerie het onderzoek pas heeft afgerond. Mac Andrew benadrukte wel dat hij verwacht dat studenten en scholieren de leerkrachten/docenten met de nodige respect bejegenen. Wat dit punt betreft zou dat dan niet alleen voor leerkrachten moeten gelden.

“Wij zijn van mening dat in elke maatschappij de jongeren wel de nodige respect aan de dag dienen te leggen voor ouderen”, aldus de minister.

Op social media is met enorme afschuw gereageerd over de houding van de student naar de leraar toe. Volgens Zamuël, die zich helemaal niet hieraan stoort, zou de leraar met z’n kruis tegen zijn rug zijn aangekomen en zou hij eerder seksueel molest van de leraar hebben ervaren tijdens surveillances.

De stelling van Zamuël wordt echter tegengesproken door diverse studenten van de school. Meer dan 1.300 personen hebben de afgelopen dagen een petitie ondertekend, waarin ze hun steun betuigen aan de docent.


20 REACTIES

 1. Hoezo schorsen. 1300 leerlingen kunnen niet als bewijslast dienen voor iets seksueels dat tussen 2 personen gaat. Ik ben wel eens dat hij zijn toon had moeten matigen maar om nou te dreigen met schorsing als jeugdambassadeur vind ik te ver gaan. Geef hem een waarschuwing en laat de zaak verder rusten. Als er geen sprake is van molest vind ik dat hij de naam van de leraar moet zuiveren in het openbaar, want zulke zaken blijven de rest van die leraar zijn leven aan hem kleven.
  gemodereerd

 2. Dit soort @#$& mag je als leerling/student verwachten als je denkt een grote smond tegen je leraar op te zetten, wanneer je vindt dat een 9.4 voor een repetitie veranderd MOET worden in een hoger cijfer. Waar een INTELLIGENT mens OERSTOM in kan zijn.
  gemodereerd

 3. Lijkt er erg op dat er bij die knul sprake is van een serieuze, te behandelen gedragsstoornis.
  gemodereerd

 4. Dit over het paard getild jochie voert nou aan dat hij sexueel gemolesteerd is geweest door de leraar.

  Waarom heeft Zamuel dan niet terstond een klacht ingediend tegen deze leraar.
  Volgens mij was het eerste verweer van Zamuel dat hij een hoger cijfer moest krijgen dan die 9,4 voor een aardrijkskunde repetitie.

  Dat hij lak heeft aan hoe de gemeenschap over hem denkt zegt mij genoeg.

  Jij bent het jeugd ambassadeurschap helemaal niet waard met de houding die je etaleert.

  Weg met dit soort jochies met sterallures.
  gemodereerd

 5. Waarom wordt dat van die 1300 ondertekenaars weer aangehaald.
  Klopt toch niet? Wat weten ze van die man? Zijn ze 1 x 24.00u om hem heen.
  En Matai zegt dat, de docent hem “geschuurd” heeft in zijn rug.
  Maar volgens hem vond hij het niet eens zo erg. Kijk hoe hij in de aura van die man gaat staan.
  Bijna een uitnodiging om hem weer aan te raken.
  Ik had hem wel een duw gegeven hoor.

  Waarom gaat het ministerie nu al maatregelen treffen.
  Is het onderzoek al afgerond?
  gemodereerd

 6. Deze etter is onopgevoed, onbeschoft. Dat verhaal van zn sexueel molest is een grove leugen.
  Ver komt hij niet met dit gedrag. Ik zou hem geen les meer geven.
  Waardeloos vb voor de jeugd. Ze moeten de titel van hem weghalen
  gemodereerd

 7. Mijn mening, gewoon weghalen uit het jeugd parlement, dat zo iemand geen respect toont voor een leraar zegt alles al.
  Heeft hij een probleem met een leerkracht; vraag een gesprek aan met de directie, maar geen eigen rechter spelen omdat je een bepaalde functie geniet, maar ja is niet iets nieuws in Suriname, hebben bepaalde mensen een functie dan denken ze dat ze god zijn.
  gemodereerd

 8. Dit is t gehalte v jeugdparlement in su. Clubje verwante nietsnutters. Kost alleen maar geld. Opdoeken.
  gemodereerd

 9. Henry, helemaal met je eens en dat moet een voorbeeld figuur zijn voor de jeugd
  gemodereerd

 10. Cornel, die 1300 ondertekenaars zijn allemaal studenten die les hebben gekregen of nog krijgen van die leraar. Ze ondertekenden de ondersteuning naar de leraar toe omdat ze de ervaring, die Matai zegt te hebben met de leraar, niet hebben en ze hoeven niet 1 x 24 uur in de buurt van de leraar te vertoeven om dat te mogen zeggen. De leraar hoefde toch ook niet 1 x 24 uur met Matai in de klas te zijn om door hem van seksueel molest beschuldigd te worden. Een ‘schuurder’ en zelfs een verkrachter heeft heus geen 24 uur nodig om je te ‘schuren’ of te verkrachten.
  gemodereerd

 11. inderdaad Ricardo volkomen met jou eens , maar waarom moet er een jeugd parlement zijn , zal alleen in Suriname zijn , maar het woord god moet duivel worden toch , die revo man van 1980 is geen god , maar een duivel want in zijn functie heeft hij vele Surinamers vermoord , ja zelfs vrouwen , kinderen en ook baby’s tijdens de binnenlandse oorlog in het marron dorp Moiwana
  gemodereerd

 12. Niemand is dom geboren, wel dom opgevoed en gehouden.
  Ik de meeste landen in de wereld worden kinderen als puppy opgevoed,een bordje eten soms een aai over je bolletje en daar moet je het mee doen.
  En in Suriname is het met de meeste kinderen heel slecht gesteld.
  Als je met je hoofd boven het maaiveld uitsteken, wordt het gelijk afgehaakt.
  Deze jongeman van 17 jaar die wordt geslachtofferd door dezelfde mensen die hem moeten beschermen.
  Hij dient als voorbeeld naar andere kinderen die ook slimmer zijn dan hun opvoeders /begeleiders, ze worden hierdoor gewaarschuwd. Je mag niet eigenwijs zijn. Dan bedoel ik met eigenwijs dat je niet wijs van je eigen mag zijn.
  Één ding waar in stellig van overtuigd ben is ,dat het hier niet over de 6/10 punt gaat.
  De 6/10 punt is de bekende druppel die de bekende emmer heeft doen overlopen.
  Er zijn een scala aan films die over deze onderwerp gaan.
  gemodereerd

 13. Bullshit!

  Helemaal eens met Tanja!

  Suribabwe op zijn smalst.
  Alleen maar omdat die jongen ietsje anders is wordt hij tegengewerkt. Het seksueel molest wordt doodleuk overgeslagen.
  Hoe zouden ze reageren op (hoogbegaafde) Kees? Niet dus!

  Die lummel van arbeid moet zich bezig houden met het ‘ontslagrecht voor ambtenaren’. Ook weer zo’n bankvullend ministerie, kost alleen maar geld brengt helemaal niets op. Opdoeken dit gedrocht.
  Sociale zaken en Arbeid samenvoegen, eerst beide lummels ontslaan.

  Laat die jongen met rust!
  Matai klaag ze aan voor discriminatie, onkunde en grensoverschrijdend gedrag.
  gemodereerd

 14. Deze jongen, is de Surinaamse ” Gerard Joling en Gorden tegelijk”. Een poot dus!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. blondie/dom blondje. Hij zal zeker bij zijn kruis ook blond zijn. Dat moet hij laten zien. Zeker weten dat het gewoon zwart is.
  gemodereerd

 16. Deze jongeman komt over als iemand die aandacht nodig heeft…. dat geeft al te denken! Zijn hele uiterlijk en houding zegt… zie je me!!

  Ik denk dat velen blij zouden zijn met een 9,4! Wat wilt hij bewijzen? Doe toch normaal…!
  gemodereerd

 17. Iemand die intelligent geboren wordt is geen rolmodel voor anderen, want ik mag nog zoveel als ik wil Einstein als mijn rolmodel zien of aan anderen voorhouden , de meeste mensen zullen daardoor nooit zelf een Einstein worden. Alleen iemand die het goede voorbeeld geeft kan een rolmodel zijn voor anderen, met name de jeugd. En in dit specifieke geval geeft de ogenschijnlijk intelligente Matai niet het goede voorbeeld, omdat hij een meningsverschil over een repetitiecijfer onnodig, buiten alle proporties heeft laten escaleren. Stel dat de leraar echt studenten vaker seksueel molesteerde, dan was Matai in mijn ogen een rolmodel/held geweest als hij dat eerder bekend had gemaakt, Nu hij het vermeende onbetamelijke gedrag van de leraar pas bekend maakte toen hij zijn twee tiende punt niet kreeg, terwijl hij bovendien zijn leraar heel erg onbeschoft bejegende, gedroeg hij zich niet als een rolmodel maar als een grote LUL, die hoe dan ook zijn zin wil doordrijven en niet weet wanneer hij moet ophouden met lullen..
  gemodereerd

 18. Volgens mij ging de discussie in eerste instantie over het gedrag van de leerling naar de leerlaar over een cijfer waarmee de leerling geen genoegen nam, zoals in het bekende filmpje te zien zou zijn.
  Dat er dan plots door de leerling een stelling is gedeponeerd over seksueel overschrijdend gedrag van de leraar naar hem toe, komt op z’n minst wel dubieus over.
  Ik zeg pertinent niet dat dit niet op waarheid kan berusten, maar dit zou zeker door de instanties verder uitgezocht moeten worden.
  Het lijkt er immers op dat de leerling stellig is in zijn overtuiging dat de leerraar zijn privacy geschonden heeft.
  Voor de buitenwereld die alleen maar het filmpje heeft gezien over de discussie over een cijfer heeft deze leerling helaas niet echt een sterke case.
  Zijn gedrag over het algemeen heeft hij ook niet echt mee…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.